Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αυτά που θέλουν, αυτά που θα μπορούσαμε και αυτά που πρέπει να κάνουμε. Κόντρα σε όλους!

Αυτά που θέλουν, αυτά που θα μπορούσαμε και αυτά που πρέπει να κάνουμε. Κόντρα σε όλους!

Η κρίση μπορούσε να λήξει με δυο κινήσεις.
 Αν οι εταίροι μας έβαζαν στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και έκαναν μια δήλωση για εξασφαλισμένη ρευστότητα αύριο θα βγαίναμε στις αγορές. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα περνούσαμε στην ανάπτυξη και θα άρχιζε η αποπληρωμή των δάνειων.
Όμως θέλουν απλά να μας γονατίσουν.
 Θέλουν απολύσεις ύφεση, λουκέτα, μετανάστευση αφελληνισμό, ξεπουλήματα και νεοφιλελέ αντεργατικές μεταρρυθμίσεις. Το χειρότερο όμως αυτό που μας πληγώνει πιο πολύ είναι ότι μέσα στην χώρα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να γονατίσουμε.
Θέλουν να συνθλίβει η προσπάθεια μας να να σηκώσουμε κεφάλι εναντίων της πάσης φύσεως διαπλοκής και παρακμής. θέλουν να μην αποτινάξουμε κανένα ζυγό ούτε να παλέψουμε για μια καλύτερη μέρα.
Υπάρχουν άνθρωποι, ΜΜΕ, πολιτικοί και κόμματα που αντί να βάζουν πίεση στους έξω για μια δήλωση η για στήριξη βάζουν πίεση στο λαό μας με δημοσιεύματα που τον καλούν να υποταχθεί και να σκύψει το κεφάλι ταπεινωμένος.
Θα μπορούσαμε να είμαστε ενωμένοι και να ζητούμε πολιτική δήλωση στήριξης από την ΕΕ.
Θα  μπορούσαμε σε εθνική κλίμακα να αποδοκιμάσουμε στο Σόιμπλε τον Ντράγκι και κάθε Ευρωπαίο που πιέζει τον λαό μας να πληρώσει κι άλλο την κρίση της ευρωζώνης. 
Να τους αποδοκιμάσουμε για τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλουν τόσα  χρόνια ως κοινοί εκβιαστές.
Θα μπορούσαμε εάν …
Αλλά με τα εάν η ζωή μένει καθηλωμένη , μένοντας  μόνο σε αυτά(τα εάν).
Η ζωή, η ζωή μας  πρέπει να προχωρήσει να πορευτεί προς το μέλλον και για αυτό  ας αγωνιστούμε με ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια για να αλλάξουμε την ζωή μας και ο λαός μας (εμείς )να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Κόντρα σε όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου