Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δεν είναι ώρες ηρωισμού, ή μεγάλων δηλώσεων, είναι όμως ώρα για ένα μεγάλο «όχι» στον δρόμο προς ένα αργό θάνατο για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι η ώρα της κοινωνίας και των πολιτών.

Δεν είναι ώρες ηρωισμού, ή μεγάλων δηλώσεων, είναι όμως ώρα για ένα μεγάλο «όχι» στον δρόμο προς ένα αργό θάνατο για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι η ώρα της κοινωνίας και των πολιτών.
Πράγματι τα νούμερα δεν βγαίνουν, πράγματι η χώρα εξαρτάται από τις δόσεις των εταίρων-δανειστών, πράγματι οι αδυναμίες της είναι τεράστιες και τα λάθη βαραίνουν και στοιχίζουν.
Όμως η υποταγή στην λιτότητα και την ταπείνωση, η υποταγή σε συνταγές οικονομικών αδιεξόδων δεν πρόκειται να φέρει λύσεις.
Μένει και στην κοινωνία να σταθεί στο ύψος των αποφάσεων της.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς, έγινε εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων μιλώντας για την πατρίδα, για την κοινωνία, για το καθήκον έναντι των παλαιότερων αλλά και των νεώτερων γενεών. Και απέδειξε ότι αυτά που λέει τα πιστεύει. Είναι αυτή μια μεγάλη διαφορά μετά από χρόνια.
Οι προγραμματικές  δηλώσεις  της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προκαλούν ήδη μια νέα συζήτηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Το κυρίαρχο όμως στοιχείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο καθήκον που ανέλαβε, πιστεύει στην ευθύνη που επωμίσθηκε σε μια κρίσιμη ώρα. Δεν θα υποχωρήσει, γιατί πολύ απλά δεν σκέφτεται τον εαυτό του ή την κυβέρνηση του. Έδειξε ότι σκέφτεται την χώρα που του ανέθεσε να την εκπροσωπεί. Δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο.
Ο Αλέξης Τσίπρας αυτές τις ώρες κέρδισε τις εκλογές, τις κέρδισε πραγματικά, ουσιαστικά, κέρδισε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ακόμα και αυτών που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό την δαμόκλειο σπάθη  των δανειστών που δεν φαίνεται να αποδέχονται μια λύση. Θα δούμε τι ορμή θα έχει η σύγκρουση.
Θα δούμε αν πράγματι θα αντέξουμε την σύγκρουση και τις επιπτώσεις της.
Μίλησε για τις ευθύνες της Γερμανίας και όχι μόνον για να μην ξανάρθει η εποχή των τεράτων, του φασισμού που θα κατακλύσει ξανά την Ευρώπη από τη μία έως την άλλη άκρη.
Στην πολιτική συζήτηση μπήκαν ξανά έννοιες βασικές αλλά ξεχασμένες.
Ο πρωθυπουργός όμως κάτω από τις παρούσες δύσκολες συνθήκες  έδειξε ότι:
Θα προχωρήσει σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση του κράτους.
Θα επιδιώξει μια νέα σχέση κράτους –πολίτη.
Θα επιδιώξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Όλα όσα είπε είναι ένα στοίχημα.
Αλλά ακόμα και ο τρόπος που τα είπε έδειξε ότι τα πιστεύει.
Μένει να πιστέψουμε αυτή τη φορά όλοι στον εαυτό μας και να αλλάξουμε τη χώρα.
Δεν είναι ώρες ηρωισμού, ή μεγάλων δηλώσεων, είναι όμως ώρα για ένα μεγάλο «όχι» στον δρόμο προς ένα αργό θάνατο για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Για αυτό και η κοινωνία, εγώ, εσύ, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, το πατριωτικό φιλότιμο και την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Οφείλουμε  να κινητοποιηθούμε ως απάντηση στον ιταμό εκβιασμό των δανειστών , με παλλαϊκά συλλαλητήρια και πρώτη πράξη είναι και η συμμέτοχη μας "Ανάσα αξιοπρέπειας" στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις την ημέρα του έκτακτου Eurogroup και στον Πύργο (πλατεία Ιατρίδη) την Τετάρτη στις 18:00,. για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου