Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Οικουμενικό» 'η «κεντροαριστερό» μνημόνιο!

«Οικουμενικό» 'η «κεντροαριστερό» μνημόνιο!





Μόνο τα ποσοστά των κομμάτων που θα συναπαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση θα κριθούν αύριο. Η φύση της κυβέρνησης από πολιτική σκοπιά έχει ήδη προαποφασιστεί – θα είναι μνημονιακή και γερμανόδουλη! Η λεπτομέρεια που θα κριθεί στις εκλογές, που προκήρυξε ο Τσίπρας για αύριο, έγκειται μόνο στο αν αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση θα συμπεριλάβει και τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα –δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ– όπως απαιτούν οι Γερμανοί. Στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι πρωθυπουργός, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα!

Η μοναδική περίπτωση να διασώσει ο Τσίπρας την πρωθυπουργία του, είναι να κατορθώσει να συγκροτήσει μια φαινομενικά «κεντροαριστερή», μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Αν τα καταφέρει, θα μπορέσει ο Τσίπρας να παραμείνει πρωθυπουργός μερικούς μήνες ακόμη. Αυτό είναι όμως πολύ δύσκολο. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν 151 βουλευτές από τα τρία κόμματα μαζί, για να επιτρέψουν οι Γερμανοί τη συγκρότηση τέτοιας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Χρειάζονται τουλάχιστον 160 βουλευτές και πάνω, για να το σκεφθεί το Βερολίνο – να το σκεφθεί, όχι να το εγκρίνει κιόλας. Τους 160 βουλευτές όμως αποκλείεται να τους πιάσουν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε οι Γερμανοί, μόλις ο Τσίπρας προκήρυξε τις εκλογές, έκαναν φανερές τις προθέσεις τους. Έχοντας δει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν χέρι χέρι με τους βουλευτές της ΝΔ το «Μνημόνιο Τσίπρα», συνειδητοποίησαν βαθύτερα πόσο γελοίο και ξενόδουλο είναι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αριστεράς του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι απαιτούν πλέον να σχηματιστεί κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εννοείται φυσικά συμπεριλαμβάνοντας ως «τσόντες» το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Να σχηματιστεί δηλαδή στην Ελλάδα «οικουμενική» κυβέρνηση και των τεσσάρων μνημονιακών κομμάτων. Αύριο το βράδυ θα δούμε αν τα εκλογικά αποτελέσματα θα επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδίου της γερμανικής καγκελαρίας.

Το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μέσα στους επτά μόλις μήνες που κυβέρνησαν, κατάφεραν να συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Αριστερά τους στο εντελώς απαξιωμένο πολιτικό σύστημα. Από εκεί που ο Τσίπρας υποσχόταν ότι θα «έσκιζε» τα μνημόνια με ένα νόμο, που θα είχε ένα άρθρο όλο κι όλο, φτάσαμε στο εξευτελιστικό σημείο να καλεί το λαό να τον ξαναψηφίσει, επειδή αυτοδιαφημίζεται ως ο καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου, που υπέγραψε ο ίδιος και είναι το χειρότερο από όλα! Ο Τσίπρας, ο οποίος «έσπασε» κάτω από την αφόρητη γερμανική πίεση και μετατράπηκε σε όργανο εφαρμογής στη χώρα μας της γερμανικής πολιτικής, απέτυχε παταγωδώς να υλοποιήσει οποιαδήποτε από τις ουσιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις του καθαρά αστικού «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» που είχε εξαγγείλει πέρυσι τέτοια εποχή. Δεν πήγε τον κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ. Δεν έδωσε 13η σύνταξη σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους παίρνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ το μήνα. Δεν νομοθέτησε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους τους Έλληνες. Δεν αποκατέστησε φυσικά τις εργασιακές σχέσεις. «Μαυρογιαλούρος της Αριστεράς», αποδείχτηκε τελικά, ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί και η ντόπια ολιγαρχία φλερτάρουν με την ιδέα να μην βάλουν πρωθυπουργό ούτε τον Τσίπρα φυσικά, αλλά ούτε τον Δραγασάκη, ούτε τον Μεϊμαράκη, βεβαίως, αφού η ΝΔ θα έρθει δεύτερη και καταϊδρωμένη με αρκετές εκατοστιαίες μονάδες υστέρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην βάλουν κανένα πολιτικό πρόσωπο πρωθυπουργό στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, οικουμενικού μνημονιακού χαρακτήρα! Να βάλουν «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό σαν τον Παπαδήμο – δηλαδή τραπεζίτη! Το όνομα του Προβόπουλου κυκλοφορεί ήδη στην πολιτική πιάτσα ως ενός υποψήφιου «τεχνοκράτη» για την πρωθυπουργία, χωρίς φυσικά να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση πρωθυπουργοποίησής του.

Εμείς έχουμε ως σταθερή επιλογή μας στις εκλογές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ελπίζουμε και ευχόμαστε το ποσοστό της να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του κατεστημένου καταρρέει και ανατρέπεται εκ βάθρων. Αύριο το βράδυ θα ξέρουμε.


Του Γιώργου Δελαστίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου