Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τώρα κάθαρση στην Ελλάδα και διάλυση της διαπλοκής

Τώρα κάθαρση στην Ελλάδα και διάλυση της  διαπλοκής!

Για  τον κ. Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν τώρα στο εσωτερικό της χώρας, γιατί την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την γνωρίζουμε , κυριαρχεί στη ζωή μας, είναι καθοριστική, αλλά πλέον μάθαμε να ζούμε στα οικονομικά όρια. 
Εφόσον στην πραγματικότητα ο τύπος και τα κανάλια της διαπλοκής δεν ανήκουν στους "εκδότες" ή ιδιοκτήτες τους αλλά στις Τράπεζες, το σημερινό θέμα με τον Γ.Κατρούγκαλο θα μπορούσε να θεωρηθεί το τέταρτο κατά σειρά mini πραξικόπημα που επιχειρεί το τραπεζικό σύστημα μετά την 26η Ιανουαρίου. Ας θυμηθούμε: 1) προτροπή από συγκεκριμένες συστημικές τράπεζες και συγκεκριμένους διευθυντές σε πελάτες τους για απόσυρση καταθέσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων προ της 20ης Φεβρουαρίου (σχεδόν επιτυχημένο). 2) Επιχείρηση ακύρωσης της αλλαγής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα (εν μέρει επιτυχημένο, αφού καθυστέρησε κατά ένα μήνα τη νέα διοίκηση), αλλά από αύριο .....3) Επιχείρηση ανάληψης της προεδρίας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Μιχ. Σάλλα και όχι από τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας, δηλ. της Εθνικής, ως είθισται (αποτυχημένο) 4) "θέμα Γ. Κατρούγκαλου" (αποτυχημένο, αλλά ας βοηθήσουμε όλοι/ες ακόμα περισσότερο γι'αυτό).(σ.σ. από Χρ. Βερναρδάκη)
Λοιπον ο πρωθυπουργός οφείλει τώρα να πάρει αποφάσεις που αφορούν το εσωτερικό της χώρας. Οι συσχετισμοί στην ΕΕ δεν ανατρέπονται γιατί δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τους ανατρέψει. Ήδη ο κ. Τσίπρας έχει κάνει αρκετά με το να βάλει την Ελλάδα στο κέντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος , πολλές φορές με θετικό τρόπο . Η επταμερής στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε την ορθότητα της πολιτικής του, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
 Όμως, ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα ελαφρυντικό να συνεχίσει να παρακολουθεί την διαπλοκή  και κάθε είδους συμφέροντα, να κερδίζουν χρόνο, όχι μόνο εις βάρος της κυβέρνησης, αλλά εις  βάρος της χώρας. Δεν  υπάρχει πλέον κανένα ελαφρυντικό να μην αρχίσει τον αγώνα του για την κάθαρση στην Ελλάδα.
Εκεί θα κριθεί η πολιτική του, αλλά σε αντίθεση με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές που έχει την στήριξη του  λαού, στο εσωτερικό δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, δεν θα έχει την παραμικρή στήριξη αν συνεχίσει έτσι.
Το τραπεζικό σύστημα είναι ανέγγιχτο, το τι έγινε στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να θέλει κανείς να ελέγξει, το ΤΑΙΠΕΔ είναι στο απυρόβλητο, τα ΜΜΕ εξακολουθούν να έχουν προσωρινές άδειες και να οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια.
 Ο χρόνος περνά εις βάρος της κυβέρνησης. Τώρα που οι Θεσμοί πιέζουν για μέτρα , είναι ευκαιρία, η νέα κυβέρνηση να θέσει τους δικούς της κανόνες.
 Να πληρώσει δηλαδή όποιος διαθέτει μεγάλη περιουσία, να ελεγχθεί ο παράνομος πλούτος, να πληρώσουν όσοι αποκρύπτουν εισοδήματα.
 Να ελεγχθεί αυτό που μονίμως κατήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, δηλαδή το λεγόμενο τρίγωνο της αμαρτίας, οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και οι εργολάβοι.
Είναι μια μεγάλη μάχη, αλλά εδώ κανείς δεν μπορεί να απειλήσει με κλείσιμο των ΑΤΜ, με χρεοκοπία ή οτιδήποτε άλλο. Όσο περνά ο καιρός και η κυβέρνηση δεν κινείται, τόσο θα μεγαλώνουν οι υποψίες.

Και αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί η οργή. Κάτι που απευχόμαστε  όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου