Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Προσβλητικά (ή πως μας βλέπει η ΕΕ) και κατάντια («Γεια σου λεβέντη Αλέξη»)

Προσβλητικά  (ή πως μας βλέπει η ΕΕ) και κατάντια («Γεια σου λεβέντη Αλέξη»)


Ένα τραγούδι που θυμίζει άλλες εποχές και μια φωτογραφία που τονίζει πως μας αντιμετωπίζουν οι «ηγέτες»  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για ποια θέση προορίζουν τους  Έλληνες.

Ας ξεκινήσουμε  από τα προσβλητικά..

Αποικιοκρατικού  τύπου διαφημιστική καμπάνια της γερμανικής εφημερίδας FAZ με τον Γιούνκερ και νεαρό Έλληνα που του κρατά την ομπρέλα ενώ απολαμβάνει τον ήλιο.



Αυτές οι εικόνες αποικιοκρατίας μεταδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη με την συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα FAZ, καθήμενο σε ελληνική ταβέρνα όπου ο κομισάριος έθεσε θέμα νομίσματος σχολιάζοντας «Χαίρομαι που βλέπω ότι στον τιμοκατάλογο ακόμα έχουν τις τιμές σε ευρώ»!
Το  μήνυμα: Έτσι   πώς βλέπει η Ευρώπη και ειδικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία την Ελλάδα!

…και ας πάμε στα διασκεδαστικά…


Όταν η γελοιότητα μελοποιείται, γίνεται τραγούδι όπως αυτό που έγραψε ο ξάδερφος/θεός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο παραδοσιακός τραγουδιστής Χρήστος Φωτίου, με τίτλο «Γεια σου λεβέντη Αλέξη»… (Ιστορική η Ήπειρος, Τζουμέρκα και όλη η Ελλάδα σε βγάλαμε Αλέξη μας να φέρεις τη λιακάδα, να σώσεις την Ελλάδα… Στην Άρτα στ' Αθαμάνιο, Δευτέρα πριν να φέξει, βγάλαμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα τον Αλέξη… Και σε στεριά και θάλασσα, πάλι να ξαναφέξει, ξανά να φέρεις τη χαρά γεια σου λεβέντη Αλέξη).


Ναι ξέρω δε είναι κάτι νέο/φρέσκο, αλλά μου έχει κάνει πολύ άσχημη εντύπωση.



 Δεν λέω πως ευθύνονται οι κυβερνώντες, αλλά δεν είναι  κατάπτωση και κατάντια;

Οδηγούμαστε (ή είμαστε ) σε ένα πάτο  και  κάπως πρέπει να βγούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου