Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο ψεύτης Τσίπρας, η ψεύτικη ΝΔ και η αλήθεια

Ο ψεύτης Τσίπρας,  η ψεύτικη ΝΔ και η αλήθεια 



Όπως είναι ήδη γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. (ιταλικοί σιδηρόδρομοι) για  45 εκατ. ευρώ. 
Καταγγελίες από την Νέα Δημοκρατία  , απαντήσεις και πολλοί νεομνημονιακοί ( Συριζαίοι, Μέσα Ενημέρωσης  κλπ) υπερασπιστές αυτής  της πώλησης (ξεπουλήματος).

Δεν με ενδιαφέρει  τι λέει η ΝΔ και ο ξεφωνισμένος ακροδεξιός αντιπρόεδρος της,  Άδωνις Γεωργιάδης.
Είναι γνωστή η στάση της ΝΔ για την Δημόσια Περιουσία που συμπυκνώνεται στο  «πωλούνται όλα και όπως όπως»
Απλά βρήκε ευκαιρία αντιπολιτευτικής κόντρας και η διαφορά  τους είναι το τίμημα του ξεπουλήματος  της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αν θα πουληθεί  για 45 εκ ή για 300 εκ ευρώ και όχι αν θα πρέπει να πουληθεί…

Επιχείρημα και των δύο (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΠΑΣΟΚ )και συμφωνία είναι πως πουλήθηκε επειδή είναι ζημιογόνα.
Ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα είναι ζημιογόνος  επειδή απαξιώθηκε.
Η απαξίωση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα πάει πολύ πίσω: οι εργολάβοι πίεζαν για οδικά έργα κι ο Σ/Δ κατάντησε φτωχός συγγενής, το δίκτυο συρρικνώθηκε, υποδομές ρήμαζαν, σταθμοί δεν ανακαινίζονταν, ενώ το εμπορικό κομμάτι παραμελήθηκε τελείως και η διαφθορά κυριαρχούσε. Μετά από τέτοια πορεία, το ξεπούλημα μπιρ-παρά ηρθε σαν "φυσιολογικό αποτέλεσμα".

Τρανό παράδειγμα ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία. Πλήρης εγκατάλειψη, διαλυμένο το δίκτυο, οι σταθμοί γίναν καφετέριες, ταβέρνες  και οικίες και με μόνη λειτούργησα την Γραμμή Πύργου – Κατακώλου   
Σε όλη την Ευρώπη, τα τραίνα είναι από τα κυριότερα μέσα μεταφοράς (και στον επιβατικό και στον εμπορευματικό τομέα), μόνο εμείς τα απαξιώσαμε έτσι -κι η απαξίωση χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για το ξεπούλημά τους!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πουλήθηκε επειδή είναι ζημιογόνα, αλλά επειδή είναι απαίτηση της τρόικας και της ΕΕ (τα κερδοφόρα αεροδρόμια γιατί πουλήθηκαν;) .

Μην ξεχνάμε πως η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτελεί τη μοναδική εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα και πραγματοποιεί προαστιακά, περιφερειακά και υπεραστικά δρομολόγια  μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων καθώς  και η μεταφορά με λεωφορεία (αντί  ΚΤΕΛ…)ή η συνδυασμένη μεταφορά επιβατών και φορτίων και η παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) πάσης φύσεως.

Και όλο αυτό πωλήθηκε (ξεπουλήθηκε ), όλες οι σιδηροδρομικές μεταφορές(όπως φαίνεται  και στον χάρτη), όλης της Ελλάδας και η   Γραμμή Πύργου - Κατακώλου   

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο λαό και ως δημόσια στρατηγική επιχείρηση θα έπρεπε να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει κερδοφόρα σε όφελος του τόπου, της ανάπτυξης της χώρας και του ελληνικού λαού, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε σύγχρονο κόμβο μεταφορών, αντί η πατρίδα μας να εκχωρείται σε κινέζικα και ιταλικά διαμετακομιστικά συμφέροντα.

Ο ψεύτης Τσίπρας

Τι να πρωτοπεί κανείς, για τα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι έχουμε και λέμε..
1.
Πολιτική  απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ:
«13. 9. Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δημόσιο τομέα νέου τύπου.»
2.
Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις (22 Ιουλίου 2014):
«Απόκρουση των άμεσα προωθούμενων  ιδιωτικοποιήσεων και ανάλογα με τις κεφαλαιουχικές δυνατότητες  η επανάκτηση του δημοσίου ελέγχου των στρατηγικής σημασίας ΔΕ (ΔΕΗ,  ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ κλπ) σε αυτές δηλαδή που έχει προχωρήσει πλειοψηφικά η επίκειται η πλειοψηφική ιδιωτικοποίηση τους. Ειδικότερα, στις ΔΕ εκείνες που το δημόσιο κατέχει έστω και μικρό ποσοστό αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε  να διατηρηθεί και ταυτόχρονα να υπάρχει δημόσιος έλεγχος.  Επίσης στις περιπτώσεις εκείνες που η ιδιωτικοποίηση πραγματοποιήθηκε σκανδαλωδώς όπως ο ΟΠΑΠ η όλη διαδικασία θα επανεξεταστεί.»
3.
Στο βίντεο που παρουσιάζουμε ο Τσίπρας καταγγέλλει την πώληση του ΟΣΕ ως  «παράνομη και αντισυνταγματική και πέρα για πέρα ανήθικη»



4.
Στο επόμενο  βίντεο ο Τσίπρας λέει «Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχει αγοράσει κανένας περίεργος κι έχετε κρυφτεί»! Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2013.


Απίθανος ψεύτης ο νεομνημονιακός Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ  και  απαράδεκτος ο διαμοιρασμός  τα ιματίων  και των  λάφυρων  της αποικίας που  συνιστά μεγάλο σκάνδαλο.

Όσο για τους νεομημονιακούς  υποστηρικτές  και απολογητές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτού  του ξεπουλήματος, με το επιχείρημα  δεν υπήρχε άλλη λύση (ΤΙΝΑ) εκτός  από τα 45 εκ. €  για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , απ' ότι βλέπω ντροπή δεν υπάρχει καμία.
Χρησιμοποιούν τα επιχειρηματία αυτών που κατηγορούσαν, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και γίνονται ίδιοι .

Αλλά εδώ δεν ντράπηκαν να ξεπουλήσουν  το ΟΧΙ του 62% των Ελλήνων,να εφαρμόσουν νέο μνημόνιο, να κόψουν συντάξεις, να αυξήσουν την φορολογία, να καταστρέφουν την Ελλάδα, να…,
 εδώ θα κωλώσουν;

Έλα ντε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου