Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ως εδώ μπόρεσαν…

Ως εδώ μπόρεσαν…




Από την μια μεριά,
 είναι εμφανής η πτώση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στους πολίτες. Η δημοσκόπηση της MRB αντικατοπτρίζει με εξαιρετική ακρίβεια, κατά τη γνώμη μας, τις σημερινές τάσεις των πολιτών.
ΣΥΡΙΖΑ: 17%, Ν.Δ.: 16,3%, Χρυσή Αυγή: 5%, ΠΑΣΟΚ: 4,2%, ΚΚΕ: 4,9%, Ποτάμι: 2,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5%, Ένωση Κεντρώων: 2,7%, Λαϊκή Ενότητα: 2,3%. , Συνολικά ένα 57,2 για όλα τα κόμματα του πολιτικού τόξου. Εάν αφαιρεθούν τα ποσοστά του ΚΚΕ και της ΛΑΕ όλοι οι υπόλοιποι μαζί δεν συγκεντρώνουν αθροιστικά ούτε το 50%.


Από την άλλη μεριά,
 όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βαίνει από το κακό στο χειρότερο, το «πρόγραμμα διάσωσης» δεν βγαίνει – και μόνο διάσωσης δεν είναι – , τα δύσκολα για την κοινωνία αλλά και κυρίως για την εξουσία που βρίσκεται απέναντι στην πρώτη είναι δύσκολα.

Οι «δανειστές» απαιτούν όλο και περισσότερα, η κυβέρνηση είναι εντελώς παραδομένη, η κοινωνία αφυπνίζεται και ήδη από τις 15 του ερχόμενου Γενάρη βγαίνει στους δρόμους με το χορό να ανοίγουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τα «κόκκινα δάνεια» αλλά και οι κατασχέσεις εν εκτάσει για απλήρωτους φόρους και χαράτσια στο κράτος μαζί με το ασφαλιστικό – βλέπε 13η περικοπή συντάξεων – απειλούν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, μαζί με τη κοινωνική συναίνεση που είχε ονειρευτεί ο κ. Τσίπρας.

Αδιέξοδο; Το σύστημα δεν έχει φτάσει ακόμα σε αδιέξοδο.
Για να συμβεί αυτό πρέπει η κοινωνία να το στριμώξει στη γωνία, τουτέστιν να βγει στους δρόμους και να τα ανατρέψει όλα.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το τραγικό για το σύστημα ενδεχόμενο – αλλά όχι απίθανο –  μέσα στους ερχόμενους μήνες, προετοιμάζεται μεθοδικά η από τα πάνω συναίνεση στην αντιμετώπιση της από τα κάτω απειλής.

Η ανάγκη της «οικουμενικότητας» αποτελεί  διέξοδο (κατά τα σχέδια τους) του σημερινού αδιεξόδου διακυβέρνησης, λόγω της οξύτατης  και ταχέως αναπτυσσόμενης οργής ( σαν ηφαίστειο  προ της έκρηξης ) και του σημερινού αδιεξόδου διακυβέρνησης  προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το άρμεγμα της κοινωνίας και η υλοποίηση όλων τω πτυχών  και τομών που επιβάλουν οι ξένοι επικυρίαρχοι.

Στόχος να κερδηθεί πολιτικός χρόνος και να ελεγχθούν οι εξελίξεις. Οικουμενική λέγεται, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα είναι, είτε με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη των αποκομμάτων του Ποταμιού ή του λεβέντη κι οπωσδήποτε του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ μη εξαιρουμένου, ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όμως δεν θα συνεχίσει να είναι.

Ως εδώ μπόρεσαν…


inred

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου