Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στόχοι και επιδιώξεις και οι άνθρωποι του γερμανικού imperium.

 Στόχοι και επιδιώξεις και οι άνθρωποι του  γερμανικού  imperium.

Σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες , που είχε διαμορφώσει η γερμανική ολιγαρχική τάξη και το οποίο είχε προσυπογράψει άνευ αντιρρήσεων  το «δίδυμο» της εθελοδουλίας, οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, η είσοδος του 2015 και οι πρώτες εβδομάδες που θα ακολουθούσαν θα επισημοποιούσαν το email Χαρδούβελη και θα το καθιστούσαν επίσημο και θεσμοθετημένο θεμέλιο του νέου Μνημονίου, του νέου δανείου, της οριστικής δηλαδή διάλυσης και καταστροφής της χώρας.
Ας θυμηθούμε τι προέβλεπε το email Χαρδούβελη
1.      Οριζόντια μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 10%.
2.     Μείωση των κύριων συντάξεων κατά 15% και εξαφάνιση των επικουρικών.
3.     Απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες 30.000 δημόσιων υπάλληλων.
4.     Απελευθέρωση πλήρως των ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
5.     Δραστικός περιορισμός των αποζημιώσεων όσων απολυθούν.
6.     Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και επιβολή των ατομικές παντού.
7.     Γενναία αύξηση του Φ.Π.Α σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
8.     Προκήρυξη απεργιών μόνο αν συμφωνεί το 70% των εγγεγραμμένων στα συνδικάτα.
9.     Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
10.  Αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων για τις οποίες ενδιαφέρονται ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή η «συνταγή» θα εφαρμοζόταν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου…
Γι' αυτό και ο Β. Σόιμπλε και οι αχυράνθρωποί του, όπως ο Γ. Ντάισελμπλουμ και ο Μ. Ντράγκι, περιόρισαν ασφυκτικά τη χρηματοδότηση ενώ ταυτόχρονα το γερμανικό ιερατείο και ο καθοδηγούμενος Τύπος, ο «σκληρός πυρήνας» της Ευρωζώνης και οι χειραγωγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσαν μια πολεμική εκστρατεία κατά της ελληνικής κυβέρνησης, πρωτοφανή για τα σύγχρονα ιστορικά δεδομένα της Ευρώπης…
Όμως, παρά το γεγονός ότι οι υποτακτικοί  του Μνημονίου είχαν ναρκοθετήσει την πορεία της κυβέρνησης, το σχέδιο τους δεν ευοδώθηκε…
Η ελληνική κυβέρνηση, στηριζόμενη σε μια ευρύτατη κοινωνική συμπαράταξη, χάραξε τον δικό της δρόμο, διαμόρφωσε όρους πολιτικής διαπραγμάτευσης, απευθύνθηκε άμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς, που υφίστανται σήμερα την καταστροφική λιτότητα και τη γερμανική πολιτική απολυταρχία…
Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση, μέσα από σκληρό αγώνα, διαμορφώνουν τους ιστορικούς όρους της πορείας της χώρας.
Ο ίδιος ο ελληνικός λαός, τον οποίο οι πολιτικοί υπηρέτες των Μνημονίων επιχείρησαν να τον θέσουν εκτός της Ιστορίας, να τον απαξιώσουν και να τον εκμηδενίσουν, γίνεται σήμερα πρωταγωνιστής μιας ιστορικής αναμέτρησης που δεν αφορά μόνο το μέλλον της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Η αλλαγή του πολιτικού πεδίου διαπραγμάτευσης και αντιπαράθεσης αποτελεί ασφαλώς μια κατάκτηση για τη χώρα μας, όμως και το «μνημονιακό ημερολόγιο» ισχύει για ορισμένους και το email Χαρδούβελη αποτελεί για τη γερμανική ηγεσία μια ανεπίσημη αλλά δεσμευτική βάση της διαπραγμάτευσης.
 Όταν ακούμε από την πλευρά της γερμανικής ηγεσίας και των εντολοδόχων της τις συμβολικές εκφορές, όπως «μεταρρυθμίσεις», «αξιολόγηση», «ισοδύναμα», «κανόνες» κ.λπ., τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να επαναφέρουν -μέσω εκβιασμών και πιέσεων- από την «πίσω πόρτα» τις δεσμεύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου.
Να μην αμφιβάλουμε ότι οι πιέσεις αυτές θα συνεχισθούν στο μέλλον και ότι ο οικονομικός και πολιτικός εκβιασμός που ασκεί η γερμανική ηγεσία μέσω του «ανθρώπου» της, του Μ. Ντράγκι, με «όπλο» την ασφυξία της ρευστότητας, θα συνιστά, μια μόνιμη πολιτική.
Η γερμανική ηγεσία, άλλωστε, επιδιώκει να διασφαλισθεί η παρουσία των γερμανοτοποτηρητών - ντίλερ (Φούχτελ - Ράινχεμπαχ) που προωθούν τα γερμανικά συμφέροντα και να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν άμεσα τα γερμανικά συμφέροντα.
Χρήσιμη η «ηθικολογούσα» αντίληψη περί λιτότητας, αλλά πάνω απ' όλα οι «μπίζνες» και το γερμανικό imperium.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου