Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Η Ντόρα και ο Ντορής ή μωρέ, καλά να πάθετε! - Ηθελέστα και παθέστα!

Η Ντόρα και ο Ντορής ή μωρέ, καλά να πάθετε! - Ηθελέστα και παθέστα!Την γνωστή η αισχρή  απάντηση ελληνίδας πολιτικού, «Καλά να πάθετε», σε συνταξιούχο, που είχε το… θράσος να υποστηρίξει σε δημοσιογραφική εκπομπή , πως όσοι κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, την ξέρετε ή την έχετε ακουστά.
Το παρακάτω ανέκδοτο ίσως να μην το ξέρετε, διαβάστε το :

«Ταξιδεύει ένας με το αυτοκίνητό του στην εξοχή, και κατά λάθος το ρίχνει σε ένα βαθύ χαντάκι.
Για καλή του τύχη από εκεί περνάει ένας αγρότης με το άλογο του, τον Ντορή.
Ζητάει ο άνδρας βοήθεια, και ο αγρότης λέει ότι ο Ντορής θα μπορέσει να τραβήξει το αυτοκίνητο.
Δένουν τον Ντορή στο αμάξι, και φωνάζει ο αγρότης:
- Τράβα, Ψαρή, τράβα!
Ο Ντορής δεν κινείται.
Μετά φωνάζει:
- Έλα, Νέλλυ, τράβα!
Πάλι ο Ντορής δεν κινείται.
- Τώρα Φρεντ, τράβα δυνατά!
Ο Ντορής στέκεται ακόμα ακίνητος.
- Ωραία, λέει ο αγρότης. Τώρα τράβα, Ντορή!!
Αμέσως ο Ντορής τραβάει, και σε λίγο το αυτοκίνητο είναι έξω από το χαντάκι.
Ο άνδρας ευχαριστεί τον αγρότη, αλλά είναι και πολύ περίεργος.
- Μα γιατί, ρωτάει, φωνάξατε τρεις φορές το άλογό σας με λάθος όνομα;
- Α, ο Ντορής είναι τυφλός. Και αν νόμιζε ότι είναι ο μόνος που τραβάει, ούτε καν θα προσπαθούσε!»

Προφανώς θα  καταλάβατε  ποια είναι η ελληνίδα πολιτικός, η  Ντόρα Μπακογιάννη και ίσως ποιος είναι ο Ντορής , το τυφλό άλογο  του ανεκδότου, ο Ελληνικός Λαός , που μάλλον εκτός από το ότι δεν βλέπει, πιθανόν και να μην  ακούει και να μην μιλά, αλλά και το πιάνουν κορόιδο ..

 Η Ντόρα  λοιπόν..

Η  Ντόρα Μπακογιάννη ή Μητσοτάκη, κατά πώς βολεύει κάθε φορά, ας  τη γνωρίσουμε καλύτερα, ας ρίξουμε μια ματιά στο επαγγελματικό της βιογραφικό.

Από το 1984 ως το 1989 ήταν υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.
Διετέλεσε υφυπουργός στον πρωθυπουργό στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού το1992.
Στις εκλογές του 1996 έβαλε υποψηφιότητα στην Α” εκλογική περιφέρεια Αθηνών, όπου και εξελέγη.
Επανεξελέγη στην Α” Αθηνών στις εκλογές του 2000. Στις 20 Οκτωβρίου του 2002 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Αποχώρησε πρόωρα από τη δημαρχία τον Φεβρουάριο του 2006, για να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, θέση την οποία συνέχισε να κατέχει και στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές  του 2007.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη, πρώτη σε ψήφους, βουλευτής στην Α΄Αθηνών. Το 2012 εξελέγη πάλι βουλευτής και εν πάση περιπτώσει, μέχρι σήμερα είναι βουλευτής.

1.
 Για να το συνοψίσουμε: Η Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη μισθοδοτείται από το Δημόσιο είτε ως Υπεύθυνη του γραφείου του μπαμπά της, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός, είτε ως δήμαρχος, επί 32 συναπτά έτη.
Τώρα, το πώς γίνεται μία κρατικοδίαιτη πολιτικός να έχει ως σημαία της την κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και να μιλά πάντα ειρωνικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι κάτι που μόνο μία κρατικοδίαιτη επί 32 χρόνια μπορεί να το καταλάβει.

2.
 Στο πόθεν έσχες της του 2012, η Ντόρα Μπακογιάννη – μόνη της και όχι από κοινού με τον σύζυγό της· εκείνα είναι άλλα – κατέχει  δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού συνολικού εμβαδού άνω των 300 τ.μ., γραφείο στην Δ. Αρεοπαγίτου 200 τ.μ., 2 αγροτεμάχια στην Γαλλία 75.110 τ.μ. , οικία και αγροτεμάχιο στην Ευρυτανία, 3 αγροτεμάχια στα Χανιά σχεδόν 15.000 τ.μ., ενώ μεταξύ άλλων τραπεζικών λογαριασμών τής ανήκε και ένας με το ποσό 857.461 ευρώ στην Deutshe Bank.

 Τώρα, πώς γίνεται μία πολιτικός που σιτίζεται επί 32 χρόνια από το Δημόσιο κι έχει μια μεγάλη περιουσία να λέει στους πολίτες ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους και γι” αυτό πρέπει να τιμωρηθούν ζώντας πλέον με μειωμένες ή και καθόλου συντάξεις , με μειωμένους ή και καθόλου μισθούς, μόνο μία πολιτικός με λογαριασμό  857.461 ευρώ στην Deutshe Bank μπορεί να το εξηγήσει.

3.
 Η Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη είναι κόρη πρώην πρωθυπουργού, αδελφή βουλευτή και αρχηγού του κόμματος με το οποίο έγινε πρωθυπουργός ο μπαμπάς της, ενώ ο γιος της είναι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας . Τώρα, πώς γίνεται να δηλώνει ότι παλεύει για την καθιέρωση της αξιοκρατίας στη χώρα, μία πολιτικός που έχει μπαμπά πρώην πρωθυπουργό, αδελφό… κτλ, κτλ., μόνο μία πολιτικός που σε φτύνει κατάμουτρα δίχως ίχνος ντροπής μπορεί να το καταλάβει.

Και ο Ντορής (εμείς)

Ας μην το κουράζω όμως. Δεν είναι μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη που δηλώνει ότι απολαμβάνει τα χάλια μας, αρνούμενη κάθε ευθύνη στη δημιουργία τους. Είναι γενικό το κακό. Η «Πολιτική Τάξη» ανέκαθεν μας αντιμετώπιζε ως μ…..ς.
Από το «Μαζί τα φάγαμε» και στο «Ήξεραν τι ψήφιζαν», κάπου χωράει και το «Καλά να πάθετε».  Η Δημοκρατία τους είναι σάπια. Αυτοί τη σάπισαν κι εμείς δεν αντιδράσαμε.

Δε μπορέσαμε να τους αλλάξουμε. Δε μπορέσαμε να τους υποχρεώσουμε να γίνουν υπεύθυνοι. Αντίθετα, καταναλώσαμε υπεύθυνα κάθε ποινή αυτομαστιγώματος που μας επέβαλλαν. Γι’ αυτό και αν προσέξετε, το πρόβλημά τους δεν είναι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, αλλά οι πολίτες που αρνούνται να συμμετέχουν στο παιχνίδι τους.
Σε καμία άλλη περίπτωση αυτοί δε θα αλλάξουν συνήθειες και πρακτικές. Είναι τόση η αλαζονεία και η βεβαιότητά τους ότι για πάντα θα μας χρησιμοποιούν και θα μας αντιμετωπίζουν.

Τη μια τους μυρίζουμε, την άλλη τους βρωμάμε, την τρίτη ήμασταν μ…….ς που ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ και όχι ΝΔ, την τέταρτη ήμασταν βλαμμένοι που ψηφίσαμε ΝΔ, την πέμπτη «καλά να πάθετε που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ», στο τέλος θα μας πουν ότι μας βαρέθηκαν και θέλουν άλλον λαό.
Θα μας το πουν, να είστε σίγουροι. Τόσα μας έχουν πει και  μας πουλάνε τη δυστυχία για μονόδρομο, σιγά μη ντραπούν να μας πουν ότι δεν τους βολεύουμε άλλο πια.

Ηθελέστα και παθέστα

Η ατάκα της στον συνταξιούχο εξόργισε πολύ κόσμο. Πολύ κακώς.

Αφού δεχθήκαμε πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, πως τα φάγαμε όλοι μαζί, πως όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει και πως δεν πειράζει και κάποιος να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του.

Αφού όταν έσκαγαν τα Χρηματιστήρια, τα ασφαλιστικά Ταμεία, οι λίστες Λαγκάρντ, οι κουμπάροι, τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι Βασικοί Μέτοχοι, οι απαγωγές Πακιστανών, τα Δουβλίνα και τα Ελσίνκι, οι Πυρκάλ, τα σκάνδαλα ΟΣΕ, οι υποκλοπές της Vodafone, τα αναψυκτήρια των Μαγγίνων, τα αυθαίρετα των Σουφλιάδων, οι κομιστές, οι Κοσκωτάδες, τα σκάνδαλα Πάχτα, τα Βατοπέδια, οι Ολυμπιακοί και τα έργα τους, τα Σι Φορ Άι (C4I), τα Λέοπαρντ, τα Τορ Μ1, οι Ες-300 και τα Μιράζ και οι μίζες της Ζίμενς, εμείς καθόμασταν στις θέσεις μας ως ήσυχο και πειθαρχημένο φιλοθεάμον κοινό.

Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια κανένας ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το τι πάθαμε, παρά μόνο για το πως θα την σκαπουλάρει ο καθένας μας.

Αφού όταν διάφοροι φελλοί άρχιζαν να ανεβαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στη δημόσια ζωή, πλήθος από εμάς έσπευσαν στο πλευρό τους προσβλέποντας σε κάποια ψίχουλα και κοκαλάκια.

Αφού ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Λάτσης, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος, ο Σάλλας και οι υπόλοιποι σωτήρες συνεχίζουν αδιάκοπα εδώ και χρόνια τις δουλίτσες τους καβάλα στην Τρέμη, τη Χούκλη, την Παναγιωταρέα, την Βούλτεψη, τον Κωστόπουλο, τον Κανάκη, τον Τράγκα, τον Λιάγκα, τον Μπάμπη, τον Παπαχελά, τον Μπογδάνο, τον Πρετεντέρη, τον Άρη, την Έλλη και τα υπόλοιπα καλόπαιδα.

Και επιτέλους, αφού το πρόσωπο του οποίου ο σύζυγος έχει βρεθεί με αδήλωτα εκατομμύρια στο εξωτερικό, η κόρη εμπλέκεται σε απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο αδερφός χρησιμοποιεί αποκλειστικά συσκευές της Ζίμενς, και με δικό της κεφάλαιο στα Wikileaks για σχέσεις (και) με τους Αμερικάνους, έχει ακόμα δικαίωμα να μας κουνάει το δάκτυλο…

Καλά να πάθετε κύριέ μου! Έχει δίκιο η Ντόρα! Καλά να πάθετε και καλά να μάθετε!

Το πάθημα, όμως, να σας γίνει επιτέλους μάθημα. Γιατί η Ιστορία δεν τελειώνει, συνεχίζεται. Και η επόμενη ημέρα έρχεται.

Και όσο κι εάν η ρουφιάνα η Ιστορία επιμένει να επανέρχεται ως φάρσα, γελάει καλύτερα εκείνος που γελάει τελευταίος.
Γι’ αυτό φρόντισε κύριέ μου, και κυρία μου, να είναι το δικό σου το γέλιο που θα ακουστεί στο τέλος.
Γιατί με τις αποφάσεις σου μέχρι σήμερα, σε όλους αυτούς δεν έχει μείνει άντερο.
 Από τα γέλια…

Μια παρέα φίλων ( Καρτέσιος, Ρεμπελίσκος, Οδυσσέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου