Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Έστερξαν στον Στέργιο και πίτσι πίτσι με τον Πιτσιόρλα , το Κατάκολο θα μας χαιρετήσει

Έστερξαν  στον Στέργιο και πίτσι πίτσι με τον Πιτσιόρλα , το Κατάκολο θα μας χαιρετήσει



Μαζεύτηκαν και συμμαζεύτηκαν οι «ηγήτορες» της Ηλείας (βουλευτές, δήμαρχοι, παράγοντες, παρατρεχάμενοι και λοιποί συγγενείς, καθώς και οι ασημένιες σάλπιγγες που κολλάνε με όλα )  και ο Περιφερειάρχης μετά την  πρόσκληση  του Στέργιου Πιτσίορλα Προέδρου του «Ταμείου Αξιοποίησης (σ.σ. ξεπουλήματος )Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου/ΤΑΙΠΕΔ» για να συζητήσουν για το Λιμάνι Κατάκολου.

Όλοι (οι «ηγήτορες» της Ηλείας) μετά αποφάνθηκαν πομπωδώς και σοβαροφανώς ότι  ο πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ  δεν ήρθε στην Ηλεία για να προετοιμάσει  τα ξεπούλημα του, την ιδιωτικοποίηση του, αλλά μάλλον  επειδή …ήθελε να πιεί καφέ στον νομό μας  ή τον έπιασε το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμανιού.


Και εγώ λέγω, πως ή απίθανα άσχετοι είναι ή ακόμη μία φορά κοροϊδεύουν τους Ηλείους, λέγοντας πως «δεν συμβαίνει τίποτα» και πως αυτοί είναι κάθετοι στην ιδιωτικοποίηση ή τέλος να ισχύουν συνδυαστικά και τα δύο (ασχετοσύνη και κοροϊδία ).
Το  ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει στο επίσημο Web Site του (http://www.hradf.com)  ως  αποστολή του «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αξιοποίησης στον κόσμο,… πραγματοποιείται μέσω των αποκρατικοποιήσεων , … συνολικότερη προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων»
 και ως όραμα (!) του «Το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου».

Ο κ. Πιτσιόρλας στις  δηλώσεις του  ήταν απόλυτα καθαρός διότι όπως τόνισε πω«.. Το ΤΑΙΠΕΔ αποσκοπεί στο να βοηθήσει στο να αναπτυχθεί το λιμάνι, να ανέβει η αξία του ….. Η αξία του πρέπει να ανέβει και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και για την χώρα γενικότερα», «υψηλή  είναι η αξία του Κατάκολου στο χώρο της κρουαζιέρας …για αυτό και προτάθηκε από την Κυβέρνηση η ένταξή του στο υπερταμείο».

Τι δεν είναι κατανοητό;

Το ΤΑΙΠΕΔ θα περιμένει  και
αφού εκτελεστούν τα έργα «Ανάπλασης του Χερσαίου Χώρου Λιμένος Κατακόλου» (νέα κτίρια υποδοχής, ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών, υπαίθριου θεάτρου, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα χερσαίων ζωνών), το έργο «Παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη στα Λαστέϊκα» (σύνδεση του λιμένα  Κατακόλου με την Ολυμπία Οδό και βεβαίως με την Αρχαία Ολυμπία) και το  έργο «Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων στην γραμμή Κατάκολο Πύργος Αρχαία Ολυμπία» στα πλαίσια της  ΟΧΕ,
μετά θα τα πουλήσει ως φιλέτο μαζί με τους 1.000.000 τουρίστες που το επισκέπτονται καθώς και με όλο το χερσαίο χώρο που του ανήκει (με μεγάλο κίνδυνο για τους εκεί δραστηριοποιούμενους επιχειρηματίες/όπως στον Πειραιά με την Cosco ).


Ο κ. Πιτσιόρλας και το ΤΑΙΠΕΔ είχε εκφράσει τις προθέσεις του από τις 17/05/2016 στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΒΕΑ για το ότι οι επόμενες ενέργειες του Ταμείου είναι ιδιωτικοποίηση μέρος της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ, του Ελευθέριος Βενιζέλος, τουριστικών λιμένων και μαρίνων και ακινήτων του δημοσίου με στόχο να βγει ο… λογαριασμός και να γίνει εφικτός ο στόχος της είσπραξης των 2 δισ. φέτος, και των 6 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2018, για να γεμίσει το υπερταμείο που δημιουργείται κατόπιν των μνημονιακών επιταγών!
 Η επίσκεψη Πιτσιόρλα είναι παρεπόμενη ενέργεια  μετά  την απόφαση του ΣτΕ  που έκρινε συνταγματική και νόμιμη την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και η μεταβίβαση σε τρίτους των μικρών λιμένων απορρίπτοντας  μετά  την προσφυγή της προηγούμενης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου που είχε κατατεθεί το 2011.

Είναι γνωστό και ομολογηθεί  δημοσίως ότι το  ΤΑΙΠΕΔ θα  εντάξει  το Κατάκολο  στο ενιαίο πακέτο συνδυασμένων μεταφορών με το λιμάνι της Κυλλήνης και τον σιδηρόδρομο στο  επενδυτικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης  που προβλέπεται να ενταχθεί στη β’ φάση του περίφημου «πακέτου Γιούνκερ».

Δηλαδή αν δεν έγινε κατανοητό (όχι από τους πολίτες ,αλλά από τους «ηγήτορες» της Ηλείας ) το  ΤΑΙΠΕΔ, δεν αξιοποιεί, δεν ενδιαφέρεται, δεν αναβαθμίζει, δεν ενισχύει και άλλα τέτοια ανόητα που εκστόμισαν οι φωστήρες της Ηλείας.
Το ΤΑΙΠΕΔ μόνο πουλάει την δημόσια περιουσία, όπως όπως  και συγκεντρώνει χρήματα που τα ρίχνει στην μαύρη τρύπα των Δημόσιου χρέους.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν όλα τα μνημόνια κάνουν τους ανήξερους, τους έκπληκτους, όταν γνωρίζουν καλά πως αυτό προβλέπεται από τα μνημόνια που αυτοί έχουν ψηφίσει και  ιδιαίτερα από το 3ο  μνημόνιο μαζί με τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που έλειπαν από τη σύσκεψη, εκφράζοντας αποκριάτικη και υποκριτική  διαφωνία, αλλά ψηφίζουν τα πάντα στην Βουλή).

Όσο δε για τον ανεκδιήγητο εκδότη/πρόεδρο  που ζήτησε «τεχνική βοήθεια κυρίως στο πλαίσιο της συνεργασίας προς την αξιοποίηση του λιμανιού» και που παραπονέθηκε πως δεν έχει υπαλλήλου, από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, τι να πει κανείς… Όλα τα εκφράζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του «Λιμάνι Κατακόλου: Δεν πωλείται... μόνο αξιοποιείται! Με θετικά αποτελέσματα η σύσκεψη στον Πύργο παρουσία του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ».

Συμπερασματικά, το λιμάνι του Κατάκολου οδηγείται για  πώληση και πιθανά μαζί με την Ολυμπία οδό (Πάτρα- Πύργος), τον Σιδηρόδρομο (αφού κατασκευαστούν με χρήματα των Ελλήνων) και αν  δεν αντιδράσουμε θα «πετάξει» από το Ελληνικό Δημόσιο προς Ιδιώτες, με συνέπεια να πληγεί η τοπική επιχειρηματικότητα, να ακριβύνει υπερβολικά το κόστος μεταφοράς και επικοινωνίας (οδών και σιδηροδρόμων)  και να υπάρξουν απαγορευτικές ζώνες για τους ντόπιους (παραλίες, χερσαίος χώρος λιμένα κλπ).

Η αντίδραση μόνο από τους απλούς πολίτες μπορεί να γίνει και όχι από του «προεστούς» της Ηλείας γιατί αυτοί βολεύονται σε όλες τις καταστάσεις.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Μαρίνη, η ΑΥΓΗ Πύργου χθες έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο ξεσκεπάζονται οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑΤΑΙΠΕΔ, Όπως θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αποκαλείται αυτό το κόμμα!
    Με χαιρετισμούς
    ΑΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή