Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Εξέγερση Πολυτεχνείου. Τότε και Τώρα. Κάποιοι και οι Άλλοι.

Εξέγερση Πολυτεχνείου. 
Τότε και Τώρα. 
Κάποιοι και οι Άλλοι.Ήταν η ψυχή γεμάτη.
Η βίωση αυτής της εμπειρίας σε πήγαινε μακριά.
Στην κατεύθυνση της ανίχνευσης ενός νοήματος καθολικής απελευθέρωσης.
Αυτό το αυτόνομο κίνημα που δεν είχε καθοδηγητές και οπαδούς, αλλά μόνο συμμετέχοντες, είχε πάθος, ένταση, ενέργεια, συγκινήσεις, χαρά, ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, συντροφικότητα και φιλία.
Η αίσθηση ότι συμμετείχες στη δημιουργία ιστορικών γεγονότων σού έδινε μια πληρότητα που άγγιζε τα όρια της ευτυχίας.
Έξαρση της καλής πλευράς των ανθρώπων. Της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού. Το άδολο ενδιαφέρον όλων για όλους.
Ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, αντίσταση, άμεση δημοκρατία και ήθος.
Αυθόρμητη εξέγερση, που οδηγήθηκε αυθόρμητα σε μετωπική σύγκρουση με το αρωματοφόρο καθεστώς. Το σύνθημα «ή τώρα ή ποτέ», που εξέφραζε με τον πλέον δραματικό τρόπο πως «μόνο εμείς υπάρχουμε», βρήκε την αιματηρή πραγμάτωσή του.

Μέρες του Μνημονίου.
Άνθρωποι που διακινδύνευσαν στη δικτατορία, με όπλο τους την ιδεολογία της Αριστεράς, και αργότερα "πέτυχαν" οικονομικά, είναι άκριτα μνημονιακοί!!!
Τότε, Ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, αντίσταση, άμεση δημοκρατία και ήθος.
Τώρα, δημοκρατία των αρχηγών, των ΜΜΕ και των κομματικών μηχανισμών, "προσαρμοστικότητα" και όχι την αντίσταση, ιδιοτέλεια και όχι την ανιδιοτέλεια. Το ήθος και η αξιοπρέπεια, δεν ανιχνεύονται πια.
Ελάχιστοι της γενιάς του Πολυτεχνείου συμμετείχαν στο πολιτικό παιγνίδι και οικονομικό παιγνίδι και ακόμη λιγότεροι, σε πολιτική αλητεία.

Άλλαξαν πολύ !
Είχαν το δικαίωμα όμως;
Για να υπηρετήσουν καλύτερα την κοινωνία;
Δεν νομίζω.
Για να υπηρετήσουν τον εαυτό τους άλλαξαν.
Άλλαξαν γιατί ήταν εραστές της εξουσίας, πολιτικής και οικονομικής .
Κουρασμένοι πρώην αριστεροί, που κάπως αργά ανακάλυψαν τη γοητεία της εξουσίας.
Και διότι η αριστερά δεν είχε προοπτική. Και βρέθηκαν στην εξουσία, την πολιτική. Την οικονομική, την εκδοτική ….
Και ασκούν εξουσία, "πέτυχαν" οικονομικά, είναι άκριτα μνημονιακοί !!!

Και δεν βλέπουν δίπλα τους την καταστροφή της κοινωνίας, την φτώχεια , την πείνα, την καταρράκωση της Δημοκρατίας, την επιβουλή κατά της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας, δεν βλέπουν τίποτα !
Γιατί όμως στηρίζουν την επέκταση της δυστυχίας στην κοινωνία; Μήπως επειδή ωφελήθηκαν από το σύστημα; Του χρωστούν ευγνωμοσύνη; Είναι συστατικά στοιχεία του συστήματος;
Δεν ξέρω.
Δεν κινδυνεύουν πάντως να μείνουν άστεγοι ή άνεργοι. Πορεύονται στα σίγουρα.

Είναι επιτυχημένοι με τη συμβατική έννοια του όρου. Το σύστημα λειτούργησε θετικά γι αυτούς. Ξεπέρασαν την κοινωνική τάξη προέλευσης τους. Η όποια επιτυχία όμως προϋποθέτει να δεχθείς τους όρους και την ηθική του συστήματος . Του διεφθαρμένου συστήματος , όπως οι ίδιοι το καταγγέλλουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Τιμητές τώρα επαγγέλλονται την εξυγίανση του. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν.

Γι αυτούς οι άνεργοι είναι ένας αριθμός όπως είναι το έλλειμμα ή το χρέος. Οι άστεγοι δεν είναι καν αριθμός.
Γι αυτούς η φτώχεια είναι να πρόβλημα και όχι μια τραγωδία. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι θέμα διαπραγμάτευσης (!) και θα ικανοποιηθούν αν σωθεί τα 2/3 των σπιτιών και των επιχειρήσεων, ξεχνώντας το υπόλοιπο 1/3 και την δυστυχία τους.
 Για αυτούς η εκποίηση μέρους της Ελλάδας είναι αναγκαίο κακό για να «σωθεί» η υπόλοιπη, λες και  οι πρόγονοι μας που θυσιάστηκαν για όλη την πατρίδα μας για να μπορούν αυτοί να πωλούν τμήματα της στην «μαύρη αγορά» της νέας κατοχής.
 Για αυτούς η υποταγή  ανάγεται σε υπέρτερη αξία της Αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας .
Για αυτούς που ομνύουν στο όνομα της  Δημοκρατίας .Ποιά δημοκρατίας όμως; Αυτή που τα κόμματα εξουσίας άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα πράττουν μετά; Αυτή τη δημοκρατία που η επέμβαση της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ είναι μόνιμο , διαρκές και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο; Αυτή τη δημοκρατία που οι αμοραλιστές κυβερνώντες λογοδοτούν στις αγορές μέσω ΕΕ και ΔΝΤ και όχι στην κοινωνία; Ψιλά γράμματα. Δεν τους απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες.

Κάποιοι θέλουν μάλιστα να σταματήσει να γιορτάζεται το πολυτεχνείο ή να αλλάξει περιεχόμενο εορτασμού,  το πνεύμα του οποίου εξακολουθεί να πυροδοτεί αντιδράσεις απέναντι στις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Βέβαια!
Πλήθος οι αυθαιρεσίες του μνημονίου: παρακάμπτονται δικαστικές αποφάσεις, νομοθετούν αντισυνταγματικά, καλύπτουν σκάνδαλα, δεν φορολογούνται τα υψηλά εισοδήματα , δεν πιάνουν την φοροδιαφυγή-Γιατί άραγε; Διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία.

Στηρίζουν δύο κόμματα απολύτως διεφθαρμένα και παρηκμασμένα  και  ένα μεταλλαγμένο
….και σήμερα 2015 ένα κόμμα «αριστερό» , έπιασε στασίδι στη εκκλησία της εξουσίας και προσκυνά τα «ιερά και τα όσια» του συστήματος, γίνεται αριστερός ψάλτης του μνημονιακού «όρθρου» και τελεί την Λειτουργία της καταστροφής των Ελλήνων και της Ελλάδας  

Δυστυχώς δεν έμεινε τίποτα από τον ιδεαλισμό των νιάτων.
Τα λόγια αποδείχτηκαν κίβδηλα και γίναν μέσο και σκαλοπάτι  για την εξουσία.
Η καταγγελία του «δεν υπάρχει  άλλη λύση», έγινε λάβαρο τους.  
Άλλαξαν  και προσπαθούν να μας αλλάξουν .

Όμως κάποιοι επιμένουν

Ψωμί ! Παιδεία!! Ελευθερία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου