Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Προς τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχετε, καμιά τσίπα;

Προς τους βουλευτές  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχετε, καμιά τσίπα;




Με την ψήφιση των παράλογων προαπαιτούμενων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έδωσαν  τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Αριστεράς.

Μεταξύ αυτών  και οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας.

Κοιτάξτε τους και καμαρώστε τους……

Θα τους βρείτε μπροστά σας, στο δρόμο, στα καφενεία, στις εκδηλώσεις (τις κοινωνικές γιατί τις άλλες –τους αγώνες – τις αποφεύγουν ). Θα σας πουν το ίδιο παραμύθι: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!

Οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής και επί των 7 άρθρων στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος που ρυθμίζει τα προαπαιτούμενα .

… και αυτά είναι μόνο η αρχή!  Είναι τα 16 από τα 49 μέτρα και δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα 33 θα πρέπει να έχουν καλύφθει το αργότερο ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
….και αυτά τα 49 προαπαιτούμενα αποτελούν την πρώτη δόση …. Θα ακολουθήσουν και άλλες…

Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη χώρα, αφού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, οι απολαβές των μισθωτών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν καθολική κινεζοποίηση, οι συντάξεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πέσουν σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 400 ευρώ και θα αφανιστεί η έννοια του «ελληνικού επιχειρείν», αφού τα ξένα funds θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλες τις επιχειρήσεις.

Με το μπαράζ των αποκρατικοποιήσεων δεν θα μείνει τίποτα υπό τον έλεγχο του κράτους και επίσημα πλέον η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπανανία» της Ευρώπης και σε μια απέραντη αποικία χρέους. Οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατοχής και της απόλυτης φτώχειας, όπως την έζησαν οι παππούδες μας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Η πλήρης διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας είναι γεγονός, με τη σφραγίδα της τρόικας και των δανειστών. Η υποτακτικότητα που επέδειξαν τόσο ο Τσίπρας και όσο ο Καμμένος (και την υποστηρίζουν οι βουλευτές με την ψήφο τους) δεν έχει γυρισμό.
Από τη στιγμή που οι δανειστές κατάφεραν να συντρίψουν και την τελευταία αντίσταση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.

Το ερώτημα είναι: Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα;
Οι βουλευτές  που εξελέγησαν, θα μπορούν άνετα να ζουν ενώ εμείς θα δίνουμε το αίμα μας για 580 ευρώ μισθό και 360 ευρώ σύνταξη για να μπορούν οι «χειροκροτητές» της τρόικας – δήθεν αντιπρόσωποι του λαού να αποφασίζουν για το μέλλον των δισέγγονών μας.

Κυρία και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας (που οι δύο από αυτούς είναι προσωπικοί μου φίλοι και με την μια, υπάρχει γνωριμία πάνω από 30 χρόνια, από το ΚΚΕ..), σας ερωτώ:
Ψηφίσατε  μειώσεις των συντάξεων του κόσμου της ανάγκης και αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης, και δεν θα ντρέπεσαι;

Ψηφίσατε  τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και την επέκτασή του σε ανάπηρους, πολύτεκνους και άνεργους, που θα τους υποχρεώσετε να τον καταβάλουν εξ ολοκλήρου, και δεν θα νιώθετε  απάνθρωποι;

Ψηφίσατε την κατάργηση ακόμη κι εκείνων των ελάχιστων μέτρων που πάρθηκαν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου για χορήγηση σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες, αποποινικοποίηση οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές, μείωση των υπέρμετρα αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, επιχορήγηση στους συνταξιούχους της κύριας σύνταξης ασφαλισμένων στο ΝΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος κ.λπ., και θα έχετε πρόσωπο μετά να βγείτε στην κοινωνία;

Ψηφίσατε μόνιμο capital control για μισθωτούς και συνταξιούχους, και θα ισχυρίζεσαι πως δεν είστε κοινωνικά ανάλγητοι ;

Ψηφίσατε το ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων και όποιας άλλης δημόσιας περιουσίας, και δεν θα νιώθετε την μετάλλαξη σας σε κάτι άλλο; Πιό δεξιό, πιο νεοφιλελεύθερο, πιο αντιλαϊκό…


Ψηφίσατε την καταστροφή της αγροτιάς και των μικρομεσαίων επαγγελματιών με τους φόρους τα χαράτσια, τις εισφορές με… και δώστου να χει … και νοιώθετε καλά ;


Ψηφίσατε την καταδίκη σε ανεργία εκατομμύρια Έλληνες και  τα νέα παιδιά να φεύγουν για τα ξένα και κοιμάστε ήσυχοι;

Μην μου πείτε γιατί δεν αναφέρομαι για του βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, που ψήφισαν το Μνημόνιο Νο 3 (..και τώρα τάχαμου τάχαμου δεν ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα) , είναι διότι από αυτούς, τους πατενταρισμένους μνημονιακούς δεν περίμενα  και δεν περιμένω τίποτα.., αλλά από εσάς όμως περίμενα κάτι διαφορετικό…

Αλλά βλέπετε, η καρέκλα (πολυθρόνα δηλαδή..) του βουλευτή έχει πολλά καλά και οφέλη και είναι δύσκολο να την αποχωριστείτε…

Ρίχνετε και μια ωραία δικαιολογία, ότι το κάνετε για το καλό του λαού  και είστε ήσυχοι με την συνείδηση σας(ποια συνείδηση δηλαδή !) και όλα καλά..

Τι να σας πω…

Ρίξτε μια ματιά στις δηλώσεις σας μέχρι τον Ιούλιο φέτος  (εγώ τις έχω και τις διάβασα) και θα καταλάβετε ….
Ρίξτε μια ματιά στους εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς πολίτες, σε αυτούς που αμείβονται με 300 ευρώ, στα κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, στα παιδιά που πεινάνε, σε αυτούς που έκοψαν το καφενείο γιατί δεν  έχουν να πιούν ένα ουζάκι ή ένα καφέ του ενός ευρώ…
Ρίξτε μια ματιά στην κοινωνία….

Και τελικά σας ρωτώ,
δεν έχετε, καμιά τσίπα;

Καμιά συναίσθηση του εγκλήματος που πραγματοποιήσατε και προτίθεσθε να συνεχίσετε ;
Καμία και τίποτα ;

Ή μήπως ήσασταν και είστε τίποτα…

Βουλευτές,  βολευόμενοι (και βολεμένοι..) πάση θυσία του λαού ; 
                     

Κρίμα ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου