Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Μια «απάντηση» της κυρίας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση μου

Μια «απάντηση» της κυρίας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτού  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  και η απάντηση μουΈλαβα από την κυρία Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη,  βουλευτού  Ηλείας  του ΣΥΡΙΖΑ, «απάντηση» στην κριτική που της άσκησα  με άρθρο μου με τίτλο «Η αθλιότητα και η κατάντια της βουλευτού  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου» αναφερόμενος στην ομιλία της στην Βουλή που υπερασπίστηκε  το μνημονιακό νομοσχέδιο τέρας και την κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η κυρία Σαλτάρη μου απόστειλε την «απάντηση» της  με μήνυμα και όχι με δημόσια ανάρτηση  είτε στο λογαριασμό μου στο facebook είτε στην ιστοσελίδα μου «http://odisseasml.blogspot.gr/».

Εισαγωγικά η κυρία Σαλτάρη μου απόστειλε και τα εξής σχόλια: 1.«ανεξάρτητα από το αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε , μη γίνεσαι και εσυ αναπαραγωγός μονταζιέρας», 2. « και ως αντικειμενικός σχολιαστής θα αναρτήσεις την απάντησή μου»(η ορθογραφία και σύνταξη είναι της κ. Σαλτάρη).

Την «απάντηση» της,  την παραθέτω στο τέλος του παρόντος κειμένου, αν και δεν έπρεπε να την παραθέσω, γιατί είναι απάντηση στο « Skai.gr» και στο «Protothema.gr» και όχι προς εμέ, ως όφειλε.

Δεν απάντησε  ευθέως σε μένα, αλλά εμμέσως  - δια του «Skai.gr» και «Protothema.gr»-, διότι κουτοπόνηρα σκεπτόμενη - εκεί φτάνουν οι νοητικές τις δυνατότητες – θέλει να με κάνει  να αποδεχτώ ότι είμαι «αναπαραγωγός μονταζιέρας».

Σκέφτηκε (;) η  «πανέξυπνη», πως αν παραθέσω την απάντηση, θα παραδεχτώ, ότι είμαι πράγματι «αναπαραγωγός μονταζιέρας», κρίνοντας προφανώς από τον εαυτόν της που «απαγγέλει» και υπογράφει ότι κείμενο και αν της δώσουν, αρκεί να την στερεοποιεί στην βουλευτική καρέκλα που επικάθεται  και τις ωφέλειες  που απορρέουν από αυτήν.

 Το άρθρο μου δεν έχει καμία σχέση με  το  Skai.gr» και «Protothema.gr», αλλά είναι δικό μου. Αν έχει την ικανότητα  του διαβάσματος και της σύγκρισης και λίγο μυαλό θα το καταλάβαινε.

 Στο άρθρο που παραθέτω αυτούσια τα λεγόμενα της αλλά και παραθέτω video με απόσπασμα από την ομιλία της στην Βουλή, ακριβώς για το λόγο, ο αναγνώστης να μπορεί να έχει την αντικειμενικότητα της πληροφόρησης και καλώ την κυρία Σαλτάρη,  να διαβάσει τι έχει πει ή να ακούσει το video, γιατί προφανώς έχει μνήμη χρυσόψαρου..

Αναφέρει στην απάντηση» της  ότι «Δεν υπάρχει πουθενά η φράση στην ομιλία μου ότι το ΕΚΑΣ ούτως ή άλλως λειτουργούσε ως ελεημοσύνη.» ,αλλά ας μας εξηγήσει τι εννοεί όταν  αναφέρει στην ομιλία της στην Βουλή «ο Συνασπισμός καταψήφισε το μέτρο αυτό, γιατί λειτουργούσε ως ελεημοσύνη προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν έλυνε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά, με προεκλογικούς όρους.»

Η κυρία  Ε. Σαλτάρη η οποία αναφερόμενη στην κατάργηση του ΕΚΑΣ  τόνισε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικός στην επιδοματική πολιτική, λησμόνησε  όμως ότι:

¨      Μιλούσε  ταυτόχρονα και υπέρ των αυξήσεων και της επαναφοράς της 13ης σύνταξης, για αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μείωση συμμετοχής στα φάρμακα, για… τόσα άλλα..
¨      Ήταν  άλλο το  επίπεδο των συντάξεων, πολύ πιο υψηλό (όχι βέβαια ικανοποιητικό) .
¨      Επί μια εξαετία επί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,  ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ έχουμε συνεχείς μειώσεις συντάξεων, αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων, λιτότητα, ανεργία και συνολικά μια κοινωνικοοικονομική  καταστροφή.
¨      Με το πολυνομοσχέδιο τέρας , κόβετε το ΕΚΑΣ γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή. Λάθος! Γιατί υπερβαίνει  το όριο. Λάθος! Για μείωση δαπανών. Λάθος! Για να πληρωθεί το χρέος. Αυτό!!!

Λησμονεί ακόμη η κυρία  Ε. Σαλτάρη, ότι με το κόψιμο του ΕΚΑΣ  (μαζί με όλα τα άλλα), κόβετε μέρος από το φαγητό των συνταξιούχων, κόβετε μια φτηνή έξοδο  για ένα καφέ ή ένα τσίπουρο στο καφενείο, κόβετε ένα δωράκι για τα εγγόνια, μια σοκολάτα, ένα παγωτό, κόβετε την βοήθεια στον άνεργο γιό και κόρη, κόβετε….

Αλλά που να τα καταλάβετε αυτά, όταν απολαμβάνεται τον παχυλό σας μισθό (μαζί με πολλά επιδόματα ενοίκια, γραφεία, αυτοκίνητα, υπαλλήλους, τηλέφωνα κλπ) και δεν έχετε κανένα πρόβλημα , πλην του να διατηρήσετε την  ζεστή και αναπαυτική καρέκλα της βουλευτού.

Αντί να κρυφτείτε κάτω από το βουλευτικό σας έδρανο από ντροπή - αλλά που να την βρείτε – τολμάτε να μας  κουνάτε τον δάχτυλο.
Ντροπή σας!

Εγώ είχα κάποτε  μια φίλη και συντρόφισσα-εσάς-, που είχαμε κοινούς αγώνες  από τα τέλη της δεκαετίας του  ’70, αυτήν τη έχασα την κατάπιε το μνημόνιο,  ο νεοφιλελευθερισμός και η βολή και τα οφέλη της εξουσίας, τώρα δεν σας αναγνωρίζω, είμαι απέναντι σας και θα σας πολεμώ, αγωνιζόμενος από το αριστερό μετερίζι.

Υστερόγραφο :

Το πολυνομοσχέδιο,
 που βάζει ένα ακόμα εφιαλτικό πακέτο έμμεσων φόρων,
-        που δημιουργεί μια ανοιχτά αποικιοκρατικού τύπου εταιρία στην οποία περνάει κάθε ακίνητη και κινητή περιουσία του ελληνικού κράτους για έναν αιώνα, υπό τον απόλυτο έλεγχο των ιμπεριαλιστών δανειστών,
-        που θεσπίζει τον περιβόητο «κόφτη», ο οποίος θέτει τον υπουργό Οικονομικών υπό έναν αυτόματο μηχανισμό έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, ελεγχόμενο από τη Eurostat,
-        που παραδίδει στους «γύπες των αγορών» (για να θυμηθούμε τον Τσίπρα) τα μη εξυπηρετούμενα -αλλά και εξυπηρετούμενα- δάνεια, ακόμα και αυτά που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία, που επικυρώνει τις συμβάσεις παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport,
-        που καταργεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την αντικαθιστά με μια «ανεξάρτητη» Αρχή, ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς των δανειστών,
-        που εισάγει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων, που θεσπίζει μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα, από τους δασικούς χάρτες μέχρι τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (που φεύγουν από την αποκλειστική διάθεση των φαρμακείων),
Αυτό το  νομοσχέδιο που μόνο το σώμα των διατάξεών του (χωρίς τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων) εκτείνεται σε περισσότερες από 7.500 σελίδες και πάνω από 200 άρθρα, 
που θα ψηφίσετε,
το έχετε διαβάσει ;

Παραθέτω την απάντηση της κυρίας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτού  νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , προς στο « Skai.gr» και στο «Protothema.gr», που απέστειλε κουτοπόνηρα  και παρεμπιπτόντως και προ εμένα :

«Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ:
Θέμα: « Aνυπόστατα και προϊόν χυδαίας παραπληροφόρησης τα όσα αναπαράγουν η δημοσιογράφος Ναντίν Χαρδαλιά στο Skai.gr[1] , ανυπόγραφα το Protothema.gr[2] και όπου αλλού αυτά παρουσιάζονται με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή για το ΕΚΑΣ.»
Δεν θα τους απαντούσα, εάν δεν αφορούσε άμεσα για φέτος περί τους 80.000 συμπολίτες μου και μέσα στην τριετία περί τους 300.000 συνολικά χαμηλοσυνταξιούχους για τους οποίους πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, διότι χάνουν μέρος ή σημαντικό τμήμα των συντάξιμων αποδοχών τους (από 57 έως 230 €/μήνα σε μηνιαία βάση).
Άλλωστε αυτό κάλεσα τους βουλευτές να κάνουν στο κλείσιμο της ομιλία μου, δηλαδή να κατατεθούν προτάσεις για το πώς θα αρθεί αυτή η αδικία.
Επαληθεύτηκε πλήρως από τα χθεσινά ψευδή δημοσιεύματα της οργανωμένης παραπληροφόρησης του λαού μας αυτό που είπα εισαγωγικά στην ομιλία μου και συγκεκριμένα «ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις ανακάλυψαν ένα άλλο πεδίο πολιτικής διαστρέβλωσης, το ΕΚΑΣ.»
1) Απάντηση στην δημοσιογράφο Ναντίν Χαρδαλιά Skai.gr
Ο τίτλος χθεσινού δημοσιεύματος της είναι Σαλτάρη: Ούτως ή άλλως ως ελεημοσύνη λειτουργούσε το ΕΚΑΣ. Στο δημοσίευμα της επίσης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, η κ. Σαλτάρη ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι ορθώς καταργείται το ΕΚΑΣ αφού ήταν «ελεημοσύνη», άρα καλύτερα να μην χορηγείται καθόλου.» Δεν υπάρχει πουθενά η φράση στην ομιλία μου ότι το ΕΚΑΣ ούτως ή άλλως λειτουργούσε ως ελεημοσύνη. Μάλιστα τόλμησε να την βάλει αυτούσια μετά το επώνυμο μου ως τίτλο. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στο 1997, και γι αυτό είπα ακριβώς ότι καταψηφίσαμε το 1997 γιατί λειτουργούσε ως ελεημοσύνη από μέρος των κυβερνώντων το τότε πλαίσιο επικαλούμενη και όσα σημείωνε ο εισηγητής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στη Βουλή για το θέμα. Επομένως όχι μόνο δεν εννοούσα όσα μου καταλογίζει ψευδώς η δημοσιογράφος αλλά σημείωσα ότι πριν 20 χρόνια που θεσπίστηκε το ΕΚΑΣ ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ζητούσε στη συζήτηση στη Βουλή από την τότε κυβέρνηση να μη δει το θέμα των χαμηλοσυνταξιούχων ως ελεημοσύνη, αλλά με σοβαρότητα και να διασφαλίσει μια αλλαγή του ασφαλιστικού προκειμένου να ανακουφίσει πραγματικά τους χαμηλοσυνταξιούχους με αύξηση της σύνταξης και όχι με επιδοματική πολιτική. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή. Ανέφερα και την σχετική πρόταση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ακριβώς. Υπενθυμίζω ότι τότε ίσχυαν άλλα δεδομένα για το ποσό χορήγησης του που επιβεβαιώνουν πλήρως τα λεγόμενά μου. Ειδικότερα με το νόμο 2434/1996[3] το ποσό του Ε.Κ.Α.Σ. για συνταξιούχο με κύρια και επικουρική σύνταξη από 100.000 έως 104.000 δραχμές ανερχόταν μόλις στις 8.550 δραχμές, δηλαδή κοντά στο 8% των συνολικών συντάξιμων αποδοχών. Σήμερα αντίστοιχα ένας συνταξιούχος της χαμηλότερης κλίμακας λαμβάνει 230 €/μήνα που αντιστοιχεί στο 30% των συνολικών συντάξιμων αποδοχών του. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της ότι είπα να μην χορηγείται καθόλου το ΕΚΑΣ η εν λόγω δημοσιογράφος ψεύδεται γιατί στην ομιλία μου αυτή φράση δεν υπάρχει και από πουθενά δεν προκύπτει ότι κακώς χορηγείται στους συνταξιούχους, γιατί δεν το δικαιούνται. Όλα μου τα βέλη στρέφονται στους μεγαλοεργοδότες και την εισφοροδιαφυγή που έπληττε τους εργαζόμενους και τα ταμεία.
 2) Απάντηση στο Protothema.gr Ο τίτλος χθεσινού δημοσιεύματος τoυ εν λόγω site ήταν Σαλτάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα από το ΕΚΑΣ! Ούτε αυτό βέβαια δεν υπάρχει πουθενά στην ομιλία μου, το απόσπασμα της οποίας παραθέτει στο τέλος της ανάρτησής του και αποτελεί μια τεράστια χυδαιότητα που την επιστρέφω στον συντάκτη. Αυτό που είπα είναι ότι έπρεπε να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία δηλαδή και άρα να ενισχύονται πραγματικά τα ταμεία, γιατί αλλιώς αφήνουν (εννοώντας τους μέχρι πρότινος κυβερνώντες) μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κοινωνίας. Επίσης στο απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα σημειώνεται με ειρωνεία «Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε επίσης πως το ΕΚΑΣ το είχαν καταργήσει οι... προηγούμενοι!». Εδώ αναφέρεται σε απόσπασμα της ομιλίας μου που λέω τα εξής: «Το 2010, στον νόμο Λοβέρδου δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη για τη συνέχιση του ΕΚΑΣ από την 1 Ιανουαρίου του 2015. Ουσιαστικά το καταργήσατε. Ο κ. Βρούτσης –προς επίρρωσιν αυτού- τον Σεπτέμβριο του 2014 έλεγε ότι ετοιμάζει εισήγηση για να μείνει έστω το 2015. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Πράγματι αυτή είναι η αλήθεια και στενοχωρεί όσους υπηρετούν το ψεύδος και την παραπληροφόρηση. Στη μονταζιέρα που στήθηκε από το SKAI.GR και το Protothema,.gr εξ οικείων τα βέλη έρχονται. . Με ανάρτηση της κ. Ρούλας Σαλούρου στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (από όσο γνωρίζω ανήκει στον ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο Η Καθημερινή με τον ΣΚΑΙ) από 14.09.2014[4] όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής: «Επίσης, όπως έχει αποκαλύψει η «Κ», ο νόμος 3863 του 2010, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2015, δεν προβλέπει την καταβολή του ΕΚΑΣ. Το υπουργείο Εργασίας εισηγείται τη συνέχιση καταβολής του και το 2015, όμως η οριστική, πολιτική απόφαση θα ληφθεί εντός των επομένων μηνών, σε κεντρικό επίπεδο, έπειτα και από διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Αποκαλύπτεται λοιπόν η προσπάθεια του συντάκτη του δημοσιεύματος στο Protothema.gr να αθωώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το ότι αυτοί κατήργησαν το ΕΚΑΣ από 01.01.2015 με τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και με τις δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές από το 2010. Αποκαλύπτεται ότι εμείς απέναντι στις δεσμεύσεις των προηγούμενων και με σκληρή διαπραγμάτευση συνεχίσαμε την καταβολή του μέχρι και το Μάιο του 2016, γιατί ακριβώς διαφωνούμε ριζικά με την περικοπή του. Ακόμη αποδεικνύεται ότι δεν διασφάλισαν τις συντάξεις των πιο εκμεταλλευόμενων εργαζομένων και εν δυνάμει χαμηλοσυνταξιούχων όπως ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ζητούσε από το 1997. Πριν γράψουν ας μελετήσουν, γιατί αλλιώς προχωρούν απλά σε διαρροή ψευδών ειδήσεων με δόλο, ωστόσο στο τέλος αυτοδιαψεύδονται. Επίσης ο συντάκτης του δημοσιεύματος στο Protothema.gr κάνει και αστειάκια αναρωτώμενος μα πως είναι δυνατόν να μιλάω εγώ ότι το 1997 ήταν ένα προεκλογικό μέτρο. Κάνει μάλιστα το εξής σχόλιο: «Προφανώς για τις εκλογές που έγιναν το... 2000». Δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι το ΕΚΑΣ ήταν ένα από τα βασικά θέματα της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του Σεπτεμβρίου 1996, βασικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ τότε πριν τις εκλογές, που κύρωσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις αρχές του 1997. Σε αυτές τις εκλογές αναφέρομαι βέβαια και όχι του 2000. Όπως είπα και στο κλείσιμο της ομιλίας μου αυτό που πραγματικά επείγει είναι το συντομότερο δυνατό να αρθούν οι αδικίες που θα προκύψουν από τη σταδιακή παύση του επιδόματος σε δικαιούχους ή μείωση του ποσού αυτού με πλήθος σχετικών παρεμβάσεων και προτάσεων. Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι άνθρωποι του μόχθου και πρέπει υπό αυτό το πρίσμα να μην υποστούν αυτοί τα βάρη λαθεμένων πολιτικών που τους επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις της κλεπτοκρατίας και της χρεοκοπίας της πατρίδας μας και οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και με μεθοδικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου