Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι αυτό που το λένε …Ανάπτυξη , τι είναι αυτό ?

Τι είναι αυτό που το λένε …Ανάπτυξη ,  τι είναι αυτό ?Ανάπτυξη είναι να συζητάει μια χώρα επί μήνες για τη μείωση των συντάξεων;.

Στα μέσα του 2016 λένε τα στελέχη της κυβέρνησης θα … αρχίσει η ανάπτυξη. Αλλά τότε, εάν έστω το 50% από το 1,5-2 εκατομμύρια των ανέργων έχει δουλειά, θα ξαναγεμίσουν τα άδεια ταμεία των ασφαλιστικών –  και χαλάλι τα φαγωμένα με δομημένα ομόλογα και καταθέσεις που κουρεύτηκαν – έτσι δεν είναι;

Ανάπτυξη είναι να συζητάει μια χώρα επι μήνες για τη μείωση των μισθών; Ανάπτυξη είναι να ξεπατώνεται η παραγωγή για να εισάγουμε λαχανάκια Βρυξελλών;

Ανάπτυξη είναι να ξεπουλιέται μέχρι κι η τελευταία πέτρα;

Δεν είναι έτσι βεβαίως.

Ζούμε τις μέρες μια καλοσχεδιασμένης Πομπηίας των λαϊκών συμφερόντων. Βιώνουμε τα αποτελέσματα σχεδιασμών που επιδιώκουν να επιβάλλουν στην κοινωνία συνθήκες ολοκληρωτικού καπιταλισμού αλλάζοντας εντελώς όσα ξέραμε μέχρι σήμερα ή καλύτερα γκρεμίζοντας κάθε αυταπάτη που απλόχερα καλλιέργησε το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Και συνεχίζει.

Η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους και το λαό δεν έρχεται με μνημόνια και προαπαιτούμενα.
Δεν γίνεται με ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών, ούτε με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Δεν γίνεται με την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού, ούτε με τη συνεχή υπερφορολόγηση.
 Δεν γίνεται από τα πάνω.
Δεν γίνεται από τους υπαλληλίσκους της ΕΕ, ούτε από τους κομπάρσους της εγχώριας και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Το ζητούμενο για το λαό είναι η ανάπτυξη της  συνείδησης, για το πιο είναι πραγματικά το συμφέρον του και ποιοί είναι οι αντίπαλοι του και ποιοί είναι οι σύμμαχοι του  . 
Αυτή είναι η μοναδική ανάπτυξη που μπορεί να εγγυηθεί καθαρούς, αδιαπραγμάτευτους και νικηφόρους αγώνες για μια αξιοβίωτη ζωή.
Μέχρι τότε η κοινωνία θα μετράει απώλειες και τα μονοπώλια κέρδη.

Τώρα που πέσαν οι μάσκες καιρός είναι να το ξανασκεφτούμε.

Ανάπτυξη (μας !),  αλλιώς …

inred

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου