Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού

Η διαπόμπευση  και ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού




Εκεί τον κατάντησαν τον ελληνικό λαό.
Εκεί τον έφτασαν, όλοι τους οι μνημονιακοί κοπρίτες.
Τον κατάντησαν  και τον έφτασαν  να στέκεται σε ουρές για να πάρει μερικές τσάντες τρόφιμα και κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Οι άθλιοι, όλοι αυτοί που έχουν κάνει μεγάλο τμήμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων , να πεινά, να στερείται  τα βασικά, να στέκεται στις ουρές της ζητιανιάς και της ντροπής για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξη ή μισθό και την απουσία οιαδήποτε εσόδου για τους άνεργους και τους κατεστραμμένους επαγγελματίες.

...από ανάλογη διανομή στην Θεσσαλονίκη 
Οι εικόνες  ντροπής και εξευτελισμού που είδαμε στην Πάτρα σήμερα , στη Αθήνα προχτές , στην Θεσσαλονίκη πριν ένα μήνα, το μοίρασμα μερίδων φαγητού στον Πύργο, τροφίμων στον Πύργο, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα, Λεχαινά , Ανδραβίδα, Βάρδα , Κυλλήνη, οι 1212.514 άποροι Ηλείοι (3.200 στον Δήμο Πύργου , 2.300  στο Ήλιδας,1.250 στον Ζαχάρως, 1.200 στον Αρχαίας Ολυμπίας.1.000 στον Κρέστενας –Ανδρίτσαινας, 1.250  στον Ανδραβίδας -Κυλλήνης) ή το 8% των Ηλείων, τα παιδιά που πεινάνε, τα αναμενόμενα συσσίτια στα σχολεία κλπ είναι ράπισμα για την κοινωνία, είναι η ντροπή της προόδου.

Και δεν είναι μόνο αυτοί .

Στο κέντρο της Αθήνας,
 για γεύματα που μοιράζει κύπριος εφοπλιστής.
Είναι αυτοί που από ντροπή και υπερηφάνεια δεν κάνουν  καμία αίτηση, που κρύβονται.
Είναι το 35.7 % που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισµού του πληθυσμού της χώρας,  στο  65% που αδυνατεί να «τα βγάλει πέρα», είναι το 23% των ανέργων (50% για τους νέους).
Είναι αυτοί που τους βοηθούν και τους συμπαραστέκονται γονείς, συγγενείς και φίλοι.
Είναι αυτοί που έχουν κόψει τα πάντα, μήπως και καταφέρουν και βοηθήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Είναι αυτοί που κοιτούν τις ειδοποιήσεις, λογαριασμούς, ραβασάκια , (Εφορία, ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Τράπεζες κλπ) τις υποχρεώσεις για πληρωμές (φροντιστήρια, σχολές, νοίκια, φοιτητές, χαρτζιλίκι παιδιών, ρούχα/ υποδήματα για τον χειμώνα, θέρμανση, καύσιμα, μετακινήσεις κλπ ) και τους πιάνει τρόμος και απελπισία.
Είναι αυτοί  που ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών ή περιμένουν να τελειώσουν οι Λαϊκές Αγορές για περισυλλέξουν κάτι χρήσιμο  για αυτούς και την οικογένεια τους.

Είναι και κάποιο άλλοι που αδιαφορούν για το τι πραγματικά έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία., αρκούνται στη συνταξούλα τους ή στον ελάχιστο μισθό τους, που λένε «το κακό να μην έλθει σε εμάς», που καρφάκι δεν τους καίγεται.
Αλλά έλα που και αυτούς  θα τους καταπιεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και τα μνημόνια. Και άλλοι τα έλεγαν, αλλά  …

Είναι  και άλλοι που κλεισμένοι στο καβούκι τους και την αδιαφορία τους περιμένουν κάποιο θαύμα να τους σώσει. Αμ δε, αν δεν αγωνιστούν..

Από τη μια η αδιαφορία, από την άλλη η απελπισία και τα αδιέξοδα.

Είναι βέβαια και οι  άλλοι, που μιλούν για ανάπτυξη (δίκαιη την λένε τώρα…), καθισμένοι στα βολικά κι αναπαυτικά μαξιλάρια της εξουσίας, βολεμένοι και χορτασμένοι και τολμούν να  επικαλούνται αριστεροσύνη, ξεχνώντας  ότι έλεγαν παλιά.
Είναι  και οι προηγούμενοι αυτοί του παλαιού δικομματισμού που κατέστρεψαν την χώρα και τώρα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές και να μας θέλουν να μας ξανασώσουν .
Είναι και νεοναζί, οι φασίστες που σήκωσαν κεφάλι, που αφενός είναι ότιπιο αισχρό έχει παρουσιάσει η ανθρωπινή νοητική εξέλιξη αφετέρου κατά βάση  συμφωνούν  με τον νεοφιλελευθερισμό και  τα μνημόνια είναι δε και αμόρφωτοι, ανίκανοι και κατσαπλιάδες.
Είναι και αυτοί , όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει μελέτες ««Καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» (τι να πει κανείς), όπως κάποιοι Δήμοι που σπεκουλάρουν από την διανομή τροφίμων και χρησιμοποιούν τους άπορους για εκλογική πελατεία, όπως  διάφορες οργανώσεις και εταιρείες (….) που κερδοσκοπούν σε βάρος της φτώχειας.
Είναι και αυτοί που επιλέγουν τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του πάνω από όλα το Ευρώ.

Αυτοί είναι οι αδιάφοροι,  οι κυνικοί

Είμαστε και εμείς ο απλός λαός που πρέπει να  αντιδράσουμε, να μην ανεχόμαστε  τον εξευτελισμό μοιράσματος/διανομής  τροφίμων, την ταπείνωση  των συσσιτίων,  την ντροπή  του πολιτισμού μας ,  τα παιδιά που πεινούν, της   προσβολή της αξιοπρέπεια στο να είναι άνεργος.

Είμαστε εμείς που πρέπει να πούμε «φτάνει πιά»

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι, πήγαν 2000 (μεσα σε αυτους καμια 50νταρια ή 150 πραγματι πεινασμένοι...) οι περισσοτεροι με τα συνολάκια τους για να παρουν την μια σακούλα με τρόφιμα!!!!..,
    Οι ιδιοι (δηλ οι 1950 η οι 1850) το βράδι θα πανε στην διπλανή ταβέρνα να τα "τσούζουν", ετσι για να ξεσκάσουν απο την πρωινή ταλαιπωρία της σακούλας...
    Άσε που οι 50 ή 150 πραγματικα πεινασμένοι μπορει και να μην πρόλαβαν να παρουν την επίμαχη σακούλα!!...
    Α!, ρε Ελληναρά δεν έχεις προηγουμενο, παγκοσμίως.... Δωςτου τζάμπα και πάρτου και την ψυχή του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή