Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Πρόεδρος και Πρωθυπουργός μας εύχονται υγεία, ευτυχία και καλά μνημόνια και μας προτρέπουν «Μείνετε φρόνιμοι κι απολαύστε την κρίση»

Πρόεδρος και Πρωθυπουργός μας εύχονται υγεία, ευτυχία και καλά μνημόνια και μας προτρέπουν «Μείνετε φρόνιμοι κι απολαύστε την κρίση»
«Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες, βρίσκουν σύμφωνες όλες, σχεδόν, τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του Τόπου», δήλωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο κ. Παυλόπουλος προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συστράτευση όλου του πολιτικού κατεστημένου στη κατεύθυνση της κοινωνικής ισοπέδωσης των τελευταίων χρόνων.
 Βλέπε Οικουμενική.

Αγρότες, άνεργοι, κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, «κόκκινοι» δανειολήπτες κ.λ.π., δεν περιλαμβάνονται στις «δυνάμεις του τόπου».
Θεωρούνται καύσιμος ύλη …

«Και θα την φέρουμε σε πέρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε για να γίνει σαφές το «εθνικόν συμφέρον» και οι επιδιώξεις της πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που έχει ρημάξει τη χώρα και την κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Άπαιχτος ο κ. Τσίπρας, προφανώς απευθυνόμενος σε εξωγήινους, δήλωσε με παρρησία ότι αφήνουμε το 2015 χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».

Βεβαίως φρόντισε να επισημάνει έχουμε μπροστά μας στο 2016 «μεγάλες προκλήσεις», αλλά όπου νάναι έρχεται η ανάκαμψη.

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, ευχές και πετραχήλια και από κάτω ο λαός να τους κατεβάζει  καντήλια.
Μόνο αυτό ?
Μια από τα ίδια το 2016 ?
Χρονιά είναι και θα περάσει ?


Το θέμα δεν είναι να περάσει, αλλά να μην τους περάσει, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης , τρόικας, μνημονίων και όλου του κακού συναπαντήματος.

Και για να μη τους περάσει, χρειάζεται  αγώνες στους δρόμους,  θυσίες (του εγώ και της βολής- βόλεψη μας), με νέο πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένο πρόγραμμα, με νέες πολιτικές δυνάμεις και μια παναστρατιά όλων των αντιμνημονιακών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της κοινωνίας και της πολιτικής.

Δύσκολο,  ναι!

Αλλά άλλος δρόμος δεν υπάρχει !
+inred

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου