Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η Μεγάλη Κυριακή και το στίγμα Θεοδωράκη

Η Μεγάλη Κυριακή και το στίγμα Θεοδωράκη

Η Μεγάλη Κυριακή
Η Κυριακή 12 Ιουλίου είναι η Μεγάλη Κυριακή για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή  Ένωση. Στην Σύνοδο Κορυφής θα ληφθεί η απόφαση για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην ευρωζώνη, στην ΕΕ γενικότερα. Στην Σύνοδο αυτή όμως θα κριθούν πολλά περισσότερα όμως.  Το επίπεδο  του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η πορεία του , οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, η ενωμένη Ευρώπη, η αλληλεγγύη και  η δημοκρατία .
 Οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας θα κριθούν. Όχι μόνο από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά και από τους πολίτες. Θα διαφανεί αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η  κυβέρνησή του θέλουν συμφωνία ή θέλουν ηθελημένα ή  όχι να προκαλέσουν ρήξη.
Δεν έχουν πολλά να κρύψουν πλέον , ούτε οι Έλληνες , ούτε οι Ευρωπαίοι.
Μια πρόταση της Ελλάδας που θα φαίνεται λογική, αλλά θα απορριφθεί από τη Γερμανία θα προκαλέσει θύελλα σε όλη την Ευρώπη και οι πολιτικές συνέπειες, πέρα από τις οικονομικές για την δυτική Ευρώπη θα είναι τεράστιες.
Μια πρόταση του Α. Τσίπρα, που θα είναι υπεκφυγή και δεν θα περιέχει ορισμένα στάνταρ θα είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και ο πρωθυπουργός θα αναλάβει τις ευθύνες του και η χώρα θα υποστεί τις συνέπειες.
Το  στίγμα Θεοδωράκη
 Όμως πριν από όλα αυτά προκαλεί απίστευτη οργή, η διχαστική δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου  με την οποία καλεί την κυβέρνηση «να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην Ε.Ε», καθώς , προσθέτει, «κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό».
 Δηλαδή πως; Θα βγει ο λαός στους δρόμους να καίει, να σκοτώνει και να λυντσάρει όποιον βρίσκει μπροστά του γιατί ίσως νομίζει ότι συντάσσεται με τον «προδότη Τσίπρα;»
 Πόσο ποταπός μπορεί να γίνει ένας αρχηγός κόμματος ή μάλλον πως μπόρεσε αυτός ο άνθρωπος να γίνει αρχηγός κόμματος; 
Η υπόθεση του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης που ξεκίνησε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος συνεχίζεται .
Πρωταγωνιστής μεταξύ άλλων, ένας χειραγωγημένος πολιτικός ονόματι Σταύρος Θεοδωράκης.
Πάντα υπήρχαν  πολιτικοί σαν αυτόν στο παρελθόν και θα υπάρχουν και στο μέλλον. 
Αλλά η δήλωσή του αυτή θα τον στιγματίσει για πάντα.
Την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός βιώνει την αγωνία για το αύριο , την ώρα που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν ένα κοινό κείμενο που μιλά για κοινωνικά δίκαιη συμφωνία εντός του ευρώ, ο Θεοδωράκης δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα.
Για να ωφεληθεί ποιός; O Θεοδωράκης είναι επικίνδυνος. Είναι ανάγκη ο λαός να τον αγνοήσει , να περιμένει τις εξελίξεις με ψυχραιμία και με υπομονή να διαχειριστεί τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.
Το χειρότερο και από μια κακή συμφωνία , αλλά  και από την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, είναι να εισακουστεί ο Θεοδωράκης και να οδηγηθεί η χώρα σε μεγαλύτερες τραγωδίας.

Ήδη η παρουσία του Θεοδωράκη στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι μια πολιτική τραγωδία, ας μην μετατραπεί σε εθνική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου