Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία: Το πρώτο βήμα, το όμως και το δεύτερο βήμα

Απεργία: Το πρώτο  βήμα, το όμως και το δεύτερο βήμα





 Το πρώτο  βήμα

Το πρώτο  βήμα έγινε και η απεργία ήταν καθολική σε έκταση (σε όλη την Ελλάδα),  οι συγκεντρώσεις μεγάλες, η φωνή βροντερή και  ο παλμός  τους δυνατός και έδειξε διάθεση για συνέχιση του αγώνα.
Το πρώτο  βήμα έγινε και η αντίσταση ήταν επιτυχής  και η επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.
Το πρώτο  βήμα έγινε και το μήνυμα που εστάλη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  ήταν πολύ ισχυρό,  την κλόνισε ,  το έλαβε συστημένο και σίγουρα δεν θα τις πολυάρεσε (ασχέτως  με τις ανοησίες  που διακηρύττει, περί της υποστήριξης  των αγώνων και του ότι την ενισχύουν στις διαπραγματεύσεις προς το κουαρτέτο ).
Το πρώτο  βήμα έγινε και η προσπάθεια  ευρείας συσπείρωσης ήταν επιτυχής (συμμετείχαν όλοι  αγρότες, εργαζόμενοι, επιστήμονες, επαγγελματίες …)

Όμως  

Είχαμε και πάλι την καπηλεία και την ψευτολαϊκότητα των κομμάτων  που εφεύραν και έφεραν τα μνημόνια (1ο κα 2ο ) στην Ελλάδα  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή τα υποστηρίζουν ακραιφνώς όπως το ΠΟΤΑΜΙ και που όλοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3ο  και που τώρα ενδύονται  την μάσκα και την προβιά φιλολαϊκών πολιτικών,  μετά δακρύων αηδώς ολοφυρόμενοι  συμπάσχουν (!) και συμπαρίστανται  (!!), αυτοί που κατακρεούργησαν  και κατέστρεψαν  την Ελλάδα και τους Έλληνες, χρόνια τώρα και από το 2010 έως το 2015… έδωσαν τα ρέστα τους.
Είχαμε και πάλι την προσπάθεια (ευτυχώς σε περιορισμένη  έκταση  και που στην πλειοψηφία τους απομονώθηκαν )ορισμένων φασισταριών της ΧΑ  να  αξιοποιήσουν  το αγροτικό πρόβλημα, το ασφαλιστικό, την κρίση  για να προωθήσουν τους άθλιους νεοναζιστικούς στόχους τους, ενώ αποτελούν ομάδες δολοφόνων, μπράβοι των εργοδοτών και εφοπλιστών, αμόρφωτοι  και το μόνο που διαθέτουν είναι ζωώδη ένστικτα , βία και μισανθρωπισμό.
Είχαμε και πάλι   την κυβέρνηση  ( και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ)  να χαρακτηρίζει τους  αγωνιζόμενους προβοκάτορες «Όλγα Γεροβασιλη:  βλέπουμε ομάδες να προσπαθούν να τορπιλίσουν το διάλογο με προβοκατόρικη στάση, τορπιλίζοντας, με βίαιες, πολύ συχνά, συμπεριφορές οι οποίες δεν αρμόζουν στο κίνημα.», για γραβατωμένους (εννοώντας σαφώς οι με υψηλό εισόδημα είναι αυτοί που αγωνίζονται ), για υποκινούμενους από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ( δηλαδή τους συνέταιρους  της στο 3ο μηνημόνιο) και χρυσαυγίτες  σε μια Συριζέικη εκδοχή του κοινωνικού αυτοματισμού.
Είχαμε και πάλι   πολίτες που δεν απέργησαν, που δεν πήγαν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, που άνοιξαν τα καταστήματα τους, στην «λογική»,… άσε τους άλλους βγάλουν το φίδι από την τρύπα» .
Είχαμε και πάλι  διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες(όπως και διαφορετικά αγροτικά μπλόκα), αντί του ενωμένου και ενωτικού αγώνα, αφού κοινός είναι ο στόχος και  ο σκοπός: να μην περάσουν τα μέτρα του μνημονίου στο ασφαλιστικό(κυρίως και το φορολογικό.
Είχαμε και πάλι   την επίδειξη κομματικού εγωισμού και αυταρέσκειας, του διαχωρισμού του λαού στην  βάση για,  προσπορισμό κομματικών ωφελειών και την στρεβλή επίδειξη επαναστατικότητας , επαναστατικότητα που μόνο έχει αποτέλεσμα  αν ενώνει τον λαό με κοινά αιτήματα και κοινή προσπάθεια ώστε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  να επιτευχτεί τώρα που λαός πάσχει.

Το  δεύτερο βήμα

Αλλά για να υπάρξει επιτυχής κατάληξη αυτής της φάσης (για το ασφαλιστικό) των αγώνων χρειάζεται να..υπάρξει και το δεύτερο βήμα

Δεύτερο βήμα σημαίνει κοινό πλαίσιο των αγώνων  στο επίπεδο των αιτημάτων, με μοναδικό στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, χωρίς να μπει το λαϊκό κίνημα σε διαλόγους με την κυβέρνηση για την τροποποίηση του προτεινόμενου σχεδίου, γιατί πρόκειται για διάλογο προσχηματικό, για διάλογο επί ενός καταστροφικού για το λαό,  ασφαλιστικό και φορολογικό.

Δεύτερο βήμα σημαίνει συντονιζόμενο και δυνατόν  ενιαίο  μέτωπο των αγωνιζόμενων, δηλαδή του κόσμου της μισθωτής εργασίας, με τα μικρομεσαία επαγγελματικά στρώματα των πόλεων και τη μικρομεσαία αγροτιά.

Δεύτερο βήμα σημαίνει  το κίνημα να αποκτήσει έναν πιο σαφή δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό (γιατί από το μνημόνιο απορρέουν όλα), απομονώνοντας στην πράξη το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ τους Ηρακλειδείς των μνημονίων και έναν πιο σαφή δημοκρατικό χαρακτήρα απομονώνοντας την ΧΑ.
Δεύτερο βήμα σημαίνει κλιμάκωση των αγώνων, τόσο όσον αφορά την ένταση και την χρονική διάρκεια (καλή ήταν ως ξεκίνημα η μονοήμερη απεργία, αλλά χρειάζεται πολλά περισσότερα),  όσο και στις μορφές της, γιατί καλές οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αλλά χρειάζεται  πιο προωθημένες μορφές πάλης. Οι αγρότες με τα μπλόκα και τις καταλήψεις (αλλά και με αυτά που θα πραγματοποιήσουν –πορεία στην Αθήνα, καταλήψεις), δείχνουν τον δρόμο, ας τον ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (εργαζόμενοι, επιστήμονες, επαγγελματίες…).

Δεύτερο βήμα σημαίνει να  μην εγκλωβιστεί το κίνημα και οι πολίτες στο δίλλημα ‘’ΣΥΡΙΖΑ  ή ΝΔ’’ , αλλά να θέτει το δίλλημα ‘’ καταστροφή της Ελλάδας και των Ελλήνων ή αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή διέξοδος ‘’

Δεύτερο βήμα σημαίνει,  να συγκροτηθεί ένα ευρύ πολιτικό αντιμνημονιακό- προοδευτικό μέτωπο(ένα νέο ΕΑΜ) με ρεαλιστική πρόταση διεξόδου που να ενισχύει την ενότητα στο  λαό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου