Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Συγγνώμη , είστε σίγουρα αριστεροί;

Συγγνώμη , είστε σίγουρα αριστεροί;


 Η ερώτηση απευθύνεται στην κυβέρνηση και δεν έχει ίχνος υπερβολής!
Ο εκβιασμός στον οποίο υποχώρησαν είναι εκβιασμός  και βιασμός  – για τον ελληνικό λαό.
Όταν δηλαδή καταγγελίες τον εκβιασμό και υποτάσσεσαι σ’ αυτόν και στην συνέχεια εκβιάζει κι βιάζεις τον Ελληνικό λαό,  είσαι ήρωας;
Τα  μνημόνια που εφαρμόζονται μεγεθύνουν τα ρήγματα μέσα στην κοινωνία και τον λαό .
Πάνω από τέσσερις στους δέκα κατοίκους έχουν διαθέσιμο εισόδημα μικρότερο του αντίστοιχου ορίου φτώχειας του 2009, με το ποσοστό να αυξάνεται σταδιακά.
Το ποσοστό της απόλυτης φτώχειας των μισθωτών πλήρους απασχόλησης υπολογιζόταν στο 7,6% το 2009 και το 2012 στο 19,7%. Τα ποσοστά για τους αυτοαπασχολούμενους πλήρους απασχόλησης ήταν στο 23,7% το 2009 και έφτασαν στο 37,4% το 2012. Η μεγαλύτερη επιδείνωση εντοπίζεται στους εργαζομένους μερικής απασχόλησης, στους οποίους το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από 30,1% το 2009 σε 51,7% το 2012.
Αν προσθέσουμε την ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας -από 364.000 το τρίτο τρίμηνο του 2008, στο 1.342.000 το πρώτο τρίμηνο του 2014-, την έλλειψη προοπτικής για τους μακροχρόνια ανέργους, την ανεργία-ρεκόρ των νέων ανθρώπων, τα κύματα μετανάστευσης και την αδυναμία πρόσβασης στα επιδόματα του 80% των ανέργων, έχουμε μπροστά μας έναν εφιάλτη.
Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προκαλούν δύσπνοια. Στην έκθεσή του επισημαίνεται ότι η κάμψη του φετινού ΑΕΠ θα κυμανθεί από -2% έως -4% και από -0,5% έως -1,75% για το 2016, η μείωση της κατανάλωσης θα σημειώσει βουτιά και θα κινηθεί μεταξύ του 50% και του 80%, ενώ τα δημόσια έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Σ' αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα έρχεται, υποτίθεται ως συνταγή θεραπείας, ένα ακόμη πρόγραμμα, το οποίο οι πάντες θεωρούν κοινωνικά άδικο (για κατάλογο φρικαλεοτήτων κάνουν λόγο διεθνή μέσα ενημέρωσης και οικονομολόγοι), πολλοί το χαρακτηρίζουν μη βιώσιμο οικονομικά, αφού ενσωματώνει την ίδια δοκιμασμένη και αποτυχημένη φιλοσοφία των προηγούμενων, με έντονες υφεσιακές πλευρές.
Η λογική λέει ότι αν σε μια καταστροφή προσθέσεις μία ακόμη καταστροφή το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία έναν νέο γύρο λιτότητας και ύφεσης (το τοξικό μείγμα που περιγράφουν οι κεϊνσιανιστές) και μια παράταση -άγνωστης διάρκειας- του καθεστώτος επιτροπείας που έχουν επιβάλει οι δανειστές;
Υπάρχει κάτι στο οποίο θα ακουμπήσουν οι πολίτες για να κάνουν υπομονή, ελπίζοντας ότι θα φανεί κάποτε φως στο βάθος του τούνελ;
Δεν είναι φυσικά εύκολο να πείσεις απελπισμένους, απογοητευμένους και θυμωμένους από τη ματαίωση των προσδοκιών τους ανθρώπους να κάνουν κουράγιο γιατί ….. σύντομα τα πράγματα …… θ' αλλάξουν στην Ευρώπη.
Και δεν είναι εύκολο γιατί ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό πράγματι θα συμβεί και μάλιστα σχετικά γρήγορα, πριν δηλαδή το μέλλον των Ελλήνων υποθηκευτεί οριστικά και αμετάκλητα.
Και η κυβέρνηση αποδέχεται  το 3ο μνημόνιο λόγω των εκβιασμών. Και οι προηγούμενοι εκβιασμούς δέχονταν , μόνο που δεν το ομολογούσαν. Το βλέπαμε όλοι όμως ότι έτσι συνέβαινε.
Ποια η διαφορά; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει.
Όταν δηλαδή καταγγελίες τον εκβιασμό και υποτάσσεσαι σ’ αυτόν είσαι ήρωας; Σημασία δεν έχει τι κάνεις αλλά τι λες;
Την μεγαλύτερη όμως σημασία ,όπως τότε, έτσι και τώρα, έχει το ότι ο εκβιασμός στον οποίο υποχώρησαν είναι εκβιασμός – και συνέχεια του βιασμού – για τον ίδιο τον ελληνικό λαό.
 Η γεύση που αφήνει η μετάλλαξη και η υποχώρηση της κυβέρνησης και η ένταξη της στις μνημονιακές δυνάμεις  όμως είναι πικρή , όχι γι αυτούς που ήξεραν και ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν , αλλά κυρίως σ αυτούς που είχαν την ελπίδα θα έβρισκαν μια έκφραση πρόθεσης για ρήξη με το σύστημα εξουσίας που κάνει κουμάντο τον τόπο τούτο.

Κι αυτό είναι καλό , γιατί η αποσύνθεση συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι ψευδαισθήσεις του απλού κόσμου καταρρέουν , δίνοντας την θέση τους στην πραγματική ελπίδα που δεν έχει πεθάνει : έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ με ταυτόχρονη μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους ως παράνομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου