Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η κοροϊδία, συνεχής και ατελεύτητη προς του Ηλείους πολίτες

Η  κοροϊδία,  συνεχής και ατελεύτητη προς του Ηλείους πολίτες



Προφανώς έχουν βεβαία την πεποίθηση ότι όλα τα αποδεχόμαστε χωρίς κρίση και μνήμη, «αμάσητα» ως λέγεται,  γιατί δεν  μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς πως τόσα ψέματα, κοροϊδία συνεχής και ατελεύτητη εκτοξεύεται από το πολιτικό σύστημα της νομού και της Περιφέρειας προς τους Ηλείους πολίτες.

Η πονοψυχιάρα Περιφέρεια

Όταν το 40%  του Ελληνικού λαού βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας  και άνω, 12.500 Ηλείοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους της απόλυτης ενδείας, η Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδας  και ο Απ. Κατσιφάρας  (που έχει ψηφίσει και το 1Ο μνημόνιο ως βουλευτής και υπουργός) βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει την φτώχεια στην περιοχή μας:
1.Ανάθεσε μελέτη  το 2015  με τίτλο  «Καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» προϋπολογισμού 77.877,50       Ευρώ.
2. Ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τη δημιουργία 15  Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους (στην Ηλεία 5) προϋπολογισμού  4.107.488 ευρώ, που «θα εξυπηρετούν και θα βοηθούν στη διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα»

Η Περιφέρεια που  υπηρετεί και υποστηρίζει τα μνημόνια, θα αντιμετωπίσει την φτώχεια, με μελέτες και γραφεία πληροφοριών, δαπάνες για γραφεία, εξοπλισμό και 60 προσλήψεις (….)εργαζομένων και όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρας «.. δημιουργούμε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας. Συμπολίτες άνεργους, συμπολίτες που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας…»….!

Τι να πει κανείς εκτός από ντροπή, προς τους μη ντρεπόμενους που μέσα από την ασφάλεια των αξιωμάτων τους (οικονομική και εξουσιαστική ), ουσιαστικά περιγελούν την δυστυχία της  φτώχειας και την χρησιμοποιούν …

 Οι ψεύτες και υποκριτές που ενδιαφέρονται για τους αγρότες  

Σε μια άθλια παράσταση υποκριτικού ενδιαφέροντος και ψεύδους  το πολιτικό σύστημα της Ηλείας εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για το πρόβλημα που αναφύει λόγω  της εφαρμογής του νόμου ν. 4061/22-3-2012 να και του κίνδυνου να   χάσουν την δυνατότητα ενοικίασης  εκτάσεων στις πρώην λίμνες  Αγουλινίτσας, Μουριάς, Κάστας εκατοντάδες Ηλείοι ακτήμονες παραλίμνιοι  αγρότες.

Ανακοινώσεις, συμπαραστάσεις, επισκέψεις στην Αθήνα στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος και αγροτικών θεμάτων Κ. Μητρόπουλου) και προτάσεις του  τύπου «να παραταθεί ο νόμος», όπως ανέφερε ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου κ. Αντωνακόπουλος.

Όμως τι δεν λένε και αποκρύβουν οι υποκριτές .
Ο νόμος 4061/22-3-2012  που δημιουργεί όλα αυτά ψηφίστηκε στις 21/03/ 2012  στην Βουλή (κυβέρνηση Παπαδήμου, υπουργός Σκανδαλίδης ) ως  επιταγή του 2ου  μνημονίου και το νόμο αυτόν με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων − Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» με την ψήφο  των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , Μ. Κατρίνη, Γ. Κουτσούκου, Τ. Αντωνακόπουλου, Τ. Δημητρουλόπουλου και της ΝΔ Γ. Κοντογιάννη και Κ. Τζαβάρα  και μαλιστα οι περισσότεροι από αυτούς μίλησαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ του.

Τώρα αυτοί που συνέργησαν επερχομό  του κακού για τους αγρότες εμφανίζονται  υπερασπιστές, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα εμφανίζονται συμπαραστάτες και σωτήρες και κάνουν και προτάσεις όπως ο κ. Τ. Αντωνακόπουλος. Τουλάχιστον κάποιο  από τους βουλευτές (νυν και πρώην)  που ψήφισαν τον νόμο φρονίμως ποιούν την νήσσα…
Υποκριτές κα ψεύτες !

Ο Αντιπεριφερειάρχης έργων

Θριαμβολογών  ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος την υλοποίηση έργων συντήρησης του οδικού επαρχιακού δικτύου της Ηλείας που  ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ σε προϋπολογισμό και που όπως είπε «αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα του οδικού δικτύου, το οποίο σε αρκετά σημεία έχει προβλήματα που επηρεάζουν την κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων».

Ανήγγειλε την διάθεση  3 εκατ. για τη συντήρηση του οδικού επαρχιακού δικτύου βόρεια του Αλφειού και ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για δύο νέους διαγωνισμούς συντήρησης, οι οποίοι αφορούν τόσο το βόρειο όσο και το νότιο τμήμα της Ηλείας, προϋπολογισμού 5,87 εκατ. ευρώμ, καθώς και ότι  εγκρίθηκαν δύο  μελέτες , θα απορροφηθούν 840.000 για το  αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ, θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο φράγμα Πηνειού και  άλλα τινά..

Κοσμογονία !

 Αλλά έχουμε  κάποια ερωτήματα προς τον   Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο  :
?       Έχει μετρήσει πόσες φορές τα έχουν εξαγγείλει όλα αυτά, πόσες φορές τα έχει πει και ξαναπεί ότι θα πραγματοποιηθούν ;(από ότι έχουμε καταμετρήσει πάνω 20  φορές  )
?       Έχει προσέξει πως το οδικό δίκτυο της Ηλείας (εθνικό και επαρχιακό) είναι σε άθλια κατάσταση;
?       Έχει επισκεφτεί άλλους νομούς για να δει πως είναι οδικό τους δίκτυο , όπως της Αχαΐας (εκεί πηγαίνει συχνά άλλωστε);
?       Τα χρήματα για το αποστραγγιστικό δίκτυο δεν είναι από το Ταμείο Μολυβιάτη (πυρόπληκτων ) που παρακρατούσαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις 10 χρόνια;
?       Η επισκευή των πολύ επικινδύνων βλαβών του φράγματος Πηνειού μ ε ευθύνης της περιφέρειας δεν καθυστερούν πάνω από τρία χρόνια;
?       Ότι τα μοναδικά έργα που εξελίσσονται (..όπως εξελίσσονται) στην έλαια,   είναι τα έργα  των οδικών αξόνων «Κρέστενας- Ανδρίτσαινας » και «Κυλλήνης –Εθνικής Οδού» και που έχουν ξεκινήσει πριν 5  (και βάλε )χρόνια και πέραν τούτου ουδέν;
       
 Πάει πολύ  το απόλυτο τίποτα, ο βάλτος, η στασιμότητα να εμφανίζεται ως δραστηριότητα, οργασμός έργων και Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας.

Και κλείνοντας για το κ. Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας πρέπει να του δώσουμε … συγχαρητήρια που στις 25/10/2016 θα  πραγματοποιήσετε την συνεδρίαση  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Σ.Ο.Π.Π. με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών περιόδου 2016-2017».

Είναι απολύτως σωστό όταν έχει πνιγεί  η Ηλεία μέχρι τώρα τρεις φορές και έχουν καταστραφεί περιουσίες και κινδύνευσαν ζωές να συνεδριάζετε εκ των υστέρων το  Σ.Ο.Π.Π. για το πώς θα τις αντιμετωπίσετε …

Είναι θέμα πρόνοιας και προγραμματισμού … Εύγε…

Συμπέρασμα:
Αυτοί κοροϊδεύουν και ψευδολογούν,  
τα μέσα ενημέρωσης της Ηλείας (όχι όλα, τα τρία Π) τους καλύπτουν και τους χαϊδολογούν,
εμείς πως τους ανεχόμαστε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου