Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Όταν … εκτός εάν … ε! τότε…

Όταν … εκτός εάν … ε! τότε…




Όταν

Όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ(με τον νέο δάνειο), με μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό να  έχει φτάσει στα 200 δις €, με τις κατασχέσεις  να ακολουθούν, με τους πλειστηριασμούς, με τους υπαλλήλους να πληρώνονται σύντομα με παράλληλο νόμισμα, με 1.500.000 ανέργους, με χιλιάδες νέες χρεοκοπίες επιχειρήσεων, με φτωχούς ο 1/3 των Ελλήνων και ακόμη άλλο  1/3 υπό πτώχευση, με τους νέους να φεύγουν για τα ξένα κοκ.
Όταν ψηφίζονται νομοσχέδια καθ' υπόδειξίν από τους «εταίρους»,   δεν κυβερνάται μία χώρα δημοκρατικά , που επιπλέον η δημοκρατία που προϋποθέτει σχετικά υγιή οικονομικά και ένα υποφερτό βιοτικό επίπεδο.
Όταν επί πλέον διαπιστώνει κανείς πως η πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική κατάρρευση της Ελλάδας επιταχύνεται, παράλληλα με την εξαθλίωση του πληθυσμού.
Όταν  θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης κάθε είδους μεταναστών, από το οποίο θα παραγγέλνουν οι «εταίροι» μας και κυρίως η  Γερμανία ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες τους – αυτούς δηλαδή που θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να εργασθούν ως σκλάβοι, με μισθούς πείνας, στις βιομηχανίες και στις άλλες επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε να λύσουν φθηνά το δημογραφικό τους πρόβλημα(Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι στην Ελλάδα θα έχουν βάση 50.000 πρόσφυγες και ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες).
Όταν το στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από θλιβερό, με απειροελάχιστες εξαιρέσεις – ενώ, από την άλλη πλευρά, διεκδικούν την ηγεσία της αντιπολίτευσης άτομα που οι προηγούμενοι ηγέτες της δεν θα ενέκριναν ούτε ως κατώτερα διοικητικά στελέχη του κόμματος.
Όταν σχεδόν ολόκληρη η πολιτική σκηνή(ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις κυρίως εκτός Βουλής) είναι απελπιστικά κατώτερη των περιστάσεων, με τις εγχώριες και ξένες συμμορίες να λυμαίνονται τη χώρα, με το μεταναστευτικό πρόβλημα σύντομα στο αποκορύφωμα του, με μνημόνια που εφαρμόζονται χωρίς την παραμικρή λογική κοκ., η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη μετατροπή της σε ένα αποτυχημένο κράτος και θα αρχίσει να κινδυνεύει από εδαφικές διεκδικήσεις.

Όταν υπάρχουν όλα αυτά, δεν υπάρχει φόβος για το σύστημα, την Κυβέρνηση και τους νεοφιλελέ «εταίρους » και «φίλους » ) μας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΗΠΑ κλπ, αφού βασιλεύει η ανεπάρκεια, η δειλία και η αδιαφορία («Ωχ αδερφέ»),  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας και η  σιωπή των αμνών που κυριαρχεί στους Πολίτες, – κάτι που θα μπορούσε βέβαια να αλλάξει ξαφνικά, εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες ταχύτερα του προβλεπομένου.

Εκτός   εάν  

Εκτός  εάν,  η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, απογοήτευσης και πρόσκαιρης αποστασιοποίησης  .
Εκτός εάν,  τα διδάγματα (δηλαδή η εφαρμογή των μέτρων) , θα κάνουν πολλούς και κάνουν πολλούς να σκέπτονται !
Εκτός εάν, η σιωπή της κοινωνία είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα.
Έκτος  εάν, οι αυταπάτες για την πραγματικότητα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε,  αντισταθμιστούν με τη εμπειρία που απέκτησε  ο λαός τα τελευταία χρόνια.
Έκτος εάν, ο λαϊκός παράγοντας (κίνημα, αγώνες, περιεχόμενο) επανακάμψει πιο ώριμος και αποφασιστικός.
Έκτος εάν, ο πολιτικός παράγοντας (πολιτικό μέτωπο, επίπεδο συνείδησης, προγραμματική προετοιμασία και στελεχιακό δυναμικό) αποκτήσει  ευρύ πνεύμα και λογική, που να έχει στόχο την δημιουργία Μετώπου όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων και της Αριστεράς, με επεξεργασίες για το δρόμο που προτείνεται(όχι με γενικότητες και προγραμματικά επεξεργασμένες, και ρεαλιστικά υλοποιήσιμες),να απαντά στα σημερινά προβλήματα του λαού, με απόδειξη της εφικτότητας αυτού του δρόμου, με ευρύτητα στην όλη προσπάθεια, συντονισμό με το λαϊκό κίνημα (και συμμετοχή σε αυτό), κουράγια και πολλή δουλειά!
Εκτός εάν,  όλοι μας κατανοήσουμε ότι  τώρα πια, δεν είναι για να μην λέμε τίποτα.
Εκτός εάν,  κατανοήσουμε ότι  τούτη η εποχή είναι από εκείνες που διαλέγουμε όλοι μας αν θα υποταχτούμε στο φόβο ή αν θα τον αντιμετωπίσουμε κοιτώντας τον στα μάτια, έστω και με μάτια τρομαγμένα.
Εκτός εάν, οι Έλληνες δεν έχουν πει την τελευταία λέξη. 

Ε ! τότε

 Ε ! τότε υπάρχει ελπίδα ,  να μείνουμε  όρθιοι (αν και λαβωμένοι) και ζωντανοί (άτομα, πολίτες Ελλάδα ) και να νικήσουμε !

Και αυτό  αφορά όλους μας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου