Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το ΕΛΚ (του Σαμαρά) καλεί τον Τσίπρα να γίνει Σαμαράς. Πλήρης στήριξη στους… Δανειστές!

 Το  ΕΛΚ (του Σαμαρά) καλεί τον Τσίπρα να γίνει Σαμαράς. Πλήρης στήριξη στους… Δανειστές!
 Αμετανόητος ο πρώην  Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάρα τις πομπώδεις εκφράσεις και υποσχέσεις του, ότι αγαπά την Ελλάδα  και προσπαθήσει να μην πέσει (η Ελλάδα ) στα βράχια,  στην σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΚ (συντηρητικά και δεξιά κόμματα ),έδειξε για άλλη μια φόρα την εθελοδουλία του την μνησικακία του και την θέληση του η Ελλάδα να πάει στα βράχια, δηλαδή να καταστραφεί η πατρίδα μας επιτυγχάνοντας το βασικό του σκοπό να ¨τσακιστεί  Α. Τσίπρας και η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, και να γίνει πράξη  το σχέδιο του για αριστερή παρένθεση.
Τι να πει κανείς , αρρωστημένα πολίτικα μυαλά, αισχρά σχέδια που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν άλλη μια φόρα, τι εστί Σαμαράς και πιο είναι το πολιτικό του ήθος.
 Αρχικά υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ, ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει από τους ηγέτες του ΕΛΚ να μην επιδειχθεί τιμωρητική διάθεση κατά της Ελλάδας και υποτίθεται ότι είχε συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης.
Στην ανακοίνωση του ΕΛΚ  αναφέρεται ότι «ευελπιστούν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα βάλει σε κίνδυνο την πρόοδο(!) που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.» Και προσθέτουν: « ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση!».
Η  σύνοδος των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, για να υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και να εντείνει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, αναφερει:
“Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους 'Έλληνες, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια”, τιτλοφορείται η ανακοίνωση των ηγετών του ΕΛΚ, που εκφράζουν μάλιστα την ελπίδα “ο κ. Τσίπρας να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κάτω από τη διακυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά”.
Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ μετά τη Σύνοδο ανέφερε ειδικότερα: “Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μη διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τους Έλληνες δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς συμπεριφορές. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μη σταθεί εμπόδιο στο να βοηθηθούν οι Έλληνες”

… Υπαρχει  μια εξήγηση βεβαια. Ο Αντώνης Σαμαράς συνηθισμένος από το παρελθόν που απλώς συμφωνούσε χωρις καμία αντίρρηση, επειδη η Άνγκελα Μέρκελ την έγραψε (την ανακοίνωση )και οι υπόλοιποι απλά …συνυπέγραψαν, αυτός είπε άλλη μια φορά ναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου