Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Προς την Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Επιστολή κριτικής, προτάσεων και εγρήγορσης,του Μαρίνου Λάμπρου.

Προς την Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή κριτικής, προτάσεων  και εγρήγορσης 


του Μαρίνου Λάμπρου.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι (αν μου επιτρέπετε να σας προσφωνώ έτσι, όντας μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ), η αφορμή απεύθυνσης αυτής της επιστολής μου σε εσάς, είναι  το πραγματικό μου ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα,
τόσο στο πανελλαδικό πολιτικό γίγνεσθαι (διαπραγματεύσεις,  Δημοψήφισμα, νέα νομοσχέδια κλπ), 
όσο και στην τοπική – Ηλειακή  πολιτική σκηνή (δράση μνημονιακού μπλοκ στην  Ηλεία, ασχολίαστη φιλομνημονιακή στάση ορισμένων Ηλειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δράσεις και στάση Δήμων και  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προετοιμασία νέου ΕΣΠΑ, πορεία μεγάλων έργων στο νομό μας, αναπάντητες πολιτικές δράσεις και ανακοινώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  αλλά και της Εκκλησίας ),
αλλά και λόγω  της απουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματικού σχεδιασμού,   μιας  συγκεκριμένης πρότασης-σχεδίου  για την ανάπτυξη  του νομού Ηλείας και ανάλυσης των αναπτυξιακών ιδιαιτεροτήτων της Ηλείας.
Βέβαια η κύρια αφορμή της απεύθυνσης μου προς σε εσάς είναι η ιστορικής σημασίας εβδομάδα που διανύουμε, που έχει ορίζοντα το Δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου.
Δεν ξέρω αν κατανοείτε ότι εκπροσωπείται ως ανώτερο πολιτικό όργανο  της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ένα νομό, την Ηλεία με τα τεράστια προβλήματα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες αλλά παράλληλα  εκπροσωπείτε και τους πολίτες της Ηλείας (όχι μόνο αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ), όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια (δηλαδή το σύνολο σχεδόν των Ηλείων) και σας έχουν ανάγκη και εσείς την υποχρέωση να είστε κοντά του και να τον ενημερώνετε με διάφορους τρόπους, όπως  ομιλίες, περιοδείες, συγκεντρώσεις στις πόλεις, τις συνοικίες, τα χωριά και στους χώρους εργασίας, να παρεμβαίνετε στα τοπικά ΜΜΕ(εφημερίδες, TV, ραδιόφωνα internet media), με αρθρογραφία, συνεντεύξεις, σχολιασμούς, τοποθετήσεις, προτάσεις κ.α και να ενισχύετε με δράσεις και πρωτοβουλίες σας την κυβέρνηση και όπου απαιτείται και την κριτική σας.
Αντί αυτής της αναγκαίας δράσης και δραστηριότητας, δεν υπάρχετε, δεν φαινόσαστε, δεν κάνετε τίποτα, ούτε μία ανακοίνωση!
Σε άλλους νομούς παρακολουθώ δρασεις και πρωτοβουλίες των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν, παρεμβαίνουν, δρουν, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συσκέψεις ενημέρωσης  με ομιλητές κομματικά στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης, προτείνουν και παρεμβαίνουν για τα τοπικά πράγματα και προβλήματα και αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Twitter, Google+, Youtube,  Facebook κ.α.(το Facebook& το blog του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας είναι ανενεργό από το 2012! )
Μέχρι και οι ΑΝΕΛ(συνεργαζόμενο πολιτικό κόμμα στην Κυβέρνηση), προσκάλεσε στον νομό μας, δυο Υπουργούς (Παν. Σγουρίδης ,Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και Έλ. Κουντουρά, Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού), που πραγματοποίησαν συσκέψεις, (με φορείς και κομματικές), εμφανίστηκαν, περιόδευσαν,  μίλησαν τόσο για την κυβέρνηση αλλα  και για τους ΑΝΕΛ. Εσείς;
Εσείς αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ΤΙΠΟΤΑ.
 Ενδεικτικό είναι ότι οι πιο πρόσφατες έντονες δράσεις σας είναι  αυτές της επιλογής των υποψήφιων βουλευτών  και δημάρχων στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Δηλαδή για την επιλογή προσώπων για εμφανείς δημόσιες πολίτικες θέσεις…. Για την  αφανή πολιτική προσφορά και την καθημερινή δράση τίποτα.
Η μόνη σας «δραστηριότητα» είναι  οι γνωστές διαφωνίες  και οι εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που παίρνουν πολλάκις την μορφή της δημόσιας έκθεσης, ζήτημα που δεν σας τιμά αλλά και βοηθά τους πολίτικους σας αντιπάλους.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι  της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπεράστε τα, δραστηριοποιηθείτε! 
Οι καιροί και οι εξελίξεις δεν περιμένουν!
Ζούμε σε ιστορικές εποχές και πρέπει να σταθείτε στο ύψος τους , μπορείτε δεν μπορείτε
Μπροστά μας, μέχρι το Δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου,  βρίσκονται έξι μέρες σκληρότατης σύγκρουσης και αυτή η πολύ σκληρή μάχη των επόμενων ημερών μπορεί να κερδηθεί. Να μην επαναληφθούν τα λάθη της εκλογικής μάχης των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών που κατέληξε σε επώδυνη πολιτική ήττα.
Η μάχη για το ΟΧΙ και την υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι τα μεγάλα ζητούμενα.
Η ενημέρωση του Ηλειακού λαού με επιχειρήματα, ποιες είναι θέσεις των δανειστών, ποιες είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης, η αντιμετώπιση του συνόλου των μνημονιακών κομμάτων για την εκτροπή  του διακυβεύματος του Δημοψηφίσματος,  του ΝΑΙ και του ΟΧΙ  από τη απόρριψη των ιταμών αξιώσεων της Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ στην αποδοχή ή όχι του Ευρώ και της Ευρώπης, και της στάσης του ΚΚΕ για διπλό όχι αλλά και η αξιοποίηση των  τοπικών  ΜΜΕ(εφημερίδες, TV, ραδιόφωνα internet media), των social media, η άμεση κινητοποίηση του λαού, η δημιουργία επιτροπών του «όχι»(γιατί το ΟΧΙ αφορά και πολίτες πέρα  και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ) σε όλη την Ηλεία, στηριγμένες στο σύνολο των λαϊκών δυνάμεων, με συγκεντρώσεις, οι ομιλίες, οι περιοδείες, σε κάθε πόλη, χωριό,  γειτονιά, δρόμο και σπίτι πρεπει να ξεκινήσουν και να πραγματοποιηθούν άμεσα, και ει δυνατόν από …. χτες.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι  του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε!
Προς αυτό προσδοκώ  και προσδοκούμε όλοι οι πολίτες της Ηλειας

Μαρίνος Λάμπρος.  
Πολίτης της Ηλείας

Σημειώσεις:
1.Η κριτική μου δεν αφορά τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ικανή δράση, αν και αυτή είναι μη επαρκής, απόμακρη από την κοινωνία και μη συντονισμένη με την κάθε φορά ζώσα και ζέουσα πανελλαδική και τοπική  πολιτικοοικονομική και κοινωνική  πραγματικότητα. Αλλά και αυτοί (οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ)  να στρατευθούν στην μάχη για το δημοψήφισμα και μαζί  με αυτούς και οι μη εκλεγέντες υποψήφιοι Βουλευτές, Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
2.Η έλλειψη προγραμματικού σχεδιασμού και συγκεκριμένης πρότασης για την ανάπτυξη  του νομού Ηλείας  και η καθημερινή παρέμβαση για όλα τα κοινωνικά και πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα της Ηλείας  πρέπει ξεπεραστεί με αποφασιστικό τρόπο μετα το δημοψήφισμα.
3 Η κριτική μου  αυτή δεν αμφισβητεί την εντιμότητα, αγωνιστικότητα και προσφορά των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ  στην Ηλεία που σε καιρούς δύσκολους στάθηκαν «όρθιοι» και συνέβαλαν στο να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην χώρα μας την 25η του Γενάρη.
4. Η ανυπαρξία των άλλων κομμάτων στην Ηλεία (εκτός του ΚΚΕ ), δεν δικαιολογεί την μη δραστηριοποίηση σας. Αυτοί, τα μνημονιακά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, αδρανούν γιατί «ντρέπονται» και δεν τολμούν να υπερασπιστούν αντιλαϊκές θέσεις, ενώ εσείς μόνο περηφάνια πρέπει να νιώθετε  για την φιλολαϊκή και αγωνιστική σας διαδρομή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου