Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριθμητική του Καραγκιόζη ή τα απλά μαθηματικά του Βέγγου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η  αριθμητική του Καραγκιόζη ή τα απλά μαθηματικά του ΒέγγουΕίναι γνωστή η αριθμητική του Καραγκιόζη, το γνωστό «ένα σου δίνω, δύο σου παίρνω» ή τα απλά μαθηματικά του Βέγγου «σου ζητώ δύο, μου δίνεις ένα, λοιπόν ένα  που σου χρωστώ και ένα  που μου χρωστάς, άρα είμαστε πάτσι ».
Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, ψευδόμενοι, διαστρέφουν και παραλλάσουν  την πραγματικότητα, εφαρμόζοντας  δημιουργικά την  αριθμητική του Καραγκιόζη ή τα απλά μαθηματικά του Βέγγου.

Το αφήγημα της σκληρής διαπραγμάτευσης για να «σώσουμε μισθούς και συντάξεις» από νέες περικοπές είναι το πέπλο με το οποίο η κυβέρνηση σκεπάζει μια ακόμη ληστρική επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Και, πράγματι, η «σκληρή» διαπραγμάτευση μπορεί προς το παρόν να διέσωσε τα απομεινάρια των εισοδημάτων, έτσι ώστε να «κουρευτούν» οριζόντια με την «ψιλή μηχανή» της έμμεσης φορολογίας.
Μετά, λοιπόν  την επιτυχή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για να σώσει μισθούς και συντάξεις, έρχεται η φοροεπιδρομή από την οποία έχει στόχο να μαζέψει:
  • -        450 εκατ. Ευρώ με την  αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στα 24% από την Ιη Ιουλίου,
  • -        70 εκατ. ευρώ με την  επιβολή τέλους 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας από την 1η Ιουνίου
  • -        520 εκατ. Ευρώ με την  αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη, στο πετρέλαιο και στο υγραέριο από την 1η Ιουνίου,
  • -        60 εκατ. ευρώ με την  επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 2 ευρώ ανά κιλό καφέ από την 1η-1-2017
  • -        120 εκατ. Ευρώ με την  αύξηση κατά 9% στον πάγιο και 30% στον αναλογικό φόρο κατανάλωσης που επιβαρύνουν τις τιμές των τσιγάρων και την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • -        110 εκατ. Ευρώ με την  αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη μπύρα και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρίες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.
  • -        25 εκ ευρώ  με την  επιβολή τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση\ Και πάει… λέγοντας!

 Αν, τώρα, λογαριάσει κανείς από ποια εισοδήματα θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα, ποιοι δηλαδή θα πληρώσουν το μάρμαρο,  μπορεί να αναφωνήσει:   Ευτυχώς!
 Η κυβέρνηση έσωσε μισθούς και συντάξεις, για να τα μαζέψει αλλιώς…

Αλλά ακόμη από τον ψηφισθέντα αντιασφαλιστικό νόμο  προβλέπονται 20 μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, με  πρώτη και η πιο σημαντική αυτή της σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019, με την άμεση περικοπή του στους πρώτους 70.000 από τους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους έως σήμερα χορηγείται με βάση αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, που γίνονται πλέον ακόμη αυστηρότερα.

Το πιο απάνθρωπο όμως είναι ότι, όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑΣ από 1/1/2016 σε αυτούς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά επιπλέον τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ που έλαβαν το 1ο εξάμηνο του 2016.

Λοιπόν αν η  αριθμητική του Καραγκιόζη ή τα απλά μαθηματικά του Βέγγου είναι αποδεκτή γιατί « βγάζει γέλιο», η αριθμητική/κοροϊδία  του  ΣΥΡΙΖΑ, «βγάζει» οργή, αγανάκτηση και αποστροφή !

Δ.Μ+Μ.Ο.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου