Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ψέματα, δικαιολογίες και οι ντροπές των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και η αλήθεια

Ψέματα, δικαιολογίες και οι ντροπές των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και η αλήθεια





Αντί  να σιωπούν, διαλαλούν τις πομπές τους.
Αντί να κρύβονται, τολμούν και εμφανίζονται.
Αντί να ζητούν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα.
Παριστάνουν τα θύματα, ενώ είναι οι απηνείς θύτες
Ψεύδονται προφασιζόμενοι πως λένε την αλήθεια
Βολεύονται ενώ λένε πως βουλεύονται

Ο λόγος για τους βουλευτές  Ηλείας (και όλης της Ελλάδας)του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ένας (Μάκης Μπαλαούρας) δίνει συνέντευξη  και εκτός από ανοησίες (περί τακτικής και στρατηγικής ήττας και Μπολσεβίκους), λέει και ψέματα  και διαστρέφει την πραγματικότητα.

Η  άλλη (Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη) εκφωνεί χαιρετισμό (στην εκδήλωση της αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με την κοινότητα «Νίκος Μπελογιάννης» Ουγγαρίας) και χωρίς ντροπή μιλά για ελευθερία και δημοκρατία αυτή που στον βωμό ιδιοτελών συμφερόντων και αντιλαϊκών επιδιώξεων ψηφίζει μνημόνια, κόφτες, λιτότητα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ανεργία, μειώσεις συντάξεων, ακρίβεια  και υποτέλεια.

Ο δε τρίτος (Δημήτρης Μπαξεβανάκης) φωτογραφίζεται σαν πριμαντόνα και πανηγυρίζει για την εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», αυτό που η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά το ονόμαζε «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Μνημείο κοροϊδίας» για τους οικονομικά αδύναμους, α ! επίσης ο κ βουλευτής πολέμα την διαπλοκή...

Και οι τρεις ως κακέκτυπα των γνωστών «δι ενεργειών του», πράττουν ως δικολάβοι, μεσολαβητές  και γραφείο πληροφοριών για θέματα που το Δημόσιο ενημερώνει τους πολίτες  και όχι οι βουλευτές, που άλλος είναι ο ρόλος τους( άραγε τον ξέρουν, εκτός από τα να ψηφίζουν Ναι σε όλα ;).

Η οργή με πνίγει για το μέγεθος  της γαϊδουριάς τους, της  ανυπαρξίας ντροπής τους και του αντιλαϊκού τους κατήφορου.
Έχω ξαναμιλήσει και γράψει για αυτούς τους ριψάσπιδες και μολυντές της αριστεράς και προδότες των προοδευτικών ιδανικών, αλλά δεν ανέχομαι (εγώ όπως και πολλοί πολίτες) το ψέμα  και την κοροϊδία ότι τάχαμου το κάνουν για το καλό μας.

Για τον κ. Μάκη  Μπαλαούρα

Αναφέρει ο Μάκης Μπαλαούρας στην  συνέντευξη  στην εφημερίδα «Πρωινή»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ‘’δεν είναι σπορά της τύχης’’». «Δε βλέπω, όμως, οργή των πολιτών.», «Ο κόσμος όμως το Σεπτέμβρη μας έδωσε πάλι νέα εντολή και εξακολουθεί να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνει και εκτιμά και βαδίζουμε μαζί», «Στόχος μας δεν είναι οι μη έχοντες, αλλά οι έχοντες» , «Η απλή αναλογική είναι αξιακή θέση της Αριστεράς.» και για τα  θέματα Ηλείας είπε: «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο του δρόμου Πάτρα – Πύργος» «το μεγάλο πρόβλημά της είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της»  και «εξαιρετική σημασία αποκτά η προβολή της πολιτισμικής της κληρονομιάς»
Τι να πρωτοαπαντήσει κανείς στον κ. Μπαλαούρα ;
Ότι η οργή υπάρχει και έχει χτυπήσει κόκκινο και πως συγχέει τους αυλοκόλακες  και τους λιβανιστές που τον περιτριγυρίζουν με τον λαό;
Ότι  επαναλαμβάνει  ψευδόμενος ότι τον Σεπτέμβριο ο λαός του έδωσε λευκή επιταγή και ενέκρινε το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ουσιαστικά : «μην μιλάτε, τα ψηφίσατε όλα τον Σεπτέμβριο».

 Είναι όμως έτσι;

Ποιος εξήγησε αναλυτικά για την εθνική σύνταξη που ακόμη παίζει στα 350 ευρώ, ότι τα κόκκινα δάνεια θα πάνε στα κοράκια, το αφορολόγητο θα πάει στα 8 χιλιάρικα και κάτι ψιλά, η φορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων θα πάει από το 26% στο 29%, ο ΦΠΑ θα πάει στο 24%, θα κοπεί το ΕΚΑΣ, θα πουληθούν τα  πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό, ακτές, βουνά τα πάντα, τα εκκαθαριστικά των φορολογικών  δηλώσεων θα καθαρίζουν-στεγνά- τον κόσμο και κυρίως ποιος ενημέρωσε ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσιπρα και τον κ. Καμμενο τον Σεπτέμβριο, ενέκρινε ένα πρόγραμμα που προέβλεπε πρόσθετα μέτρα, κόφτες μισθών και δαπανών;

Τι να πει  κανείς στον κ. Μπαλαούρα, όταν μιλά για απλή αναλογική, ενώ αυτή δεν είναι αφού υπάρχει το όριο του 3% και  πως επιδιώκει να ψηφιστεί  ο νέος εκλογικός νόμος με την ψήφο των νεοναζί της Χ.Α. ;

Τι να πει  κανείς στον κ. Μπαλαούρα, για το έργο του δρόμου «Πάτρα – Πύργος», όταν αυτό απεντάχθηκε  και με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ από το έργο παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικά του άξονα «Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» που θα παραδοθεί έτοιμος το 2017,όταν δεν θα  έχει ξεκινήσει ακόμη ο δρόμος «Πάτρα – Πύργος».

Τι να πει  κανείς στον κ. Μπαλαούρα, όταν κανένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότηση της Ηλείας δεν υπάρχει, κανένα μα κανένα, και κανένα μεγάλο έργο υποδομής για τον νομό μας, αλλά μόνο φούμαρα και λόγια του αέρα.
Ή έχει να μας πει κάτι για τον σιδηρόδρομο που δεν υπάρχει και πουλήθηκε στους Ιταλούς, για το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας που πήγε στον Άραξο, για το άθλιο οδικό δίκτυο, για τα σκουπίδια που είναι στην Ηλεία (και στην Δροσελή στα Λεχαινά), για αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο που καταρρέει, για την οδική σύνδεση Ηλείας- Αρκαδίας, για την Βιομηχανική ζώνη, για κάποιο μεγάλο έργο υποδομής, τέλος πάντων;

 Τι να πει  κανείς στον κ. Μπαλαούρα, όταν τίποτα δεν υλοποιείται για την αξιοποίηση της πολιτισμικής της κληρονομιάς της Ηλείας, για την Αρχαία Ολυμπία, Ήλιδα,  Επικούριο   Απόλλωνα, Χλεμουσι……

Τι να πει  κανείς στον κ. Μπαλαούρα, που ανέφερε πως «ο  ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, «δεν είναι σπορά της τύχης», παρά   μόνο πως  προχώρησε σε  χυδαία εκμετάλλευση στίχων  του ποιήματος «Οδηγητής» του Κώστα Βάρναλη λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι σπορά της τύχης» και ως εκ τούτου «είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής» και πως μόνο οι δημαγωγοί που υποκλίνονται στο σύστημα, ασπόνδυλοι υπηρέτες του,  γελοιοποιούνται με τέτοιου είδους «τεχνάσματα», και θα έπρεπε να ξέρει  ότι  Οδηγητής, τέκνο της ανάγκης – όπως ο ίδιος ο Κ. Βάρναλης το έχει πει – είναι  ο ηγέτης του παγκόσμιου προλεταριάτου Β.Ι. Λένιν.

 Για την κ. Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Να πει  κανείς στην κ. . Έφη  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ς που μιλώντας για τον   Νίκο  Μπελογιάννη, είπε :
«αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της ελευθερίας της Ελλάδας από κάθε δυνάστη αλλά και στη δημοκρατική εξέγερση του λαού μας απέναντι σε κάθε κατακτητή.»,
«Η μεγαλύτερη τιμή στον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους τους που δολοφονήθηκαν όπως και χιλιάδες αγωνιστές στην πατρίδα μας δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών όλων μας στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.»

Πρέπει να έχει κανείς μεγάλο θράσος και  βάθος ψέματος ή απώλεια επαφής  με την πραγματικότητα να  μιλά για «δημοκρατική εξέγερση του λαού μας απέναντι σε κάθε κατακτητή» και  για την «υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας»
Αυτή  που υποτάχτηκε  στον κατακτητή Γερμανό Μέρκελ και  Σόιμπλε  και  στο ΔΝΤ υπογράφοντας μνημόνια.

Αυτή  που  ψήφισε και ψήφισαν όλοι του ΣΥΡΙΖΑ ,
πολυνομοσχέδιο που  διαμορφώνει μακροπρόθεσμα ένα καθεστώς κατάργησης και των τελευταίων ψηγμάτων κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (με τον περίφημο αυτόματο “κόφτη” ,
την παράδοση των δημοσίων εσόδων στις “ανεξάρτητες αρχές”, που ελέγχονται από τους θεσμούς,
την  πλήρη παράδοση του δημόσιου πλούτου, για... 99 χρόνια, στην τρόικα μέσω του διαβόητου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων,
την μακροπρόθεσμη θωράκιση ενός οιωνεί αποικιακού καθεστώτος, που εξανεμίζει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας, υποθηκεύοντας το μέλλον των σημερινών και των μελλοντικών γενιών. 

Για τον κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ο πανηγυρίζων  Δημήτρης Μπαξεβανάκης  για την εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» ξεχνά τα πρώτα και θυμάται τα στερνά.
Επειδή αυτός μπορεί να ξεχνά(…) εμείς θυμίζουμε  τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ  κα ό ίδιος τον Οκτώβριο του 2014, όταν  η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά εξήγγειλε το ίδιο πρόγραμμα:

 «Μνημείο κοροϊδίας» απέναντι σε έναν εξαθλιωμένο λαό, με 6,3 εκατ. πολίτες να βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας και «ανακύκλωση της ανέχειας» εστιάζοντας στις αυστηρές προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα χορηγηθεί, καθώς και στο συνολικό ύψος των πόρων που προβλέπεται να διατεθούν, λένε ότι το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι φτώχεια για όλο και περισσότερους.
«Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησε μέχρι τα όρια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης τον λαό, έρχεται τώρα εκ των υστέρων να επουλώσει κάποιες ελάχιστες από τις αναρίθμητες πληγές που αφήνει πίσω της η ακραία φτώχεια, την οποία η ίδια δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί, θυμίζοντας τη λαϊκή παροιμία 'να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»
 «Το μόνο που θα εγγυάται η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο είναι η φτώχεια για όλους, αφού στην ουσία θέτει τους κατώτατους όρους διαβίωσης ως προϋπόθεση χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιδοτώντας την επί μακρόν διατήρησή τους» πρόσθεσε.
«Η τρόικα και η κυβέρνηση αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο λαός και η νεολαία απαιτούν εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και, κυρίως, γενναίες κοινωνικές πολιτικές και όχι ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας, για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές τους. Πρέπει να φύγουν, με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, προτού ολοκληρώσουν την ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας»

Αυτά λέγατε τότε κ. Μπαξεβανάκη.
Τώρα τι λέτε;

Για δε τον πόλεμο με την διαπλοκή και με τα σκάνδαλα προφανώς θα εννοείτε αυτό που έγινε με την δίκη της Siemens αυτό που οσονούπω θα γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες, αυτές που θα ανατάξουν το τηλεοπτικό τοπίο , θα χτυπήσουν την διαπλοκή πχ τον Σκάι, ( όπου έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός…), τον Κολογρίτσα ή τον Μαρινάκη ή τον Star …   τις τέσσερις άδειες….

Και τέλος για το μέγα επιχείρημα, « εμείς παραμένουμε στην κυβέρνηση για να απαλύνουμε τα σκληρά μέτρα που μας επιβάλλουν  το ΔΝΤ και η Γερμανία», τους πληροφορούμε (αν και το ξέρουν) πως αυτή ήταν η δικαιολογία των ανά την ιστορία ντόπιων συνεργατών με τους ξένους κατακτητές  και των υποταγμένων σε κάθε είδους εγχώρια αντιλαϊκό καθεστώτα.


Και για να τελειώνουμε …

 Υπερψηφίσατε τα πιο επώδυνα και αντιλαϊκά νομοσχέδια ( παρότι αν τους το έλεγες πριν ένα χρόνο θα σε θεωρούσαν τρελό) και  αποφασιστικό ρόλο για την τωρινή στάση σας  παίζουν αφενός τα προνόμια του βουλευτικού αξιώματος, αφετέρου το “σύνδρομο της κομματικής αγέλης”.

Έχετε  πείσει τον εαυτό σας πως πρέπει να πιέτε  το πικρό ποτήρι για να ξαναστήσετε  τη χώρα στα πόδια της, ως σωτήρες που υπομένουν τα πάντα,  πως είστε ταγμένοι  από την ιστορία να σώσετε  τον λαό και ότι είστε  «οι εκλεκτοί της ιστορίας» και πως  σας  ωθεί το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

 Πολύ, περισσότερο όταν πιστεύετε πως σας  πολεμάει το πολυπλόκαμο εγχώριο κατεστημένο (ποιο και που;).

Πιστεύετε  ότι η «για πρώτη φορά Αριστερά» πρέπει να επιβιώσει για να καταπολεμήσει τη διαπλοκή/διαφθορά (είπαμε προηγουμένως  για την Siemens και τις τηλεοπτικές άδειες )και ευρύτερα για να επιτελέσει τον ιστορικό ρόλο της.
Λέτε πως εάν υποκύψετε στην αριστερή προσωπική ευαισθησία σας (έχετε, μπα..) και καταψηφίσετε  ουσιαστικά θα παίξουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους, οι οποίοι επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Όμως η αλήθεια  είναι  πως προβάλλετε  (ίσως και νοιώθετε, όποτε είναι άλλης επιστήμης αντικείμενο ) ότι επιτελείτε  υψηλή πολιτική αποστολή,
ενώ συμβιβάζετε  με  το προσωπικό μικροσυμφέρον σας  (βουλευτικές και άλλες εξουσιαστικές  απολαβές ), την μωροφιλοδοξία σας  και την αγάπη σας προς την εξουσιαστική και βουλευτική καρέκλα, μάλλον πολυθρόνα..

Αλλά οι καιροί της τιμωρίας και κάθαρσης θα έρθουν.
Όπως και η ιστορία θα σας καταγράψει στην κατηγορία των αποστατών, των υποταγμένων και βολεμένων.

Ντροπή σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου