Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μια πόλη, ένας Δήμος, σαν την ψυχή των «αρχόντων» της, βρώμικη, άζωη και μίζερη. Ο Πύργος της Ηλείας

Μια πόλη, ένας Δήμος, σαν την ψυχή των «αρχόντων» της, βρώμικη, άζωη και μίζερη. Ο Πύργος της Ηλείας



Τούτο που συμβαίνει στον Δήμο του Πύργου, τέτοια «αρχοντική» αναίδεια και κυνισμός και δειλία  και δουλοφροσύνη δεν έχει ξαναγίνει.
Τα σκουπίδια- τρία χρόνια τώρα-,  η φρίκη της βρώμας, το βασίλειο των τρωκτικών, η αυτοκρατορία των ασθενειών, η καταστροφή του ελάχιστου όμορφου που διαθέτει αυτή η πόλη, η σαπίλα που κυλά,  είναι το κορυφαίο, η απογείωση  της οπισθοδρομικής πόλης, μιας πόλης ξεχαρβαλωμένης.

Όλοι τους ψεύτες, πολιτικάντες της δεκάρας και του δεκάρικου λόγου.
Όλοι τους,  Λιατσής (μαύρος έξω,  μαύρος μέσα και στο μάγουλο το ψέμα και η αποθέωση της μασκαριάς), συμπολίτευση και αντιπολίτευση  (εξαιρώ της δύο παρατάξεις της Αριστεράς, που έχουν όμως  και αυτοί ευθύνες ), ολετήρες του Πύργου και της Ηλείας, επικίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον μας .
Όλοι τους, υποσχέθηκαν λύσεις, στο θέμα των απορριμμάτων, είχαν τις λύσεις στο τσεπάκι των προεκλογικών υποσχέσεων και αποδείχτηκαν, όχι μόνο ψεύτες αλλά και ανίκανοι και το απόλυτο κακό για την πόλη μας τον Πύργο. 
Όλοι τους,  αποδείχτηκαν  επικίνδυνοι, για την δημόσια υγεία, λοιμώδεις πολιτικοί, εν τη πόλη, Έμπολα δηλαδή, με ξενιστή τον τύπο, τον άχρηστο,  τον ψεύτη και  τον ανίκανο,  αυτόν που παριστάνει τον Δήμαρχο, το Γαβρίλη Λιατσή.

Τα σκουπίδια (απορρίμματα και ντόπιοι πολιτικοί) ρέουν, υπάρχουν παντού, βρωμίζουν,όχι μόνο τον τόπο, καταστρέφουν το περιβάλλον, μολύνουν τα νερά, διαδίδουν ασθένειες, δημιουργούν βουνά, ποτάμια, λόφους, πεδιάδες, σαπίλας, μπόχας και μολύνσεων.
Οι δρόμοι, εθνικοί, επαρχιακοί, δημοτικοί, αγροτικοί, τα λαγκάδια, τα ποτάμια, χωράφια, το στάδιο Πύργου (σταθμός μεταφόρτωσης !), τα βουνά, οι πλαγιές απέραντες χωματερές.
Πάνω 250 υπολογίζονται οι χωματερές του Λιατσή, με περισσότερους από 50.000 τόνους απορριμμάτων.

Κοροϊδεύουν τον  κόσμο, ανακοινώνοντας,  ότι υπάρχει διέξοδος, με την  λειτουργία της  Κινητής Μονάδα Μηχανικής Διαλογής-ενδιάμεση λύση- στην Τριανταφυλλιά, ενώ  όλοι ξέρουν πως απαιτείται  μεγάλο χρονικό διάστημα για να λειτουργήσει(3-4 μήνες), ικανό προσωπικό (που δεν υπάρχει) και η δυνατότητα επεξεργασίας της, είναι 70.000 τόνους απορριμμάτων για τα δύο έτη (35.000 tn/ανά έτος), όταν τα παραγόμενα σκουπίδια της Ηλείας είναι  50.000 τόνοι /ανά έτος και πάνω από  60.000 τόνοι που βρίσκονται «χύμα» στους Δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Κοροϊδεύουν τον  κόσμο, και ομιλούν για ενδιάμεση . . . της ενδιάμεσης λύσης πριν την οριστική λύση (…) λέγοντας ότι θα τα μεταφέρουν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ  στην Τριανταφυλλιά, αφού ξέρουν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν  υπάρχουν μηχανήματα, αδειοδοτήσεις, σύνδεση με τη ΔΕΗ ,  ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης, τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, χωροθέτησεις των χώρων  που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, έγκριση των πιστώσεων  από το Υπουργείο Εσωτερικών και επειδή αντιδρά και ο Δήμος Αμαλιάδας.

Κοροϊδεύουν τον  κόσμο, γιατί δίνοντας μια προσωρινή λύση- κλείνοντας όλοι τα μάτια και την μύτη, αυτή θα είναι μέχρι –άντε και λίγο μετά- την τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου. Μετά …


Κοροϊδεύουν τον  κόσμο, οι ανεκδιήγητοι και ανίκανοι,
Γ. Γεωργιόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας) που απλώς παρακολουθεί και βρίσκει …λύσεις,
ο Α. Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης ) και που και αυτός απλώς παρακολουθεί αλλά εκ του μακρόθεν,
η Κυβέρνηση που κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων,
οι Βουλευτές (βολευτές)  της Ηλείας που είναι κάπου αλλού,
ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος, κρυβόμενος και εξαφανισμένος,
τα τοπικά Μέσα  Ενημέρωσης, που στηρίζουν ανοικτά τον Λιατσή (έναντι αντιπαροχών,  Προεδριών, αναθέσεων, προμηθειών, σεμιναρίων, έργων … ) και που παρουσιάζουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, ως να έπεσε εκ του ουρανού και δεν έχει επί γης/Πύργου, ένοχο, υπεύθυνο/ους  και όνομα/τα. Αλλά είπαμε, στενές επαφές 4ου  τύπου,
η  «αντιπολίτευση» στο Δήμο Πύργου , το τρίο ΠΑΣΟΚ (Τάκης. Γιάννης, Αντώνης) λοιπόν,  λες και απευθύνονται στο λαό των «Λωτοφάγων»  σε πολίτες που δεν θυμούνται, θέλουν να μας σώσουν από την καταστροφή της κοινωνίας και του Πύργου, αυτοί οι ίδιοι που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Νομίζουν πως ξεχνάμε  την στάση κάποιων στον  δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών στο Πύργο…

Ο  αποτυχών  Βουλευτής των μνημονίων (που κατέστρεψαν την χώρα ) -που τώρα θέλει μια νέα καριέρα - που με το αλαζονικό και πολυξεράκικο στυλάκι (που ξεχνά τις πομπές του όταν υποστήριζε τον νυν Δήμαρχο για να μην βγει ό αντίπαλος πασόκος )και που ξεχνά να μας πει τι έκανε τόσα χρόνια βουλευτής για τα απορρίμματα στην Ηλεία ή ποιά θέση πήρε, όταν αναζητείτο μέρος για ΧΥΤΑ  στην Ηλεία.
Το   πρώην κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ(Γραμματέας καμιά 10ετία ) ,  που τώρα ως μετανοούσα Μαγδαληνή είδε το φως το αληθινό και πονάει για τον λαό που υποφέρει , αλλά ταυτόχρονα είναι υπάλληλος/Αρχισυντάκτης, αυτού που έχει τα Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζει τον Δήμαρχο και τον έχει διορίσει ο Λιαστής Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου και κάνει αντιπολίτευση, τάχα μου τάχα μου…. και που ξεχνά και αυτός να μας πει τι έκανε τόσα χρόνια ως ΠΑΣΟΚ για τα απορρίμματα στην Ηλεία ,

Ο  ..μαύρος μπελάς, ο   άνθρωπος των «μηχανισμών»  και του συστήματος και που ξεχνά και αυτός να μας πει τι έκανε τόσα χρόνια για τα απορρίμματα στην Ηλεία, αυτός που χειρίστηκε το θέμα των ΧΥΤΑ επί Νομάρχη Δημητρουλόπουλου (αυτός και αν κρύβετε..), ως αντινομάρχης  αλλά και ως πρόεδρος του αναπτυξιακού Συνδέσμου Πύργου,

Για τον ακροδεξιό φασίστα τον κατά τα άλλα αντισυστημικό , αλλά συνταξιούχο από 41 χρόνων,  δεν αναφερθώ γιατί αναφέρεται στον Λιατσή,  ως ο άνθρωπος (του) για όλες τις δουλειές .


Το αποτρόπαιο παρελθόν αυτό και αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αυτοί που 40  χρόνια τώρα, βρίσκονται στην πολιτική και αυτοδιοικητική εξουσία, ως πρόσωπα και ως κόμματα –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-  ήλθαν και πάλι ως φαντάσματα, ως ζόμπι, να στοιχειώσουν το παρόν και το μέλλον μας, της πόλης μας, του Δήμου Πύργου που  και οι συνένοχοι/συνεταίροι,  να θέλουν να γίνουν σωτήρες.

Αυτοί όλοι δεν χειρίστηκαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα μεγάλα έργα υποδομής (λιμάνια, Ολυμπία οδός, σιδηρόδρομος, ΑΕΙ-ΤΕΙ, αεροδρόμιο, Βιομηχανική Ζώνη, οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη κ.α) και κατέστρεψαν την πόλη και τον νομό;
Αυτοί όλοι μαζί δεν είναι, που επί 40 χρόνια ρυπαίνουν τον νομό  με την ανεξέλεγκτη διασπορά/«διάθεση»  των απορριμμάτων και που εξακολουθούν να το κάνουν. Δεν είναι γνωστό πως ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης ρίχνει τα σκουπίδια του στον οικότοπο Δροσελή» των Λεχαινών , ο Δήμος Πηνειού στο δάσος Θίνες του Βαρθολομιού, ο Δήμος  Ήλιδας τα συσσωρεύει παρανόμως στα Κονιδέικα, όπου και λειτουργεί παρανόμως δεματοποιητής, και οι Δήμοι Ζαχάρως και Κρέστενας-Ανδρίτσαινας τα «πετάνε» ανεξέλεγκτα σε δάση και ρεματιές;
Αυτοί όλοι δεν ψήφισαν και υποστήριξαν τα μνημόνια ως στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ(και που δυστυχώς προστέθηκε και στην μνημονιακή τους παρέα και ο ΣΥΡΙΖΑ), αυτοί δεν συμφώνησαν στις περικοπές κατά 60% των χρηματοδοτήσεων στους ΟΤΑ(Δήμους, Περιφέρειες) και κατά 85%της ΣΑΤΑ  των Δήμων, η οποία χρηματοδοτεί έργα και υποδομές. Αντέδρασε κανείς από αυτούς; Όχι !

Αυτοί δεν αλλάζουν μέσα έξω , ίδιοι είναι !
 Είναι το σύστημα της  διαπλοκής, των εξυπηρετήσεων, των ρουσφετιών, της υποταγής, της ανεργίας.
Είναι η φρίκη του παρόντος και του μέλλοντος μας.

Άι να χαθείτε, ψεύτες, παρτάκηδες και ανίκανοι .

Και η Δικαιοσύνη ;
Καλά είναι τυφλή-ως λένε –και δεν διαβάζει (και δεν κινεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες – που βεβαία αν αντί του Λιατσή, ήταν κάποιος απλός πολίτες θα ήταν ακόμη στην φυλακή)τις μηνυτήριες αναφορές που κατά δεκάδες αποστέλλονται σε αυτήν,  καλά δεν βλέπει -τυφλή είπαμε-  τα βουνά των σκουπιδιών,  αλλά και δεν ακούει τις διαμαρτυρίες  των Πυργιωτών, δεν μυρίζει την βρώμα που αναδύεται από  τα σκουπίδια που έχουν περικυκλώσει το Δικαστικό Μέγαρο του Πύργου ;
Η  Δικαιοσύνη στην Ηλεία, δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν οσφραίνεται.. και κατά συνέπεια και δεν μιλά…

Μα είναι μόνο τα σκουπίδια;

Ο Πύργος είναι η πόλις του Τίποτα.
Καμία εκδήλωση, ένα καρναβάλι, κάτι να ζωηρέψει, να ζωντανέψει αυτή ή «νεκρή»/άζωη πόλις.
Κλειστό το κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο , χωράφι το Στάδιο και σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών, κλειστό το θέατρο «Απόλλων» - ανοίγει κατά όποτε  «γουστάρει» ο Λιατσής, η αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου καταργήθηκε.
 Οι παιδικές χαρές δεν υπάρχουν, οι  πλατείες έρμες και μόνες , οι δρόμοι σπασμένοι, η Πλατεία παρκινγκ, τα χωριά και οι γειτονιές εγκαταλελειμμένα, τα νεοκλασικά καταρρέουν.
 Χωρίς  σιδηρόδρομο, χωρίς «Ολύμπια Οδό».
 Οι  παραλίες βρώμικες, οι δρόμοι βρώμικοι, τα σκουπίδια  σκεπάζονται με λιόπανα, τα ποντίκια κόβουν βόλτες, οι μύγες σύννεφο, η μπόχα αποπνικτική και αρρώστιες παντού..
 Έργα  δεν εκτελούνται  και όσα εκτελούντο  ή μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα σταμάτησε ο ….μέγας τράγος .
Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει ,το Νοσοκομείο και οι  κοινωνικές δομές.
 Το  ΤΕΙ σε διωγμό –επειδή έτσι του κάπνισε του Λιατσή.
Η αγορά του Πύργου σε καταστροφή.

..και όχι μόνο…
Ο Πύργος είναι η πόλις του έτσι θέλω, και αναβάλω παρελάσεις από  το Σύνολο των «επισήμων»(!)- Δήμαρχος, Σύμβουλοι, Αντιπολίτευση-αλήθεια γιατί δεν μιλούν-, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Μητροπολίτης, Βουλευτές –ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ-, Αντιπεριφερειάρχες (και οι τρεις τους) για να μην βραχούν, για να κρυφτούν, όλοι αυτοί που συμμετείχαν το πρωί στην Δοξολογία  στον Αγ. Αθανάσιο, στην κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη και στην δεξίωση στο Δημαρχείο, και πρωτίστως ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Γ. Γεωργιόπουλος που είχε την ευθύνη της παρέλασης-αυτός έστειλε τις προσκλήσεις-  και ο Δήμαρχος Γ. Λιατσής .
Ο Πύργος είναι η πόλις του  γράφω στα παλαιότερα  των υποδημάτων τους πολίτες, τους νέους, τους μαθητές.
Ο Πύργος είναι η πόλις, της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας και  της φασιστικής νοοτροπίας.
Ο Πύργος είναι η πόλις των αυλοκολάκων- σφουγγοκωλάριων-, της αρπαχτής, των δοσοληψιών, των  εξωνημένων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης, των παρατρεχάμενων και των υποκλινόμενων.

Και οι πολίτες, εμείς ;

Συνηθίσαμε τα σκουπίδια και την βρώμα;
Συνηθίσαμε  να κοιτάμε τον τόπο μας, τον Πύργο  και να βλέπουμε  το κενό, το μηδέν, την μαύρη τρύπα,  το απόλυτο τίποτα ;
Συνηθίσαμε  να αποδεχόμαστε την  πόλη  του Τίποτα, την  Δημοτική Αρχή των μηδενικών, την αντιπολίτευση των ανύπαρκτων και συνενόχων και τα μέσα ενημέρωσης -όχι όλα, τα τρία Π-, της μούγκας και της μπούκας(εκ του μπουκώνω);
Συνηθίσαμε ένα  Δήμο  Πύργου,  χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική αλλαγής και βελτίωσης της ζωής των δημοτών του.
Συνηθίσαμε  να μας διοικούν και να καθορίζουν το μέλλον μας τέτοιοι «αρχόντοι», σαν   αυτούς που μας σώνουν τώρα(Λιατσής) και σαν αυτούς  που θέλουν να μας σώσουν στο μέλλον(αντιπολίτευση);
Συνηθίσαμε τα ψεύτικα χαμόγελα τους και αυτούς που δεν κοιτούν εμάς τους πολίτες αλλά –δια μέσου ημών- την πολιτική καρέκλα, το βόλεμα, το κόρδωμα  και την μαρμίτα  ;
Συνηθίσαμε και δεν αντιδρούμε, άβουλοι ;
Συνηθίσαμε και όχι μόνο δεν αντιδρούμε, αλλά λέμε γραφικούς  όσους αγωνίζονται- όπως τους λεβέντες και λεβέντισσες με το πανό στην παρέλαση και την γυναίκα που παρέλασε μόνη της- κουτσομπολεύουμε  στα καφέ και κοροϊδεύοντας τους .
Συνηθίσαμε  να είμαστε πιόνια;
Γίναμε ίδιοι, γινόμαστε σαν αυτούς που κατηγορούμε;

Δεν βλέπετε ότι διερχόμαστε ιστορικά μια από τις χειρότερες περιόδους της του  Δήμου Πύργου και της Ηλείας(αναλυτικά για την Ηλεία σε επόμενο σημείωμα ). 

Αποδεχόμαστε την κατάρρευση  του Πύργου και της Ηλείας και την μετατροπή τους σε ρυπαρό, βρώμικο και δυσώδη ερειπιώνα ;
Δεχτήκαμε την ήττα της κοινωνίας , χάσαμε τα όρια της αξιοπρεπείας, αποκτήσαμε συνείδηση δούλου και ανελεύθερου πολίτη;
Καταντήσαμε χωρίς νόημα και ελπίδα και κάποιο διάολε όραμα για μας , τους νέους , τα παιδιά μας, τους επόμενους;

Αν όχι, αν δεν είμαστε/είσαστε τέτοιοι , αντιδράστε!
Αναιρέστε την εξουσία και την μιζέρια και την βρωμιά-κάθε είδους - που μας έχει επιβληθεί.
Να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι, να ξεβολευτούμε, να δώσουμε στον Πύργο, την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής, την ζωντάνια, την κοινωνική ζωή, τον πολιτισμό, τις υποδομές  , την παιδεία, την Υγεία, την αίγλη και την δυναμική που του αξίζει ως πρωτεύουσα της Ηλείας.
Αναγκάστε τους,  κινητοποιούμενοι να αλλάξουν πολιτική.
Αγωνιστείτε  για ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον.
Στείλτε στον αγύριστο όλο το παλιό πολιτικό και αυτοδιοικητικό  προσωπικό.
Δώστε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους , σε νέα μυαλά, σε ζωντανές και δημιουργικές προσωπικότητες να άρξουν στον Πύργο και στην Ηλεία.
Σίγουρα θα τα καταφέρουν καλύτερα, από αυτούς και  από εμάς.

Μαρίνος Οδυσσέας Λάμπρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου