Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν , τα ψέματα, τα σόου και οι φιέστες παραμένουν τα ίδια

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν , τα ψέματα, τα σόου και οι φιέστες παραμένουν τα ίδια 




Η  ομοιότης δεν είναι μόνο στη μόνο στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και στους τρόπους που μετέρχονται, παραμένουν  τα ίδια και αναφέρομαι στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  και τον Αντ.Σαμαρά (πρωθυπουργό)και την κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια τα σόου/ φιέστες (εγκαίνια ή ξεκίνημα έργων), με τις απαραίτητες μακέτες, τα ίδια λόγια για  την ανάπτυξη και για το «γύρισμα της σελίδας» , ακόμη και ίδια η κριτική , η αντιπολιτευτική


02 /09/ 2016

 Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το νέο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κιάτο – Κόρινθος και είπε κατά την ομιλία του¨
«Ήλθε η ώρα να σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια της, αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που στέλνουμε σήμερα»,  « παρά τις "Κασσάνδρες" το 2016 δεν θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ το 2017 αναμένουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.»  «Σταδιακή υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, καθώς έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, υπάρχει αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μετά από 7 χρόνια συνεχούς μείωσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ.

Και βέβαια είδε τις μακέτες…










25/04/2013

Κοινή επίσκεψη στο εργοτάξιο της "Ολυμπία Οδός" στην Κόρινθο, η οποία σηματοδοτεί την επανέναρξη των έργων των αυτοκινητοδρόμων, πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και σε δήλωση του  ο πρωθυπουργός είπε:

«Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Και βέβαια είδε τις μακέτες…













Αντιπολιτευτικά….

Τότε στις  25/04/2013 ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιπολιτευόμενος την Νέα Δημοκρατία  είχε καταγγείλει:

«Σε μια εντελώς προκλητική επικοινωνιακή φιέστα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά με μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα,   «επανεκκινήθηκε» εκ νέου η οικονομία, «τονώθηκε» η ανάπτυξη, και γύρισε η «ελπίδα».
 «Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μαζί με τους εκπροσώπους των συνιστωσών του, κυρίους  Βενιζέλο και Τσούκαλη διοργανώνουν φιέστα σήμερα στο δρόμο Κορίνθου – Πάτρας επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στους πολίτες ότι μπαίνει η χώρα στην ανάπτυξη.»
«Η τρόικα εσωτερικού, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 4, επιχειρεί με σόου και εμπαιγμούς της κοινής γνώμης να δημιουργήσει μία κατάσταση ευφορίας και αισιοδοξίας ….. Αρκετά πια με τις παιδαριώδεις επικοινωνιακές πρακτικές του κ. Σαμαρά. Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, θα ήταν σίγουρα φαιδροί.»

Σήμερα 02/09/2016 η Νέα Δημοκρατία αντιπολιτευόμενη  τον ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλει:

«Ο κ. Τσίπρας πήρε το ψαλίδι και κόβει κορδέλες. Παλαιά τέχνη που δεν φαίνεται να αλλάζει, όσο κι αν αλλάζουν οι καιροί. Το έδειξε, άλλωστε, πριν από καιρό στην Πάρο και τη Σαντορίνη.»
Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκοψε μία ακόμη κορδέλα ενός έργου που ξεκίνησε επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και συνεχίστηκε επί Κυβέρνησης Α. Σαμαρά.  …  Όσες μεταλλάξεις κι αν κάνει, ένα ήταν και παραμένει ο κ. Τσίπρας: αναξιόπιστος».


Λοιπόν τι δεν καταλαβαίνετε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου