Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η αλαζονεία της εξουσίας

Η αλαζονεία της εξουσίας
Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεπέρασαν κάθε όριο σε υποκρισία και θρασύτητα. Αντί να απολογηθούν στο Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για την αυταρχικού τύπου διακυβέρνηση της χώρας, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τύφλωση και αμοραλισμό, για «τάχα προοδευτικούς δημοκράτες» που πάνε «χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες»!

Αντί να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής μετά τη συγκέντρωση των εκατόν είκοσι υπογραφών, οι δύο κορυφαίοι της συγκυβέρνησης παρέπεμψαν την υπόθεση στο Θερινό Τμήμα, στα χέρια των πενήντα ενός βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για οιονεί εκτροπή. Αντί της σύγκλησης επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η πρόταση για δημοψήφισμα κίνησε τα αντανακλαστικά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και κινήθηκαν δημοκρατικές διαδικασίες. Ως φαίνεται, οι δύο αρχηγοί δεν αντέχουν και καταφεύγουν στην προσφιλή γι' αυτούς μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Δεν είναι τυχαίο ότι, πλέον, είναι μόνοι τους στην «κορυφή», αφού και βουλευτές των κομμάτων τους εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους γι' αυτήν την τροπή μέσα στους διαδρόμους της Βουλής. Παλιά στελέχη και των δύο κομμάτων μιλούσαν για αλαζονεία της εξουσίας, για απόφαση που ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας, για απαράδεκτα φαινόμενα στον κοινοβουλευτικό βίο.

Είναι τόσος ο πανικός τους που δεν ήθελαν καν να μπει το θέμα στη Βουλή, όπου μάλιστα το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Αλλά φαίνεται δεν αντέχουν καν τη συζήτηση, δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους βουλευτές, φοβούνται ότι θα εκτεθούν στα μάτια του ελληνικού λαού. Αυτό προδίδει ανασφάλεια αλλά και ενοχή. Και πώς να μη νιώθουν ένοχοι όταν έχουν εξευτελίσει τους θεσμούς; Όπως είπε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, «αυτά είναι δείγματα εκφυλισμού που προμηνύουν το τέλος». Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο που προοιωνίζονται, όμως, σημαντικές αλλαγές στην κορυφή, στην αρχηγία δηλαδή και των δύο κομμάτων, αφού οι ίδιοι οι βουλευτές δυσανασχετούν βλέποντας διαδικασίες που δεν έχουν γίνει από καμία κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Όποιους χαρακτηρισμούς και αν χρησιμοποιούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τους κατανοεί ο δημοκρατικός πολίτης. Πράγματι, πρόκειται για τραγέλαφο, για αθλιότητα, για αλαζονεία της εξουσίας. Και τι λέει ο πρωθυπουργός; Ότι η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της! Ναι, αφού όμως έχει γονατίσει τους πολίτες της, την πλειονότητα των πολιτών της. Αυτοί πότε θα σταθούν στα πόδια τους; Δυστυχώς όλο και χειροτερεύουν τα πράγματα, το τέλος όμως της κυβέρνησης δεν θα αργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου