Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αγροτικό: Η ντροπή της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ

Αγροτικό: Η ντροπή της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ



Τότε έλεγαν :

«31/01/2013  ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-- Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Για τον κόσμο της αγροτιάς, το να είναι σήμερα στο δρόμο και να μάχεται για να μείνει στη γη του, αποτελεί  ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας.
Το ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό αγροτικό κίνημα παλεύει , διεκδικεί και προτείνει το αυτονόητο: θέλουμε να δουλέψουμε , μπορούμε να παράξουμε, να αλλάξουμε το συσχετισμό στο εμπορικό ισοζύγιο, να τραφεί η χώρα -και όχι μόνο- με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και αγαθά.
Αλήθεια, με ποιο ηθικό ανάστημα η “Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας” μπροστά  σ’  αυτή την πραγματικότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κλούβες,  τα ΜΑΤ και την φτηνή επικοινωνιακή  πολιτική από τον κόσμο της υπαίθρου;»

Αυτά έλεγαν τότε.....
Τώρα..

Όταν το μόνο  που σου μένει να υπερασπιστείς  είναι η εξουσία και η καρέκλα(μετά των ωφελημάτων τους),  θάβοντας μαζί με την συνείδηση σου (αν διαθέτεις )και τα πιστεύω σου (αν είχες) στον ζόφο  των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, τότε είσαι η ντροπή της «αριστεράς» και αυτό αφορά την κυβέρνηση ,τους βουλευτές και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί εσύ να ξεχνάς, αλλά τα λόγια και οι λόγοι του παρελθόντος έχουν μια εμμονή να σου υπενθυμίζουν, τα λόγια τα ψεύτικα, τα μεγάλα, τα λόγια που δεν ήταν αριστερό (ούτε καν προοδευτικό) πιστεύω αλλά όχημα για να γίνετε κυβέρνηση, εξουσία, βουλευτές, παράγοντες, τα λόγια  που σε κατατάσσουν  και σε ορίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ντροπή  της «αριστεράς».

Τα λόγια και οι φωτογραφίες του παρελθόντος σας κυνηγούν και σας(και μας) θυμίζουν:

1.
«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στο πλευρό των αγροτών.     Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας  με επικεφαλής  τη βουλευτή  Ηλείας  Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη βρέθηκε την Πέμπτη 13-02-2014 στις κινητοποιήσεις των  αγροτών στον Πύργο Ηλείας.

Η Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη απευθυνόμενη στους αγρότες, όπως και σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και παλεύει αταλάντευτα στηρίζοντας τα δίκαια  αιτήματά  τους μέσα κι έξω από τη Βουλή. Τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% στα τιμολόγια,  τα χαράτσια στα αγροτεμάχια και βοσκοτόπια αλλά και η φορολόγηση των κοινοτικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων οδηγούν σε αδιέξοδο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
  
Αυτά τα μέτρα σε  συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις αυξήσεις του αγροτικού πετρελαίου, τα ακριβά εφόδια οδηγούν σε διάλυση του αγροτικού τομέα. …  Με αυτές τις πολιτικές η υποτελής συγκυβέρνηση στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των αγροτών, στην απώλεια της μικρής ιδιοκτησίας και την συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια των «ολίγων».
 Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα βασίζεται στην συνεισφορά του καθενός ανάλογα με τα εισοδήματα και τις ανάγκες του, δέσμευση την οποία θα υλοποιήσει όταν αναλάβει κυβερνητικό ρόλο.»

2.
«Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Παλλαϊκή στήριξη του αγώνα των αγροτών 18/02/2014
Ο πανελλαδικός αγώνας των αγροτών για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας, που κορυφώνεται με το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη, 18 Φλεβάρη στη 1 μ.μ., στην πλατεία Βάθη, είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αγώνας για το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην τροφή, για την επιβίωση της υπαίθρου και την ανάπτυξη της χώρας σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για δέσμη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και η ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των κοινωνικών αναγκών και χαιρετίζει το αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο και την συμπαράταξη του κόσμου της εργασίας, όλων των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων στην μάχη για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και το άνοιγμα του δρόμου της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με όλες μας τις δυνάμεις συμμετέχουμε ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις και αγωνιζόμαστε για την δυναμική ανασυγκρότηση του ενωτικού, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, σαν θεμελιώδη προϋπόθεση για την νικηφόρα έκβαση των αγώνων και την ανατροπή των μνημονίων σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση του ριζοσπαστικού προγράμματος ανόρθωσης του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου αύριο.
 Μια κυβέρνηση που παραπαίει είναι ικανή για όλα. Αυτό που θα καταφέρει είναι μονάχα η πτώση της. Η αποβίβαση των αγροτών από τη Κρήτη ξεκίνησε επεισοδιακά. Έσπασαν το μπλόκο της ΕΛΑΣ στη Συγγρού, συνελήφθησαν αγρότες και κατασχέθηκαν εφόδια που είχαν μαζί τους, ενώ άλλοι που κατευθύνθηκαν στο Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έτρεψαν τους άντρες της ΕΛΑΣ σε άτακτη φυγή.»

3.
«Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2013
Προς  τον  Αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων  κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Ι. Μεϊμαράκη
Τις τελευταίες ημέρες,  οι αγρότες της  χώρας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας. Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο,   δυνατότητα που τους στερούν οι  μνημονιακές πολιτικές  που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Οι πολιτικές αυτές  εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν  τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική και εν τέλει σε ανθρωπιστική κρίση.
…..
Με εκτίμηση, Αλέξης Τσίπρας»

4.
«ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 31/01/2013
Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Για τον κόσμο της αγροτιάς, το να είναι σήμερα στο δρόμο και να μάχεται για να μείνει στη γη του, αποτελεί  ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας. Η αυξανόμενη συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι η εικόνα που μιλάει και τα λέει όλα.
Τα χιλιάδες στρέμματα που θα μείνουν άσπαρτα φέτος δείχνουν από  τη μια την τραγική κατάσταση, και από την άλλη το μεγαλείο της ντροπής της μνημονιακής Κυβέρνησης που ψάχνει για πρίγκιπες και επενδυτές στο  Κατάρ. Αυτοί που ορκίζονται στην ανάπτυξη της χώρας, την ίδια στιγμή καταδικάζουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στην απραξία, την ένδεια και το ξεκλήρισμα.  Όμως, είναι η αγροτική παραγωγή αυτή που πρώτη, από μόνη της, χωρίς καμιά επένδυση – άμεσα- μπορεί σήμερα, τώρα, να αυξήσει το εισόδημα, το ΑΕΠ, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να “κινήσει η μηχανή”.
Το ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό αγροτικό κίνημα παλεύει , διεκδικεί και προτείνει το αυτονόητο: θέλουμε να δουλέψουμε , μπορούμε να παράξουμε, να αλλάξουμε το συσχετισμό στο εμπορικό ισοζύγιο, να τραφεί η χώρα -και όχι μόνο- με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και αγαθά.
Αλήθεια, με ποιο ηθικό ανάστημα η “Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας” μπροστά  σ αυτή την πραγματικότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κλούβες,  τα ΜΑΤ και την φτηνή επικοινωνιακή  πολιτική από τον κόσμο της υπαίθρου;
Αλήθεια, ο τοπικός αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής της ΝΔ,  ο Καθηγητής Υπουργός ΑΑΤ, ο Πρωθυπουργός και όσοι συμπληρώνουν την μνημονιακή Κυβέρνηση,  πώς αντέχουν την εικόνα της αγροτικής Ελλάδας;
Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στους δρόμους είναι η απάντηση. Η στήριξη από φορείς, κινήματα και συλλογικότητες στον αγώνα είναι η πραγματικότητα που τα λέει όλα. Η θετική απόκριση της κοινωνίας στο ηθικό και  το δίκαιο του αγώνα, δίνει δύναμη και προοπτική να γίνουν τα αδύνατα δυνατά και να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.
Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο αγροτικό κίνημα σήμερα είναι το σινιάλο που σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας για το αύριο. Αποτελεί  πλέον εθνική υπόθεση η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την αγροτική οικονομία.
Όπως έχει γράψει και ο Μπέρτολτ Μπρέχτ , «Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας, Κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για τη υπόθεσή του, Πρέπει προετοιμασμένος να’ ναι : γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα».

Είναι η αρχή..

Όλα αυτά που  διαδραματίζονται στην Αθήνα  είναι μόνο η αρχή. Αγρότες έρχονται από όλη την Ελλάδα και θα έχουν φτάσει μέχρι το απόγευμα όλοι. Μαζί χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του απογεύματος, όσο και της επόμενης του Σαββάτου. Ήδη κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο και ενώνεται με τους αγρότες.

Οι «εγκέφαλοι» που έχουν σχεδιάσει να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό με καταστολή όσο και οι άλλοι «εγκέφαλοι» που ευελπιστούν στην εκτόνωση της αντίστασης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα μετά τα συλλαλητήρια εκτιμούμε ότι θα γελαστούν αμφότεροι.

Η σύγκρουση προ της οποίας βρισκόμαστε σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη αντίστοιχη του παρελθόντος. Η κοινωνία αποδεικνύεται εξαιρετικά περισσότερο αφυπνισμένη και οργισμένη από όσο είχαν υπολογίσει οι καθεστωτικοί εγκέφαλοι.

Τα αδιέξοδα, η  απελπισία,  κουφόβραζε και σιγόκαιγε καιρό από μέσα, τώρα είναι έτοιμη να εκραγεί. Τα πέντε τελευταία χρόνια ωρίμασε η οργή και η αγανάκτηση και τώρα είναι έτοιμη να εκφραστεί. Στους δρόμους. Οι «ειρηνικές» διαμαρτυρίες και η περιφρούρηση της οργής, καθεστωτική ή άλλη, έχουν τελειώσει. O χρόνος τρέχει με απίστευτη ταχύτητα. ‘Η θα ανακοπεί τώρα η επίθεση στην κοινωνία ή θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα.

Η σημερινή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της οφείλουν να αντιληφθούν ότι η σημερινή κατάσταση υπερβαίνει τους σχεδιασμούς τους κι όλα τα σχέδια εκτόνωσης. Το ασφαλιστικό κι όλα τα άλλα προαπαιτούμενα που έπονται δεν πρόκειται να περάσουν. Εάν αγνοηθεί το μήνυμα που εκπέμπει η κοινωνία και χυθεί αίμα, ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς. Η μόνη διέξοδος που έχουν στα σημερινά τους πολιτικά αδιέξοδα είναι η παραίτηση.
Αλλιώς τους περιμένει η άτακτη φυγή, αντίστοιχη αυτής που παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί για τις δυνάμεις καταστολής που βρέθηκαν απέναντι στους αγρότες. Τρεχάτε ποδαράκια μου …
….και…

Νίκη των αγροτών (απόσυρση αντιασφαλιστικού τετατουργήματος, κατάργηση φορολογίας από το πρώτο ευρώ, κ.α.) σημαίνει νίκη για όλους μας!

1 σχόλιο: