Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Εισβολή στη Συρία ετοιμάζει Τουρκία

Εισβολή στη Συρία ετοιμάζει ΤουρκίαO τουρκικός Στρατός ετοιμάζεται για εισβολή σε βάθος 40-50 χλμ στην Βόρεια  Συρία στην πόλη Τζαραμπλούς  μετά την πρώτη αναγνωριστική επιδρομή μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ τονίζουν πως γίνονται εντατικές προετοιμασίες των ειδικών δυνάμεων προσθέτοντας πως τους καταδρομείς θα καλύπτουν από αέρα τα τουρκικά μαχητικά! Για το λόγο αυτό η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής και μεταφέρει UAV Bayraktar στα σύνορα με Συρία.

Η Άγκυρα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εισβολή της τονίζει πως το αρχηγείο του PKK στο Όρος Qandil αποφάσισε να μεταφέρει μονάδες του στην Β.Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από το PYD εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών της τουρκικής αεροπορίας.

33 στρατόπεδα διαθέτει το PYD στην Β.Συρία τονίζει η Άγκυρα και προσθέτει πως το PKK έχει μεταφέρει εκεί στρατόπεδα εκπαίδευσης βομβιστών αυτοκτονίας τα οποία είχαν συσταθεί το 2007 γνωστά ως "Τάγματα Αθάνατων".

Σε μια ακόμη διακιολογία το καθεστώς Ρ.Τ.Ερντογάν έβαλε τους κατοίκους της πόλης Kilis να διαδηλώσουν υπέρ μιας εισβολής ζητώντας από το τουρκικό κράτος εισβολή προκειμένου να προστατευτούν.

"Το Kilis ΄δεχεται επίθεση, η πατρίδα μας δέχεται επίθεση" τονίζουν οι κάτοικοι.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν, YENISAFAK, η Τουρκία σκοπεύει να επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής για τους Κούρδους του PYD, αν το τελευταίο επιτεθεί σε τουρκικό έδαφος ή απειλήσει με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια της χώρας.

Οι τουρκικοί κανόνες εμπλοκής υπαγορεύουν ότι το πυροβολικό οφείλει να αντεπιτίθεται σε περίπτωση παραβίασης των τουρκικών συνόρων ή σε περίπτωση απειλής της ασφάλειας της χώρας.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να πλήττουν τα σημεία στα οποία εντοπίζεται η απειλή αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα τονίζεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν αρκετές αναφορές για συνεργασία μεταξύ του PKK και του PYD σε μάχη εναντίον τουρκικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική περιοχή της Νουσαγιαμπίν.

Αν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν βάσιμοι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τότε προβλέπεται να χτυπηθούν στόχοι του PYD στη Συρία, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να αναπτύξει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στα σύνορα με τη Συρία.

 Ρ. Τ. Ερντογάν: «Έδωσα εντολή για προετοιμασία χερσαίας εισβολής στη Συρία»

"
Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία" δήλωσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ πως είναι ψυχοπαθής ενώ οι τουρκικές εφημερίδες τιτλοφορούν με τις δηλώσεις του προετοιμάζοντας τον τουρκικό λαό. Ταυτόχρονα η Μόσχα φέρεται να πιστεύει πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε τουρκική εισβολή μεγάλης κλίμακας στη Συρία με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ. 

Και αυτό γιατί: 

Πρώτον, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η τουρκική εφημερίδα Yenisafak για πρώτη φορά ανακοίνωσε την πρώτη επίσημη αναγνωριστική εισβολή 20 μελών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σε βάθος 18 χλμ στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως η Τουρκία "τέσταρε" τα ρωσικά αντανακλαστικά και αντίθετα με τα όσα διέδιδε η τουρκική πλευρά δεν ενημερώθηκε ποτέ παρά μόνον οι ΗΠΑ. 

Δεύτερον, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μεταφερθούν στην Τουρκία Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Ρουκετών Πυροβολικού Υψηλής Ευκινησίας (HIMARS: High Mobility Artillery Rocket System) και να αναπτυχθούν στα σύνορα με Συρία. Τα συγκεκριμένα έχουν εμβέλεια 90 χλμ και θα προσφέρουν κάλυψη στην τουρκική διείσδυση βαθιά στην Β. Συρία. 

Εξάλλου μόλις προχτές σας είχαμε ενημερώσει ότι τουρκικά ΜΜΕ μιλούσαν για εισβολή σε βάθος 40-50 χλμ .

Τρίτον, οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν συμπέσει με τις κινήσεις του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα: 

¨      H ανακοίνωση του αναπληρωτή Γ.Γ. των ΗΠΑ, Antony Blinken, ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει χιλιάδες στρατεύματα στην Α. Ευρώπη σε μόνιμη κυκλική βάση. 
¨      Η απαίτηση του Ρ. Τ. Ερντογάν για πιο ισχυρή ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα όπου έχει τη βάση του ο Στόλος Μεσογείου, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Μόσχας. 
¨      Η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στο Deveselu στη Ρουμανία. 

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, έστειλε ισχυρό μήνυμα όσον αφορά στην ετοιμότητα της χώρας του για μονομερή δράση εναντίον του ISIS λέγοντας συγκεκριμένα: 

"Ενώ οι κάτοικοί μας πεθαίνουν κάθε ημέρα από ρουκέτες που προέρχονται από την απέναντι πλευρά, τι να περιμένουμε από τους συμμάχους"... 

«Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εκκαθάριση της άλλης πλευράς των συνόρων με αφορμή τα προβλήματα στην Kilis», δήλωσε ο Ερντογάν αφήνοντας υπόνοιες για χερσαία τουρκική επιχείρηση, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες. 

«Έχουμε επίσης το δικαίωμα να μην ενδιαφερθούμε γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν για το Kilis και το Χαλέπι. Είναι αδύνατον για μας να συμφωνήσουμε είτε με τους συμμάχους είτε με την ανήθικη αντιμετώπιση των οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων άλλων χωρών ως προς τη μάχη της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε. 

«Εκείνοι που συντάραξαν τον κόσμο όταν το ISIS τους επιτέθηκε, άφησαν την Τουρκία μόνη της στη μάχη εναντίον της ίδιας οργάνωσης», συμπλήρωσε. 

«Όσο οι πολίτες μας βρίσκουν κάθε μέρα μαρτυρικό θάνατο στους δρόμους του Kilis από ρουκέτες που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά, τί μπορούμε να ελπίζουμε από τους συμμάχους μας; Ας γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα διστάσουμε να προβούμε μόνοι μας στις απαραίτητες ενέργειες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε. 

«Δεν πιστεύουμε στην ειλικρίνεια καμίας χώρας, η οποία δεν αντιμετωπίζει το βομβαρδισμό της δικής μας πόλης, όπως ένα βομβαρδισμό στη Μόσχα, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, ή στο Βερολίνο», κατέληξε ο Ερντογάν. 


Μόσχα ΓΙΑ Ρ. Τ. Ερντογάν: «Είναι ψυχοπαθής»!

«Ψυχοπαθή» χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν η Μόσχα μετά τις δηλώσεις του για την Μαύρη Θάλασσα ότι είναι «ρωσική λίμνη» και ότι η Τουρκία μαζί με τις παρευξείνιες χώρες θα πρέπει να την καταστήσουν «κλειστή θάλασσα» και να αυξηθεί επαρκώς η παρουσία του ΝΑΤΟ σε αυτήν ως αντίβαρο στον πανίσχυρο ρωσικό Στόλο. 

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ρωσική λίμνη» απάντησε φαρμακερά λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαι ψυχίατρος για να ασχοληθώ με την περίπτωση Ερντογάν». 

Την δήλωση αναπαρήγαγαν άμεσα τα τουρκικά ΜΜΕ. Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν που προκάλεσαν την απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των 10 παρευξείνιων χωρών τονίζοντας ότι, «η Μαύρη Θάλασσα θα γίνει μια κλειστή θάλασσα» εννοώντας ότι θα επιχειρήσει να απαγορεύσει την δίοδο του ρωσικού Στόλου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο φράζοντας τα Στενά! 

Κάτι που δεν μπορεί να κάνει καθώς τα Στενά δεν ανήκουν στην τουρκική διοίκηση αλλά τελούν υπό διεθνές καθεστώς βάση της Συνθήκης του Μοντρέ.  

«Πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παρευξείνιων χωρών της Μαύρης Θάλασσας η οποία είναι μια ρωσική λίμνη αλλιώς η ιστορία δεν θα μας το συγχωρήσει», είπε ο ίδιος. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πήγε ακόμα παραπέρα καθώς ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αυξήσει τις δυνάμεις του στην περιοχή καθώς δεν διαθέτει επαρκή στρατιωτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση με την ισχυρή ρωσική ναυτική παρουσία. 
«Πρέπει να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ανυπομονούμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου … Πρέπει να επιτύχουμε σταθερότητα στη θάλασσα του Εύξεινου Πόντου. 

Πρέπει να κάνω το καθήκον μου ως χώρα που αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Αν δεν λάβουμε στρατιωτικά μέτρα, η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει» δήλωσε ο Ερντογάν. 

Επεκτάθηκε και στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ καθώς τα θεώρησε σημαντικά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Οι δηλώσεις Ρ. Τ. Ερντογάν εν ολίγοις απαιτούν. Να μπει το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα και να κόβει βόλτες έξω από το Κρασνοντάρ και την Σεβαστούπολη, να αποκλεισθεί η Ρωσία μακριά από την Μεσόγειο, να παραδοθούν όλες οι βαλκανικές χώρες στην αμερικανική ζώνη επιρροής και να περικυκλωθεί η Ρωσία από παντού και να κλείσουν παρανόμως τα Στενά. 


Όλα μαζί οδηγούν σε έναν Γ' ΠΠ. Μόνο ένας ψυχοπαθής θα ζητούσε κάτι τέτοιο και αυτό ακριβώς τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου