Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Οι Βουλευτές, το Σύνταγμα, η πατρίδα και η Αριστερά ! Με τι ψυχή θα ψηφίσουν να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη … μετά από 6 μήνες. Μα δεν ντρέπονται καθόλου, μα καθόλου ;

 Οι Βουλευτές, το Σύνταγμα, η πατρίδα και η Αριστερά !


Με τι ψυχή θα ψηφίσουν να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη … μετά από  6 μήνες. Μα δεν ντρέπονται καθόλου, μα καθόλου ;

Ακούμε από αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι τα όσα συμβαίνουν αποτελούν πραξικόπημα.
Είναι σωστό. Αλλά είναι νομίζω η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μας προτείνει κάποιος, ως απάντηση στο πραξικόπημα, να το εκτελέσουμε οι ίδιοι!
Είναι όντως πραξικόπημα. Είναι πραξικόπημα οργανωμένο στο εξωτερικό, παρακολουθούμενο και στις τελευταίες του λεπτομέρειες από το εξωτερικό και αποσκοπεί στην ανατροπή της βούλησης του ελληνικού λαού , όπως εκφράστηκε στις 5 Ιουλίου.
Τα δημοψηφίσματα δεν είναι παιδικές εκδρομές, ούτε δημοσκοπήσεις. Δεν ανατρέπονται ούτε με αποφάσεις κυβερνήσεων, ούτε καν της Βουλής. Ανατρέπονται μόνο με άλλο δημοψήφισμα. Αντίθετες αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων είναι εκ προοιμίου αντισυνταγματικές, άκυρες και ανυπόστατες.
Κάναμε τέσσερα δημοψηφίσματα στον 20ό αιώνα για τη βασιλεία. Το δημοψήφισμα του 1925 που άλλαξε με το δημοψήφισμα του 1935 και μετά με το δημοψήφισμα του 1974. Δεν θα μπορούσαν όχι 251, ούτε και 451 βουλευτές της Βουλής να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, επαναφέροντας τη Βασιλεία.
Εξάλλου καμιά ουσιαστική μεταβολή στις πραγματικές συνθήκες δεν σημειώθηκε μετά τις 5 Ιουλίου, που να δικαιολογεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας, που ζήτησε να ψηφιστεί το ‘Όχι, ενεργεί ωσάν το Ναι να είχε κερδίσει, από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες. Και το ότι χρησιμοποιεί μαζικά όλα τα επιχειρήματα του Ναι για να κατατρομάξει τον ελληνικό λαό και να τον πείσει ότι το θάρρος που του ζήτησε η ίδια να επιδείξει, είναι άτοπο!
Μετά την ψηφοφορία στην Βουλή  για το πρώτο μέρος  του 3ου  μνημονίου στις 15  Ιούλιου (Ψήφισαν 299 βουλευτές., Ναι 229, Όχι 64,Παρών 6), το δεύτερο μέρος  του 3ου  μνημονίου με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 (Α΄ 80)» που κατατέθηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή για ψηφιστεί μεθαύριο, που  είναι περίπου 1000 σελίδων!  με την διαδικασία fast track  (δηλαδή fast ….food )
Αυτό που καλούνται να ψηφίσουν ΚΑΙ οι βουλευτές της Αριστεράς, που θα ψηφίζουν... αδιάβαστοι όσα τους πασάρουν.
Σκεφτείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να το ξεφυλλίσεις τις1000 σελίδες , πολύ περισσότερο για να το διαβάσεις.
Ένα πάντως είναι σίγουρο. Αυτό: «Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης».
Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές, η συγκεκριμένη αλλαγή αποτελούσε πάγιο αίτημα των τραπεζών, ώστε να μπορούν να γίνονται οι πλειστηριασμοί.
Η κυβέρνηση λέει συζητάει με τους θεσμούς «πάγωμα-μορατόριουμ των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας ή της μοναδικής κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015 υπό προϋποθέσεις». Αρκεί να το δεχτεί η τρόικα, έτσι; Να το δει πρώτα το νομοσχέδιο, να δώσει την έγκρισή της...
Αλλά έλα και να  υπάρχει «πάγωμα» των πλειστηριασμών για 6 μήνες, αυτό είναι η αριστερή και φιλολαϊκή πολιτική;
 Με τι ψυχή θα ψηφίσουν να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη … μετά από  6 μήνες.
Μα δεν ντρέπονται καθόλου, μα καθόλου !
Τελικά η Αριστερά θα πάρει όντως τα σπίτια του κόσμου, είχαν δίκιο που μας το έλεγαν παλιά στους  πιτσιρικάδες για να τους φοβίσουν. Και γελάγαν τότε. Που να 'ξέραν ...
Οι βουλευτές, και της αριστεράς και της δεξιάς, έχουν ορκιστεί να τηρούν το σύνταγμα! Η εντολή που πήραν οι βουλευτές της αριστεράς και των Αν.Ελλ. από τους εκλογείς τους, από τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, από τον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη, δεν είναι εντολή να συνεχίσουν αυτή την πολιτική, αλλά να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να την σταματήσουν.
 Είναι βουλευτές και υπουργοί γιατί μια χώρα καταστρέφεται, γιατί ένας λαός ταπεινώνεται. Δεν είναι για να προδώσουν για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό, μετατρεπόμενοι, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και μετά τη ΝΔ, σε πειθήνια όργανα των Δανειστών και των Ξένων. Οι έδρες τους δεν ανήκουν ούτε στους ίδιους, ούτε στο κόμμα τους.
Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τους έστειλε εκεί που είναι για να τον εκπροσωπήσουν, και όχι να προδώσουν τη θέλησή του.
Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά απόφαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, που να επιτρέπει την μετατροπή αυτού του κόμματος από αντιμνημονιακή σε μνημονιακή δύναμη. Μέσα σε γεγονότα ιστορικής σημασίας, που θα επέβαλαν προ πολλού την σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου του Κόμματος, δεν έχει καν συνεδριάσει η Κεντρική του Επιτροπή.
Εκείνες τις κόκκινες γραμμές τις θυμάστε ;
Μήπως μπορείτε να μου τις θυμίσετε;
Είναι λοιπόν όχι ένα, αλλά πολλά πραξικοπήματα που συμβαίνουν μετά τις 5 Ιουλίου.
Η επιβληθείσα από την Αγγλία συμφωνία της Βάρκιζας του 1945, που μοιάζει σε βασικά σημεία της με τη συμφωνία Τσίπρα-δανειστών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στην ΕΕ, δεν απέτρεψε, διευκόλυνε τον διχασμό, όπως συχνά κάνει μια άδικη και άνιση συμφωνία.

Πολύ φοβάμαι ότι το Τρίτο Μνημόνιο δεν συνιστά μόνο συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής των δύο προηγουμένων, αλλά κινδυνεύει να αποδειχθεί και η έναρξη μιας επικίνδυνης περιόδου πολιτικής αστάθειας και κραυγαλέας συνταγματικής εκτροπής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου