Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ελπίζοντας να κάνω λάθος στο συμπέρασμα, για τους Έλληνες και τους Ηλείους

Ελπίζοντας να κάνω λάθος στο συμπέρασμα, για τους Έλληνες και τους Ηλείους 



Η πολιτική σκηνή στη χώρα είναι (κεντρική και τοπική) μια φαρσοκωμωδία , που όμως δεν καθόλου τέτοια για την πολιτική ζωή των απλών ανθρώπων.
Κοιτάξτε προς τα πάνω (κεντρική πολιτική σκηνή την λένε)
Τσιρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, επιτίθενται ο ένας στον άλλο χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς αντίκρισμα, δίχως αποτέλεσμα.
Και τι να πουν στην ελληνική κοινωνία;
Αυτή (δηλαδή όλοι εμείς) βρίσκεται σε παράκρουση, αδιέξοδο, καταστροφή!
Πέντε γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχερώνα, αυτό, μόνο.

Παρ' όλα αυτά δεν διστάζουν να εκστομίζουν επικές ασυναρτησίες, οι συνθηκολογημένοι, οι εσαεί εποπτευόμενοι.
 Ουδέν ερύθημα στας παρειάς των!
Μαριονέτες κατάντησαν, που τις πάνε πέρα δώθε (όπου και όπως θέλουν) «δυνατά» χέρια της αλλοδαπής και ειρωνικά προσωπεία.

Θα πει κανείς πως το φαινόμενο δεν ανεφύη πρόσφατα, έρχεται από παλιά.
Μα τώρα με τα μνημόνια και λοιπά το κακό παράγινε.

 Αυτοί,( όπως κι εμείς βεβαίως), άδουν και κοκορεύονται ποιος θα πει την πιο εξυπνακίστικη ατάκα.

Αλληλοκατηγορούνται για το ποιός έχει την ευθύνη.
Οι πριν ή οι μετά ;(οι τώρα δηλαδή).
Το παρελθόν ή το παρόν ;

Αλλα…
….ας μην πούμε για το νέο και την ελπίδα (ΣΥΡΙΖΑ), που τελικά είναι τόσο παλιό όσο και οι άλλοι και βαδίζει στην ίδια ρότα όπως
…ας μην πούμε για παλιό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) που θέλει να το παίξει νέο κα<ι μάλιστα θέλει να ξαναγίνουν καπετάνιοι σε αυτό το καράβι που έριξαν στα βράχια (μνημόνια, ανεργία, λιτότητα, φτώχια… )
…ας μην πούμε για τα μαυροντυμένα ζόμπι της ιστορίας (το αρνητικό υπόδειγμα αυτού που λέγεται άνθρωπος) που κάποιοι δυστυχώς τους επιλέγουν, αυτά τα κινούμενα ουγκ , με τα ματωμένα μαχαίρια και τα ρόπαλα

Ξελαρυγγιάζεται ο Κυριάκος (της γνωστής οικογενείας ) φωνάζοντας στον πρωθυπουργό και απαιτώντας (!) να παραιτηθεί ο τελευταίος. Προφανώς γιατί νομίζει ότι ο ίδιος θα πάρει τη θέση του.

Τι παραπάνω μπορεί να πράξει όταν το ελληνικό κράτος (λέμε, τώρα) είναι δεσμευμένο να υπακούει στις εντολές των δανειστών;
Και αυτοί πρίν δεν έπρατταν το ίδιο;
 Το αξίωμα όμως;

Γι' αυτό το αξίωμα γίνονται όλα. Τα υπόλοιπα δεν φαίνεται να 'χουν και τόση σημασία για τους σημερινούς πολιτικούς, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους.
Αμ κι αυτή η μανία τους με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση;
Άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, χωρίς ρίζες, πιθηκίζοντες τον νεωτερισμό• τι να περιμένει κανείς;

Και στον τόπο μας;
Κοιτάς στον τόπο μας, στην Ηλεία και βλέπεις το κενό, το μηδέν, την μαύρη τρύπα το απόλυτο τίποτα.
Ο Γιώργος ο Αντιπεριφερειάρχης (ένα που υπάρχει και ένα που δεν υπάρχει . το ένα και το αυτό), οι άλλοι Αντιπεριφερειάρχες  ( ικανοί μόνο να φωτογραφίζονται), ο ..αρχης Απόστολος (ο ψεύτης Πασάς της Αχαϊοήλιδας ).
Οι βουλευτές, το τρίο ΣΥΡΙΖΑ  (3 Χ 0 = 0), ο Κώστας (η αποθέωση  του εγώ και του βερμπαλισμού) και ο Γιάννης (διαχρονικός κοροϊδευτής).
Οι Δήμαρχοι, ο Γαβρίλης (μαύρος έξω,  μαύρος μέσα και στο μάγουλο ….το ψέμα), ο Χρήστος (ο καριερίστας των απανταχού ΤΑΣ), ο Θύμιος ( πέντε μηδενικά μαζί , όσα και οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων), ο Σάκης (το σιγανό ποτάμι, δίπλα στο μεγάλο, τον Αλφειό), ο Ναμπίλ (άνευ σοβαρού σχεδίου), ο Αλέξης (το πολύ μαύρο κουτσαβάκη) και ο Ζαχάρως (άνευ Δήμαρχου στον αυτόματο πιλότο).
Όλοι  τους , μιλούν, δηλώνουν, σχεδιάζουν, οι ίδιοι χρόνια τώρα και η Ηλεία ακίνητη, στάσιμη καταδικασμένη να μένει στην …ίδια τάξη, στην υπανάπτυξη χωρίς έργα υποδομής, χωρίς μέλλον.
Και όλοι  τους , ξανα…μιλούν,  ξανα… δηλώνουν, , ξανα… σχεδιάζουν…

Το έργο «Οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος» ενώ σε έξι μήνες το Κόρινθος - Πάτρα παραδίδεται ολοκληρωμένο, αυτοί που συμφώνησαν και ψηφίσαν να εξαιρεθεί το 2013 από την Σύμβαση Παραχώρησης του έργου   «Ελευσίνα-Κόρινθο-Πάτρα-Πύργο-Τσακώνα», λένε τώρα πως θα αγωνιστούν.
Σαν δεν ντρέπονται οι ψεύτες (θα τα πούμε αναλυτικά σε επόμενο σημείωμα μας).

Μας κοροϊδεύουν με τα πυρόπληκτα και το Ταμείο Μολυβιάτη και αυτοί που το λεηλάτησαν, μιλούν για δίκαιη κατανομή..
Υποβαθμίζεται  η Ηλεία στο νέο Αναπτυξιακό νόμο (έχασε  την έξτρα επιδότηση ως πολλαπλά πληγείσα από φυσικές καταστροφές ) και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…  και αφαιρούν το κίνητρο για εγκατάσταση στην Ηλεία επιχειρήσεων..
Δεν εφαρμόζεται σε όλο την Ηλεία  το πρόγραμμα Δακοκτονίας  και από αυτό που τελικά προγραμματίζεται με τις μειωμένες πιστώσεις εφαρμόζεται ένα μέρος και οι πιστώσεις που δεν απορροφούνται, οδεύουν προς Μεσσηνία, γιατί εκεί …ο δάκος είναι πιο απορροφητικός . Και στην Ηλεία  ο δάκος καταστρέφει την ελαιοκαλλιέργεια..
Μας έχουν τρελάνει τα κουνούπια και κανείς δεν ρίχνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που ως ανίκανη δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ηλεία το καλοκαίρι (έμαθα ότι το ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, μαζί με τις βροχές…!!!!)
Η Ηλεία έχει κοπεί από την επέκταση του Δικτύου  Φυσικού Αερίου  και οι της Περιφέρειας ψευδώς  ομιλούν για επέκταση στον νομό μας (όπως δήλωσε ο κ. Απ. Κατσιφάρας μετά την συνάντηση του με τον κ. Υπουργό  Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή ), ενώ προβλέπεται μόνο για Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και πάλι δεν μιλά κανείς.
Υπέστη η Ηλεία τεράστιες ζημίες από τις πλημμύρες, κακοκαιρία και κανείς δεν αντιδρά, όταν είναι δεδομένο πως οι πληγέντες δεν θα αποζημιωθούν (όπως εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε σε συνέντευξη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου) εκτός από αυτές που καλύπτονται από τον  ΕΛΓΑ.
Αυτά και άλλα πολλά ….

Κοροϊδία και εμπαιγμός και από τους πάνω (κυβέρνηση, αντιπολίτευση κλπ),  κοροϊδία και εμπαιγμός και από τους κάνω (Δήμοι, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ) και στην μέση ο λαός 

Υποτέλεια, μιμητισμός, φοβίες αλλά και αντίσταση στους εκάστοτε κηδεμόνες: αυτή είναι η ομιχλώδης νοοτροπία ηγετών και υπηκόων.
Διατί φωνασκώμεν άρα; Ελα, ντε. Δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτή η αντιφατική συμπεριφορά πολλών εξ ημών.
Το βλέπει κανείς εύκολα όταν οι δυσκολίες μάς περικυκλώνουν, όταν η οικονομική ασφυξία επιδεινώνεται.

Όλοι είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, το λένε και το βροντοφωνάζουν, καθήμενοι, όμως, στον καναπέ τους.
Απεχθάνονται την πολιτική και τους πολιτικούς (όχι, όμως, ποτέ την εξουσία) και ταυτόχρονα τρέχουν να τους γλείφουν σαν σκυλάκια όταν τους πετάνε μερικά ψιχία.

Είναι ικανοί να πράξουν ανοσιουργήματα προκειμένου να μη χάσουν τη βολή τους (περί μικρομεσαίων και άνω ο λόγος πάντοτε, μην παρεξηγηθούμε).
Αχ, αυτός ο ραγιαδισμός, δεν λέει να μας εγκαταλείψει...


Ελπίζω να κάνω λάθος στο συμπέρασμα, για τους Έλληνες και τους Ηλείους  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου