Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Και με αυτές τις 700 οικογένειες που θα τους κόβεται το ρεύμα τι γίνεται ; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας…

Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Και με αυτές τις 700 οικογένειες  που τους κόβεται  το ρεύμα τι γίνεται ; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας…


Όταν αλλάζεις πλευρά (όχι όταν κοιμάσαι) στην υπερασπιζόμενη πολιτική, δηλαδή όταν αλλάζεις όχθη και από αντιμνημονιακός/η που ήσουν (;),  γίνεσαι υπερασπιστής του μνημονίου σε νέα υπερισχυμένη έκδοση (του μνημονίου Νο 3), ε ! τότε δεν μπορείς παρά να λες ανοησίες και να νομίζεις(;) ότι λες εξυπνάδες, να διακηρύσσεις την αριστεροσύνη σου και να εφαρμόζεις νεοφιλελεύθερη πολιτική !

Οι του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμενοι( μα πως είναι δυνατόν !) την διακοπή ρεύματος σε 700 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ηλεία, δια της βαρύγδουπης ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής απίθανα:
«Για το θέμα των διακοπών ρεύματος είναι σημαντικό να γνωστοποιηθεί στους πολίτες ότι δεν προτίθεται η ΔΕΗ να διακόψει τα ρεύμα στους συμπολίτες μας που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο»
«στις 25/05/2015, μετά από πρωτοβουλία μου, 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε σχετική ερώτηση»
«στις 16/06/2015 … αποφασίστηκε νέο σχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ»
« παρέχεται και δωρεάν ποσότητα ρεύματος, έως 300 kwh ανά μήνα (προσεγγιστικά 60 € για μια μέση κατανάλωση σε δίμηνη βάση).
«Για την πληρέστερη ενημέρωση …. προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητά να μάθει τις προθέσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου πάνω σε αυτό το θέμα.»

Ε! τώρα μάλιστα, μείναμε ήσυχοι !

Οι 700 διακοπές ρεύματος στην Ηλεία που εντάσσονται ;

Ο άτυχος από τα Λεχαινά που ο τοπικός τύπος αναφέρει που εντάσσεται ;

Τα σπίτια, ο αγρότες και οι επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα που εντάσσονται ;

Τα παιδιά των οικογενειών χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα που εντάσσονται;

Μήπως στο  «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο»;
Μήπως στο  «νέο σχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ» ;
Μήπως σε αυτούς που  « παρέχεται και δωρεάν ποσότητα ρεύματος 30 € για το μήνα»;

 Που εντάσσεται η αναλγησία σας να υπερασπίζεται αυτά που κατηγορούσατε μέχρι χτες!
Που εντάσσεται  η τρομοκράτηση  2.000 Ηλειακών  (100.000 για όλη την Ελλάδα) νοικοκυριών, αγροτών  και επιχειρήσεων που έχουν λογαριασμούς σε καθυστέρηση και ζουν λόγω των απειλών αυτών σε μόνιμη αγωνία και άγχος ;

Δεν σκέπτεστε αυτούς που η ΔΕΗ  κακοπληρωτές  είναι πολίτες που ζουν στην ανέχεια, την ανεργία, την αναδουλειά και την φτώχεια ;

Ότι δεν έχουν να πληρώσουν !

Αλλά που,  όταν για σας στην ατομική ζωή σας πάνε όλα πρίμα και είναι όλα κανονισμένα, αφού είστε στην εξουσία με αντίτιμο την ψήφιση του μνημονίου.
Ότι δεν μπορούν και αν μπορέσουν να πληρώσουν, θα το κόψουν από το φαγητό της οικογένειας, από τα ρούχα των παιδιών, από την αναγκαία ζέστη για το χειμώνα!
 Αλλά που να το καταλάβετε, όταν για μια «όμορφη» ζωή «πουλήσατε την ψυχή σας » στα μνημόνια και στο ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και την Γερμανία !

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας…
Είναι ψιλά γράμματα, όπως στα συμβόλαια στην πίσω μεριά τους αναγράφονται οι όροι, όπως και στο  «κοινωνικό συμβόλαιο» που έγινε μεταξύ του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βέβαια υπάρχει και  «Κώδικας Δεοντολογίας» που υπακοής έχει φροντίσει να συνάψει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας… που μάλλον υπερισχύει…

Υστερόγραφο:
Στις 25 Μαΐου 2015  κατατεθεί στην Βουλή  ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία κάλυψης των οφειλών στη ΔΕΗ από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες  την οποία και επισυνάπτουμε με το ερώτημα:
Τι έχει αλλάξει από τον Μάιο(6 μήνες πριν) εκτός από εσάς (του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ) και την πολιτική σας;
Βελτιώθηκε ή χειροτέρευσε η ζωή των πολιτών και η ανέχεια, ηανεργία και φτώχεια ;

Ιδού η ερώτηση που κατέθεσαν 58 Βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ αυτών και οι Ηλείοι Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη,  Μπαλαούρας Γεράσιμος και  Μπαξεβανάκης Δημήτρης:

«Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Οι πολιτικές της λιτότητας και της υπέρμετρης φορολόγησης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην ανεργία και στη φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου στην αδυναμία κάλυψης ακόμα και των εξόδων πρώτης ανάγκης. Επίσης η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδήγησε πολλές μικρομεσαίες και αγροτικές επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι οφειλές και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ παραμένουν πολύ υψηλοί (1,8 δις) και αυξάνονται καθημερινά με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τους λογαριασμούς, να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί καταναλωτές να βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αλλά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των δόσεων της ρύθμισης, την ίδια στιγμή που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Το πρόβλημα είναι έντονο σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να αποστέλλονται ειδοποιητήρια διακοπής ακόμη και σε περιπτώσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία. Η παραπάνω κατάσταση πέραν των δυσμενών κοινωνικών επιπτώσεων οδηγεί εκ των πραγμάτων και στην επιβάρυνση της ΔΕΗ, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθούν οι οφειλέτες στις δόσεις του διακανονισμού, με αποτέλεσμα οι ανεξόφλητες οφειλές να συσσωρεύονται. Το πρόβλημα αυτό εντείνεται δεδομένου ότι ενώ η ΔΕΗ έκανε μέχρι τον Απρίλιο δέκα (10) δόσεις ρύθμιση, επέστρεψε στις τέσσερις (4).
 Επειδή κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα. 
Επειδή αποστέλλονται ειδοποιητήρια διακοπής και μάλιστα σε περιπτώσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία.
Επειδή πολλά νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των δόσεων των υπαρχόντων διακανονισμών καθώς ο αριθμός των δόσεων είναι μικρός και το ύψος της προκαταβολής υψηλό.
Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και μάλιστα, είδος πρώτης ανάγκης για τη συνέχιση της κοινωνικής ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας.
Επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων η αδυναμία πολιτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στο ισχύον καθεστώς ρυθμίσεων οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες.
Επειδή η διακοπή της ηλεκτρικής παροχής έχει σαν προφανές αποτέλεσμα την αδυναμία των οφειλετών (ΜμΕ και αγρότες) να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους ή στο ύψος των δόσεων του διακανονισμού τους;
  2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να θεσμοθετήσει ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για τα νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υπάρχον;
  3. Τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όπου έχει διακοπεί, για τις ανωτέρω περιπτώσεις;»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου