Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Η γελοιότητα και η πραγματικότητα

Η γελοιότητα και η πραγματικότηταΗ γελοιότητα

 Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού από την εκλογή του ως προέδρου του Συνασπισμού και έπειτα, ευχήθηκε με ένα ποίημα στον Αλέξη Τσίπρα, για τα γενέθλιά του.

«Η Ανατολή που ροδίζει,
της γλυκιάς Πατρίδας τις πίκρες ανάσες,
του Λαού μας καημούς κι ελπίδες
θερμαίνει.
Το ταξίδι μακρύ.
Το φορτίο βαρύ.
Κι ´σεις
Δρακογενιάς βλαστοί
Τιμονιέρηδες.
Και ´μεις
την τιμή και την περιφάνεια των πατεράδων μας
μοναδική κι ανεξίτηλη κληρονομιά
κουβαλάμε.
Προορισμός προόρισται μοναδικός.
Η λευτεριά, η γνώση και το δίκιο.»

Τι να πεις ;
Πως έχουν ξεφύγει εντελώς και προσεγγίζουν τους ύμνους της βόρειας Κορέας για τον μεγάλο Τιμονιέρη Κιμ.

Η πραγματικότητα

Η χώρα περικυκλωμένη οικονομικά με τα μνημονιακά δεσμά. Η δημόσια και ιδιωτική περιουσίας στρωμένη για εκποίηση στα μεγάλα funds, επιχείρηση που θα ονομαστεί «αξιοποίηση». Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για παράδειγμα, με 45 εκατομμύρια στους Ιταλούς.

Δουλειές; Δεν ακούσατε τα κανόνια των επιχειρήσεων που κλείνουν προσθέτοντας στους 1.600.000 ανέργους; Ή τις υποσχέσεις για 5μηνα και 8μηνα των 490 ευρώ; Πακτωλός δουλειών…

Θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ, ενώ παίρνουμε υφεσιακά μέτρα και καταστρέφεται η παραγωγική υποδομή της χώρας. Και «δίκαιη μοιρασιά του». Εδώ πια δίνουμε τα ρέστα μας. Πάρτε τα, να τα μοιράσετε δίκαια!

Όλο το καλοκαίρι οι Έλληνες μετράνε. Μετράνε πόσα χρωστάνε, πόσα πρέπει να δώσουν, πόσα πρέπει να βρούνε, πόσα λείπουν, πόσα θα πληρώσουν παραπάνω, πώς θα επιβιώσουν.

Η χώρα περικυκλωμένη από κινδύνους, τόσο κοντά στη ζώνη του πολέμου, τόσο κοντά στην κατάσταση μιας χώρας βουλιαγμένης από τις γεωπολιτικές φουρτούνες.
Μια χώρα με υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ σε γειτονιά πολέμων, πραξικοπημάτων και προσφυγικών κυμάτων.

Κι ας βαυκαλίζεται το αγόρι μας πως η χώρα παραμένει «όαση σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν «αρμενίζοντας» για την  Πάρο , με   χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Aegean (! Άραγε γιατί και με ποια αντιπαροχή ;) για να εγκαινιάσει ένα αεροδρόμιο, όταν όλα έχουν πουληθεί στη γερμανική Fraport και ενώ Πιτσιόρλας, Σκουρλέτης (ίσως και ο Σπίρτζης) γρονθοκοπούνται ποιος θα είναι το αφεντικό στο νέο υπερταμείο…

Δυστυχώς δεν έρχονται καλύτερες μέρες.

Για να έρθουν πρέπει να γίνουν πολλά σε άλλη κατεύθυνση, γιατί κανείς δεν θα νοιαστεί και δεν θα στέρξει να μας κρατήσει όρθιους, αν δεν αποφασίσουμε οι ίδιοι να σταθούμε στα πόδια μας και να βαδίσουμε.

Καμία αναμονή και καμία ανάθεση σε κανέναν σωτήρα. 

Αυτό είναι ένα ακριβό μάθημα που πρέπει να γίνει συνείδηση και πεποίθηση.

ΜΟΛ+Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου