Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Κ. Σημίτης διάλεξε με σαφή και εμφαντικό τρόπο πλευρά! Να είναι στο πλευρό του Σαμαρά!

Ο Κ. Σημίτης διάλεξε με σαφή και εμφαντικό τρόπο πλευρά! Να είναι στο πλευρό του Σαμαρά!

Η επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στο γραφείο του  Αντώνη Σαμαρά σήμερα, αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο του Κ. Σημίτη στις εξελίξεις, αν και έχει αποχωρήσει από την πρωθυπουργία το 2004.
 Ήταν άλλωστε αυτός που προσπάθησε να διασώσει και τις διαπραγματεύσεις μετά το ναυάγιο του Παρισιού (με την τρόικα) τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ο άνθρωπος που συμβούλευε όλα αυτά τα χρόνια τον Λ. Παπαδήμου, τον Γ. Στουρνάρα ή τον Γκ. Χαρδούβελη.
 Είναι αυτός στον οποίο στράφηκε και ο Α. Σαμαράς (όπως και ο Ε.  Βενιζέλος) σε δύσκολες ώρες μη συνεννόησης με την τρόικα και με τους ευρωπαίους εταίρους.
Είναι σαφές ότι για μία ακόμα φορά ο Α. Σαμαράς στράφηκε στον Σημίτη για να γνωρίζει και τι λένε οι ξένοι (γερμανοί) αλλά και για να προσδώσει την αίσθηση ενός μετώπου κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δε Κ. Σημίτης αποδέχθηκε αυτόν τον ρόλο, με μια δημόσια εμφάνιση στο γραφείο του Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός (ο ηγέτης του ευρώ) είναι φανερό πως παραμένει ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής ειδικά για τους γερμανούς. Παραμένει όμως ένας αξιόπιστος συνομιλητής και για ένα τμήμα της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα.
Πάνω απ όλα εκφράζει την άποψη των εκσυγχρονιστών, το κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα το οποίο είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θεωρεί πως ο λαϊκισμός της Αριστεράς καταστρέφει τη χώρα.
Το γεγονός ότι ο Σαμαράς στράφηκε στον Σημίτη, δείχνει τα αδιέξοδα του Σαμαρά και την προσπάθεια του να συγκροτήσει ένα σκληρό αντι-αριστερό μέτωπο.
Δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθεί η στάση του Κ. Σημίτη, ο οποίος αποδέχθηκε να διαδραματίσει ένα τέτοιο ρόλο. Να επισημοποιήσει δηλαδή με την παρουσία του τα σχέδια Σαμαρά και την προσπάθεια του να διχάσει την κοινωνία.
Αντί για ουδετερότητα (τουλάχιστον), περισώζοντας την  όποια υστεροφημία του είχε απομείνει ,διάλεξε με σαφή και εμφαντικό τρόπο πλευρά! Να είναι στο πλευρό του Σαμαρά!
Δείχνουν όλοι με πολύ σαφή τρόπο την οργή τους κατά του Αλέξη Τσίπρα, που πάει κόντρα σε όσα αυτά έκαναν.

Και ας είναι  αυτοί οι πρωταγωνιστές της χρεοκοπίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου