Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι μαϊμού διαπραγματεύσεις και οι μασκαράδες που πιστεύουν ότι με την εθνική σύνταξη πείνας των 384 ευρώ(+ κάτι ψιλά) μπορεί να ζήσει άνθρωπος

Οι μαϊμού διαπραγματεύσεις  και οι μασκαράδες που πιστεύουν ότι με την εθνική σύνταξη πείνας των 384 ευρώ(+ κάτι ψιλά) μπορεί να ζήσει άνθρωπος




Δεν τους ενδιαφέρει (της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ) αν θα θιχτούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και το εισόδημα των συνταξιούχων,  δεν τους ενδιαφέρει αν θα φτωχύνει  ο κόσμος, αν θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν, αν οι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να ζήσουν, αν οι παππούδες δεν θα έχουν να πάρουν μια σοκολάτα για τα εγγόνια τους,  αν οι γέροι δεν  μπορούν, δεν έχουν να πιούν ένα ουζάκι στο καφενείο (που θα κλείσει  και αυτό) και  αν οι συνταξιούχοι γονείς δεν μπορούν να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους,
Το μόνο που ενδιαφέρει πως θα «περάσει» το αντισφαλιστικό νομοσχέδιο, παραμένοντας στις καρέκλες της εξουσίας και γευόμενοι τους χυμούς της   και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν  και παριστάνοντας τους αριστερούς (θα μου πείτε απόκριες έχουμε και το μασκάρεμα είναι αποδεκτό ) να  διαλαλούν ότι μας σώνουν από την καταστροφή (δηλαδή τι άλλο χειρότερο μπορούσε να γίνει αν δεν μας «έσωζαν» ), νομίζοντας ότι τρώμε σανό. 
Παριστάνουν δήθεν ότι κάνουν σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, ενώ στην πραγματικότητα όλα είναι συμφωνημένα και μοναδικό τους μέλημα είναι να δημιουργήσουν τους όρους για να ψηφίσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που περιμένει έτοιμο στο συρτάρι του Κατρούγκαλου.
Με κροκοδείλια δάκρυα και  ψεύτικο ενδιαφέρον,  πασπαλισμένο με μπόλικα νούμερα, αλλαγές , «βελτιώσεις» και τροποποιήσεις (ώστε ν χαθεί ο μπούσουλας από του πολίτες)  και μπόλικες δόσεις διαπραγμάτευσης , καλύπτουν το  τσεκούρωμα κύριων, επικουρικών και αναπηρικών συντάξεων, την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και την  μείωση του  ΕΦΑΠΑΞ, την  αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, την φορολεηλασία της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων.
Η σημερινή κυβέρνηση ελίσσεται και δημαγωγεί, με τα ίδια ακριβώς εργαλεία που το έκαναν και οι προκάτοχοί της, προκειμένου να διαχειριστεί τη λαϊκή οργή μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η δημαγωγία
Δημαγωγούν ονομάζοντας την  νέα περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και συντάξεων, … «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος». Στο όνομα αυτής της βιωσιμότητας επιβλήθηκαν όλες  οι μειώσεις συντάξεων που στα χρόνια των μνημονίων έφτασαν το 35%! Στο όνομα αυτής της βιωσιμότητας καλούνται και σήμερα οι εργαζόμενοι και όλα τα μικρομεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να αποδεχτούν τις νέες σαρωτικές αντιασφαλιστικές αλλαγές. Η παραδοχή δια στόματος πρωθυπουργού ότι τα αποθεματικά των ταμείων καταληστεύτηκαν, τζογαρίστηκαν, κουρεύτηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί προκλητική δημαγωγία αφού η  κυβέρνηση, μόλις πριν από λίγους μήνες, ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες, ζημιώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,5 δις ευρώ.

Η  παραπληροφόρηση
 Οι «εμπνευστές» αυτής της μεταρρύθμισης, Κατρούγκαλος, Αποστόλου και λοιποί,  μας διαβεβαιώνουν ότι με αυτό το νομοσχέδιο "...διασφαλίζονται οι κύριες συντάξεις..." Αρκεί κανείς να κοιτάξει την εθνική σύνταξη πείνας της τάξης των 384 ευρώ και τον νέο τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης για να καταλάβει ότι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι μιλάνε σαν να απευθύνονται σε ηλίθιους. Ταυτόχρονα, μιλάνε για «αποκατάσταση αδικιών» υπερασπιζόμενοι ουσιαστικά την ισότητα των πολλών στη φτώχεια και την πείνα.

Διχασμός και η διάσπαση των εργαζομένων
 Η  προσπάθεια να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, με άλλα λόγια ο κοινωνικός αυτοματισμός  αποτελεί γνωστή πλέον και ιδιαίτερα πετυχημένη συνταγή.  
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πειράξει τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις για τα επόμενα 2 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2018, χωρίζοντας έτσι τους συνταξιούχους σε παλιούς και νέους.  Μπροστά στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "...αρκετοί από αυτούς που πρωτοστατούν στα μπλόκα έχουν πάρει παράνομες επιδοτήσεις...", προσπαθώντας έτσι να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους και να υπονομεύσει τον αγώνα που δίνουνε. Από την άλλη, προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή τους  δηλώνοντας ότι θα φροντίσει να υπάρξουν κάποια λιγότερο επώδυνα μέτρα. Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθεί και εκεί να κατευνάσει την οργή τους, κάνοντας λόγο για πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις,  αφού πρώτα φρόντισε να τους καταδείξει ως συνυπεύθυνους της κατάρρευσης του ασφαλιστικού λέγοντας ότι "... οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι συνεπείς στις εισφορές τους...".  Την ίδια ώρα παίνεψε τους εργοδότες λέγοντας ότι "...είναι τιμή των εργοδοτών που  συμφώνησαν σε αύξηση εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα...", αποσιωπώντας τα δικά τους τεράστια χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο  εκβιασμός και η καταστροφολογία.
Κανείς δεν θα περίμενε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε στην εξουσία με κεντρικό σύνθημα ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, θα έφτανε στο σημείο να υιοθετήσει την πιο χυδαία προπαγάνδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Όπως ακριβώς οι Πάγκαλοι και οι Γεωργιάδηδες παρουσίαζαν τα μνημόνια σαν «ευλογία για τον τόπο» σαν «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί πριν να μας τα επιβάλουν οι δανειστές», έτσι ακριβώς παρουσιάζει και ο Αλέξης Τσίπρας το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.  "...Δεν συζητάμε για το ασφαλιστικό γιατί το ζητούν οι δανειστές αλλά γιατί το σύστημα θα καταρρεύσει αν δεν πάρουμε μέτρα..." είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε "...H ανάγκη για μεταρρύθμιση που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα, ξεπερνά τη συμφωνία."

Η Νέα Δημοκρατία
Η δημόσια συζήτηση, με συμπαιγνία κυβέρνησης, της δήθεν αντιπολίτευσης και ΜΜΕ, είναι καθαρά αποπροσανατολιστική.
Ο  παλιός πιστός υπηρέτης των μνημονίων, η ΝΔ, δημαγωγεί σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την οργή και τις αντιδράσεις του κόσμου. Διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη  αναμασήθηκε η καραμέλα του «όλοι μαζί τα φάγαμε», μιλώντας για παράνομα καταβαλλόμενες συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα που δήθεν έριξαν έξω τα ταμεία. Απέκρυψε τα τεράστια χρέη των εργοδοτών προς τα ταμεία, υπερασπίστηκε τους νόμους που άνοιξαν το δρόμο για το τζογάρισμα των αποθεματικών και τελικά εναντιώθηκε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Οι αντιπροτάσεις  ΝΔτης  συνοψίστηκαν στα εξής:
·         Δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
·         Δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη του πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης.
·         Συμψηφισμό των εισφορών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Με άλλα λόγια προτείνει να «κατασχεθούν»  οι αγροτικές επιδοτήσεις.
·         Νέες περικοπές δαπανών στον δημόσιο τομέα για να καλυφθεί το ποσό του 1,8 δις ευρώ .
·         Εξορθολογισμό - δηλαδή περικοπές - της κρατικής επιχορήγησης προς τα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.
Τελικά αυτό που απαιτεί η αντιπολίτευση είναι περισσότερες απαλλαγές για τους μεγαλοεργοδότες, τις πολυεθνικές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Περισσότερες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη θησαυρίζουν πάνω στα ερείπια της κοινωνικής ασφάλισης. Ενώ από την άλλη απαιτεί περισσότερα βάρη και μεγαλύτερες περικοπές για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Μάλιστα ο νέος αρχηγός της δεξιάς παράταξης, χωρίς ίχνος ντροπής, υπερηφανεύτηκε  γιατί "...επί ΝΔ οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά πέντε  ποσοστιαίες μονάδες..." . Χάριζαν δηλαδή απαλλαγές στους εργοδότες την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι καταδικάζονταν στη φτώχεια, την ανεργία και την πείνα!

Στους δρόμους
Ζήτησαν χρόνο από τους δανειστές και αυτοί τους τον έδωσαν, γιατί κι αυτοί σκέφτονται πολιτικά.
Για να επιταχύνουν δε την αποχώρηση από τους δρόμους, έχουν επιστρατεύσει σωρεία ψευδών και παριστάνουν τους σκληρά διαπραγματευόμενους με τους τροϊκανούς, ενώ παράλληλα κρύβουν επιμελώς κάποιες σοβαρές πτυχές του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Η εξωνημένη  συνδικαλιστική γραφειοκρατία, πιστή στην τακτική «θα ρίξουμε μερικές τουφεκιές για την τιμή των όπλων», έχει κάθε λόγο να συμμετάσχει σ' αυτή την αποπροσανατολιστική συζήτηση, με αερολογίες που κρύβουν την ουσία της προωθούμενης αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης: το ότι μπαίνει ταφόπλακα στην ίδια την Κοινωνική Ασφάλιση.
Έτσι, διευκολύνει με τον τρόπο της την καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού, κούρασης, παραίτησης τελικά.

Όσο ο κόσμος είναι στους δρόμους, όσο τα χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα, όσο αντιδρούν οι γραβάτες και οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση δεν τολμά να πάει το Ασφαλιστικό για ψήφιση.
Δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις, ενώ φοβάται ότι η απόπειρα ψήφισης αυτού του εκτρώματος θα είναι η τελευταία πράξη της ως κυβέρνηση.
Και παραφυλάνε στη γωνία σαν τους κλέφτες, να φύγουν οι άνθρωποι από τους δρόμους, για να τους αρπάξουν ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.
Όταν ο κλέφτης παραφυλάει στη γωνία και τον βλέπεις, δεν φεύγεις αφήνοντάς του ελεύθερο το πεδίο. Αντίθετα, πας κατά πάνω του, προσπαθώντας να τον τρέψεις σε φυγή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έδειξε ότι φοβάται το λαό στους δρόμους.
Η ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία δεν της επιτρέπει επιδείξεις τσαμπουκά.
Αν η εργαζόμενη κοινωνία «τρέξει κατά πάνω της», μπορεί να την αναγκάσει να το βάλει στα πόδια.
 'Η να επιλέξει την κατά μέτωπο σύγκρουση, κι όποιος νικήσει.
so-bidi-font-size: 12.0pt'> 'Η να επιλέξει την κατά μέτωπο σύγκρουση, κι όποιος νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου