Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η γνώση, η κατανόηση και η δράση

Η γνώση, η  κατανόηση και  η δράση




Η γνώση

Γνωρίζουμε  την οικονομική κατάσταση της χώρας όταν οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, την υγιή αντίστοιχη του ιδιωτικού τομέα, τη μεταφορά του χρέους από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες στους Ευρωπαίους Πολίτες, το έγκλημα του PSI, τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων στην Οικονομία, καθώς επίσης όλα τα υπόλοιπα, τα οποία μεσολάβησαν – έχοντας τα αναλύσει διεξοδικά στο παρελθόν.
Γνωρίζουμε επί πλέον πως όλες οι κυβερνήσεις συμβιβάσθηκαν με τις καταστροφικές πολιτικές, έχοντας εξουδετερωθεί, «απονεκρωθεί» σταδιακά από τους δανειστές, η μία μετά την άλλη – με υποσχέσεις που τους δόθηκαν χωρίς να τηρηθούν όπως, για παράδειγμα, με την επιμήκυνση του δημοσίου χρέους το 2012, εφόσον επιτυγχάναμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Γνωρίζουμε πως κάποιου είδους αντίστοιχες κενές υποσχέσεις προσφέρθηκαν στη σημερινή κυβέρνηση, αφού διαφορετικά δεν θα είχε κανένα λόγο να υπογράψει το χειρότερο όλων των μέχρι στιγμής μνημονίων – το οποίο δεν θα είναι πιθανότατα το τελευταίο, αφού η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας επιδεινώνεται ραγδαία, με «νομοτελειακό ρυθμό».
Γνωρίζουμε πως στο διάστημα που προηγήθηκε πάντως, έχει συμβεί μία βιβλική καταστροφή στη χώρα – η οποία είναι πλέον έρμαιο στα χέρια των δανειστών της, έχοντας δώσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της ως εγγύηση.
Γνωρίζουμε επί πλέον, το μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής, μέσω των χρεών των Πολιτών προς το Δημόσιο που έχουν συσσωρευτεί – καθώς επίσης προς τις τράπεζες, οι οποίες έχουν πια ιδιωτικοποιηθεί και αφελληνισθεί.
Γνωρίζουμε  ότι  η συνολική τιμή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, από τις επιχειρήσεις έως τα ακίνητα στην μνημονιακή περίοδο, κατέρρευσε – ως αποτέλεσμα της τρομακτικής μείωσης των μισθών, των συντάξεων και των πάσης φύσεως εισοδημάτων, καθώς επίσης της ραγδαίας αύξησης των φόρων.
Γνωρίζουμε ότι όσον αφορά δε τον παραγωγικό ιστό, έχει «αποψιλωθεί» σε βαθμό που μας καθιστά απόλυτα εξαρτημένους από τις εισαγωγές – ενώ είναι αδύνατον να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση μέσω της κατανάλωσης ή/και των εξαγωγών, χωρίς παραγωγή, χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση, με ένα καταστροφικό φορολογικό μηχανισμό, χωρίς Κράτος Δικαίου και με χρεοκοπημένο τόσο το δημόσιο, όσο και τους ιδιώτες.

Η  κατανόηση

Κατανοούμε  όμως ότι ?

Πως  έχουμε χάσει  (μάλλον ) πια τη λύση της στάσης πληρωμών, αφού οι δανειστές μας έχουν κλείσει μεθοδικά όλες τις εξόδους κινδύνου – ενώ ψηφίζονται συνεχώς μέτρα, πιθανολογούμε με αντάλλαγμα κάποιες υποσχέσεις των πιστωτών που επίσης δεν θα τηρηθούν, τα οποία «απονευρώνουν» ολοκληρωτικά τη χώρα.
Πως οι  Έλληνες  θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν τα υπέρογκα πλέον χρέη της χώρας τους, με τα κατασχεμένα σε εξευτελιστικές τιμές περιουσιακά τους στοιχεία – αφού προηγηθεί η καταγραφή τους εντός και εκτός της χώρας, με βασικό στόχο τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Πως  δεν υπάρχει μέλλον ,αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον καταστροφικό δρόμο που έχει έναν μοναδικό στόχο: εξυπηρέτηση -με κάθε κόστος όσον αφορά ανθρώπους και χώρα- ενός μη βιώσιμου χρέους, διπλάσιου του ΑΕΠ, πληρωτέου μέχρι το 2059, μέσω της δοκιμασμένης πολιτικής άγριας εσωτερικής υποτίμησης -λιτότητας, ανεργίας, φοροκαταιγίδας, καταστροφής του παραγωγικού ιστού, λεηλασίας αναντικατάστατης δημόσιας περιουσίας και με  αποκορύφωμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τη μεγαλύτερη «ληστεία τραπέζης» στην Ιστορία της χώρας: το πέρασμα σε ξένα funds αντί 5 δισ. ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και μαζί πέρασε «σε ξένα χέρια» το σύνολο της οικονομίας, καθώς κάτω απ’ τις τράπεζες «κρέμονται» όλες οι επιχειρήσεις.

Το κατανοούμε ?

Η  δράση

Δυστυχώς όμως…….,
 φαίνεται πως δεν κατανοούν (ή  συμβαίνει κάτι άλλο ?)το πρόβλημα ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι βουλευτές, ούτε όλα τα άλλα κόμματα , ούτε οι πολίτες, αλλά  ελπίζουν (?)στον από μηχανής Θεό, ο οποίος θα εμφανισθεί την τελευταία στιγμή για να μας σώσει.

Σήμερα όμως έχει περάσει τόσο η εποχή των διαπιστώσεων, όσο και των «κανονικών»,  ρεαλιστικών και σίγουρα  βιώσιμων λύσεων, σε συνθήκες ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας .
Οπότε  εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούμε ως το μόνο που μας απομένει για συνεχίσουμε  ως χώρα και πολίτες  είναι ο αγώνας και η αντίσταση !

Ειδάλλως…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου