Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Είναι αυτή Αριστερά ρε γαμώτο;

Είναι αυτή Αριστερά ρε γαμώτο;



(Το ερώτημα απευθύνεται  ειδικά, στις νούλες  βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ, για δε τα απλά μέλη και ψηφοφόρους, τίθεται ως «τροφή» για σκέψη και αποφάσεις…)

Τα μέτρα που φαίνεται να ψηφίζει η κυβέρνηση (με το νέο μνημόνιο 3,5 ) προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, της αφαιρούν και το τελευταίο (αριστερό) φύλλο συκής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γυμνή, γυμνή και νεοφιλελεύθερη - «φιλελέ αριστερά». Σκεφτείτε πως απελευθερώνεται πλήρως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Πάμε για πολλές «λευκές νύχτες».

Ούτε τις Κυριακές δεν μπορούν να κρατήσουν οι άνθρωποι! Ο Κωστής Χατζηδάκης αποδεικνύεται μπροστά τους μαρξιστής-λενινιστής-διεθνιστής-τροτσκιστής και αναρχικός μαζί.

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, να μιλάει μόνο για 9 ιδιωτικοποιήσεις ενώ, εδώ, φαίνεται πως πουλάμε (σχεδόν) τα πάντα, με πάνω από 27 πωλήσεις και παραβιάσεις πολλών «κόκκινων γραμμών», όπως οι υποσχέσεις για προστασία της ΔΕΗ. ΟΛΠ, αεροδρόμια, ΟΛΘ, Ελληνικό), όλη η περιουσία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και μια «αρχική λίστα» από ΔΕΚΟ όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ πωλούνται. Aς την κόψουν επιτέλους την καραμέλα πως «ξέρατε τι ψηφίζατε τον Σεπτέμβριο», γιατί άλλα μας παρουσιάζουν τώρα.

2) Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι είχε κερδίσει μέσω της διαπραγμάτευσης τη χρησιμοποίηση σημαντικού μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας. Από ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ., 25 δισ. θα πήγαιναν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (αλλοίμονο), 12,5 δισ. στην αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας και 12,5 δισ. σε επενδύσεις. Με το νέο μνημόνιο τίποτα από αυτά δεν θα ισχύει. Η ρήτρα ότι μέρος των εσόδων θα πηγαίνει για την ανάπτυξη της Ελλάδας δεν υπάρχει πλέον. Το μόνο που αναφέρεται στο κείμενο είναι ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του δανείου.

3) Πανηγύριζε η κυβέρνησή μας πως τον έλεγχο του Ταμείου των ιδιωτικοποιήσεων θα τον έχει η Ελλάδα. Με το νέο μνημόνιο, αυτό δεν θα ισχύει πια. Τον έλεγχο θα τον έχει ένα Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών.

4) Οι συμβάσεις παραχώρησης είναι σκανδαλώδεις και πρωτοφανείς με επαχθείς όρους για το ελληνικό Δημόσιο, προσφέροντας απίστευτες ασυλίες στους «επενδυτές». Το κράτος υποχρεώνεται να τους ενισχύει με κρατικό χρήμα και να τους αποζημιώνει αν τύχει και συμβεί κάτι κακό στην... επένδυσή τους, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές συνθήκες. Όσο για τα έσοδα, τα 350 εκατ που θα πάρει άμεσα η Ελλάδα για τον ΟΛΠ λόγου χάριν αποπληρώνουν (κρατηθείτε!) δύο εβδομάδες χρέους. Σωθήκαμε αλλά μην το πείτε στον κ.Δρίτσα.

5) Οι πιστωτές αποφάσισαν (... κατανόησαν) πως δεν μπορεί να αλλάξει η φορολογία των εφοπλιστών και οι 54 φοροαπαλλαγές τους. Οπότε, ζητούν τη χρονική επέκταση του προγράμματος εθελοντικής συνεισφοράς τους. Είναι η μοναδική κατηγορία πολιτών στην ελληνική κοινωνία που εθελοντικά μπορεί να αποφασίσει αν θα αναλάβει περισσότερα βάρη για τη διάσωση της οικονομίας.

6) Σε πολλές περιπτώσεις καταργούν τη Διαύγεια (!), περιορίζοντας όλο και περισσότερο την υποχρέωση ανάρτησης των δημοσίων συμβάσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα. Χώρια που το κράτος θα επιστρέψει τα χρωστούμενά του προς τους πολίτες, «όταν θα το επιτρέψει η ρευστότητα». Να πληρώνουμε κι εμείς τους φόρους μας όταν θα μας το επιτρέπει η δική μας ρευστότητα.

7) Θυμάστε που ο Υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, έλεγε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ; Last Year αυτό. Η κυβέρνηση (της Αριστεράς, τρομάρα της) θα ιδιωτικοποιήσει την αγορά ενέργειας, είτε με την πώληση (μέσω ΤΑΙΠΕΔ φυσικά) του υπόλοιπου 34% των μετοχών της ΔΕΗ, είτε με την εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της αγοράς σε ιδιώτες μέχρι το 2020.

8) Η κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στο... κάλεσμα για μείωση κοινωνικών δαπανών της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο βάζει στο στόχαστρο τα επιδόματα αναπηρίας. Θεούληδες.

9) Πλήρης (και αδιαπραγμάτευτη!) απώλεια της εθνικής κυριαρχίας επί του χρηματοπιστωτικού της συστήματος. Οι τράπεζες και όχι μόνο στους ξένους.

10) Οι ομαδικές απολύσεις επέστρεψαν ως βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

10 + 1) Σε μία χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς θησαυρούς παγκοσμίως, οι δανειστές επιδιώκουν τον «εξορθολογισμό» των αρχαιολογικών δραστηριοτήτων προκειμένου να μην καθυστερούν οι επενδύσεις.

Συγγνώμη, αλλά οι άνθρωποι ενταφίασαν τον όρο Αριστερά στην Ελλάδα δια παντός. Κι έκαναν ακροδεξιούς τύπους που πάντοτε θεωρούσαν την Αριστερά ως συμφορά να κορδώνονται, τώρα. Περαστικά μας.


Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου