Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πώς το λέει; Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε μεσ’ απ’ το τούνελ… Ο Τσίπρας και ο Κάμερον … και ο Τσίπρας σκέτος

Πώς το λέει; Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε μεσ’  απ’ το τούνελ…

Ο Τσίπρας  και ο Κάμερον … και ο Τσίπρας σκέτος




Η  επιλογή του βρετανικού λαού υπέρ της αποδέσμευσης από την Ε.Ε.  είναι Brexit  51,9% έναντι 48,1% Bremain (προσέλευση ρεκόρ στις κάλπες 72,1%) διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις δημοσκοπήσεις- που άλλη μια φορά αποδείχτηκαν μέσο χειραγώγησης των ψηφοφόρων αντί για επιστημονική μέθοδο στατιστικής καταγραφής της πραγματικότητας).

Το Brexit αποτελεί η ημέρα της ανεξαρτησίας από μια χώρα που αψήφησε την καταστροφική ισχύ των αγορών και των λοιπών τοκογλυφικών κεφαλαίων και είναι μεγάλη ήττα για τη γερμανική Ευρώπη.

Το πιθανότερο πάντως, εάν δεν δρομολογηθούν ριζικές αλλαγές, είναι η διάλυση τόσο της ΕΕ, όσο και της Ευρωζώνης – ενώ το βρετανικό δημοψήφισμα αποτελεί μία τεράστια ήττα της καγκελαρίου και του υπουργού οικονομικών της, επιβεβαιώνοντας πως η Γερμανία κερδίζει όλες τις μάχες, χάνει όμως τον πόλεμο και ο αντίκτυπος πάντως στην ήδη επαναστατημένη Γαλλία δεν θα είναι αμελητέος.

Τα νομίσματα και ιδιαίτερα η στερλίνα βυθίζονται στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, παρασέρνοντας τα χρηματιστήρια ολόκληρου του πλανήτη (γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι αγορές ήταν πεπεισμένες για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ), σειόνται συθέμελα οι Τράπεζες(ιδιαίτερα η Deutsche Bank )

Με δεδομένο δε το ότι, η ΕΕ βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί – αφού τέτοιου είδους κρίσεις είτε οδηγούν προς τα μπροστά, είτε γκρεμίζουν τα υφιστάμενα οικοδομήματα.

Πιθανότερο πάντως όλων είναι να έχει ξεκινήσει ο ευρωπαϊκός χορός του Ζαλόγγου.
Η αφορμή για το αναμενόμενο κραχ είναι πλέον δεδομένη που συμπληρώνεται από την πολιτική αστάθεια ( παραίτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντ. Κάμερον ) και  η εικόνα του χάους θα συμπληρωνόταν αφού  η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία (που ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ) θα προσπαθήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο .

Γιατί ;

Η επικράτηση του ‪Brexit στο Βρετανικό δημοψήφισμα συμπυκνώνει τη βαθιά κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και υπενθυμίζει ότι αυτό που ονομάζουμε «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» είναι μια πολιτική, οικονομική και νομισματική διαδικασία που διαμορφώθηκε ερήμην των πολιτών και σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας τους.

Οι φυγόκεντρες τάσεις είναι η αντίδραση των λαών στη μετάλλαξη της ΕΕ (γερμανικό αφεντικό +νεοφιλελευθερισμός) και στην αλαζονεία των ελίτ.
Η λεκτική καταδίκη  με την ονομασία "Εθνολαϊκισμός" είναι η προπαγανδιστική ρομφαία ευρωιερατείου, ολιγαρχίας χρήματος κ συστημικών ΜΜΕ για καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων.

Το αφήγημα που προσπαθούν να πλασάρουν στην Ελλάδα τα ΜΜΕ πως το Brexit ήταν κυρίως «παιδί» της βρετανικής ακροδεξιάς, εμφανίζει πάρα πολλές λογικές τρύπες διότι είναι αδύνατον το 52% της βρετανικής κοινωνίας να άγεται και φέρεται από τον λαϊκιστή Φάρατζ.
Κάτι τέτοιο θα ήταν βαθιά περιφρονητικό σε αυτό που ονομάζουμε «βούληση των πολιτών» και το οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν γράψει στα παλιά του τα παπούτσια, φροντίζοντας να την υποκαταστήσουν με τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Το νεοφιλελεύθερο  οικοδόμημα της ΕΕ δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και το Brexit αποτελεί  νίκη και των δυνάμεων της εργασίας, των χαμηλών οικονομικά κοινωνικών τάξεων, των αποκλεισμένων, των ανέργων, της αριστεράς που δεν παραδίδεται στους ιστορικούς συμβιβασμούς, που παλεύει κι επιμένει κόντρα στον καιρό.

Όσες αναλύσεις ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες κι όσες κίρκες κι αν επιχειρηματολογήσουν για το στρατόπεδο του Brexit, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το ειδικό βάρος της συμμετοχής στην εκστρατεία αποχώρησης των Βρετανών, εκείνων  των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων που αγωνίστηκαν με τους όρους και τις προυποθέσεις για ένα οριστικό και ασυμβίβαστο Lexit (lexit (από τη σύνθεση του left – αριστερά και exit –  έξοδος)..

 Ο Τσίπρας  και ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντειβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε παραίτηση μετά την επικράτηση του Brexit!
Παραιτήθηκε ο Κάμερον γιατί, μετά από δημοψήφισμα, δεν μπορεί να εφαρμόζει μια πολιτική που δεν πιστεύει.
Ο Κάμερον δεν έκανε το ΟΧΙ των Βρετανών ΝΑΙ.
Επωμίστηκε τις συνέπειες της απόφασης του για δημοψήφισμα.
Είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί
Άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα, δηλαδή ο Τσίπρας..
Ο   Τσίπρας που με στυλ  και πρακτική στυγνού και ψυχρού «δολοφόνου» σκότωσε το ΟΧΙ των Ελλήνων και το έκανε ΝΑΙ για να παραμείνει πρωθυπουργός

…και ο Τσίπρας σκέτος

Τι είπε ο άνθρωπος... τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
«Η πολιτική πρέπει να ξαναπάρει τα πρωτεία έναντι της οικονομίας και των τεχνοκρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Χρειαζόμαστε μία μεγάλη αντεπίθεση των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.»
«Ο λόγος των τεχνοκρατών δεν συγκινεί, αλλά εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς.»

Η κατά τον Τσίπρα ερμηνεία του αποτελέσματος  είναι:

 Ευθύνεται ι αυτός  έχειτα πρωτεία (που έχει μια σημασία αλλά όχι την κύρια), οι πολιτικοί ή οι τεχνοκράτες  και
όχι η ουσία της πολιτικής δηλαδή αν είναι φιλολαϊκή ή νεοφιλελεύθερη, αν ωφελεί τις οικονομικές ελίτ ή τον λαό, αν έχει κοινωνικό πρόσημο τελικά ή είναι ενάντια στην κοινωνία.

Ότι  χρειάζεται «μεγάλη αντεπίθεση των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων» και με το ερώτημα να είναι σαν αυτή(αντ..επίθεση) της Γερμανίας ενάντια στους λαούς της Ευρώπης και πόσο ακόμα πιά (αντ..επίθεση), έξι χρόνια στην Ελλάδα αυτήν δεν δεχόμαστε;

Ο λόγος των τεχνοκρατών είναι αυτός που  εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς ή πολιτική πρακτική των πολιτικών αφεντικών τους(οι  τεχνοκράτες  υπάλληλοι των πολιτικών και οικονομικών ελίτ είναι), της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Ολάντ, του  Μπαράκ  Ομπάμα, του  City του Λονδίνου, του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μεγαλοτραπεζιτών κλπ ;

Αλλά είπαμε όταν αλλάζεις πολιτική κατεύθυνση και γίνεσαι αρνητής και υποκλινόμενος, μοιάζεις και μιλάς  ως Σαμαράς και Παπανδρέου..

Ο ελληνικός λαός
Ήγγικεν η ώρα,που ο ελληνικός λαός πρέπει να επιβάλλει το δικό του δημοψήφισμα για GREXIT απέναντι στο εγχώριο και ξένο κατεστημένο και τους  Ευρωλάγνους .
Το Grexit είναι τώρα εθνικό πατριωτικό καθήκον για όλους μας !!!

Το μέχρι τώρα πολιτικό  δόγμα  μέρους της Αριστεράς για αλλαγή ΕΕ από μέσα έχει αποδειχθεί παρηγορητικός λόγος χωρίς αντίκρισμα.
Γι αυτό Αριστερά χάνει το τρένο.

Υστερόγραφο :

1.
Η κατάντια της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ»


Μια ακόμη μοναδική δημοσιογραφική επιτυχία της Αυγής ρχεται να προστεθεί στη λαμπρή ιστορία της, τοποθετώντας τη συγκεκριμένη εφημερίδα στην κορυφή της εγκυρότητας.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ»  που «ενημερώνει» πως  οι Βρετανοί  ψήφισαν  κατά του Brexit   και υπέρ του Bremain.
Εξέφρασαν το πόθο και τον καημό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ
Πάντα τέτοια «σύντροφοι»..

2.
Η κατάντια του αρχηγού του κόμματος «ΠΟΤΑΜΙ»
Είπε  ο …μεγάλος αρχηγός , Σταύρος Θεοδωράκης:
«Ιστορικό λάθος το Brexit, που πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν».
Πως ;
Με πραξικόπημα, παραβλέποντας την λαϊκή βούληση, να πάει  αυτός να του ξε..πείσει ;
Και ως τι μιλά;
Ως η ιστορία ;

Αλλά μάλλον συγχέει την ιστορία (που την γράφουν οι λαοί) με το παρελθόν, όπου και ανήκει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου