Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κατσιφάρας και Λιατσής οι καταστροφείς (της Ηλείας και του Πύργου

Κατσιφάρας και Λιατσής οι καταστροφείς (της Ηλείας και του Πύργου



Η πολιτική σκηνή στη Ηλεία είναι (τι πρωτότυπο!) μια φαρσοκωμωδία (όχι, όμως και η πολιτική ζωή των απλών ανθρώπων της Ηλείας).
Όταν προσεγγίζεις το «κάθε μέρα» του νομού μας και σκέφτεσαι  την δράση (την καταστροφική) και τη αδράνεια ( την αντιδημιουργική ), των μικρών (των ελάχιστων ) ανθρώπων που συγκροτούν το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και λοιποί άχρηστοι) ή αυτών που επηρεάζουν την Ηλεία (Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ) μόνο οργή και θυμό μπορείς να αισθανθείς.
Απίθανοι πολιτικοί που οι συγκυρίες, οι κομματικές επιλογές και αντιθέσεις, οι σχέσεις με το εκδοτικό κατεστημένο, την επιχειρηματική ελίτ και το ιερατείο, τους ανέδειξαν (και η δική τους ματαιοδοξία.) και τους κατέστησαν «αρχονταρίκι» του τόπου μας και που σε διαφορετική περίπτωση «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους» όπως είχε πει ο Γιώργος Κατσιφάρας  θείος και πολιτικός νονός του σημερινού Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ο Απ. Κατσιαφάρας επανέλαβε την κακόγουστη θεατρική παράσταση με την σύσκεψη στον Πύργο για το τμήμα Πάτρα- Πύργος και (ξανα) είπε ότι θα (ξανα) αγωνιστεί, θα (ξανα) επισκεφτεί τους πολιτικούς αρχηγούς (όπως το 2013) και ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή (προς το ροζ μου φέρνει ) και ότι δεν θα δεχτεί να μην γίνει το έργο (σιγά μην σκίσει κανένα καλτσόν- συγνώμη αλλά αμάν πια !).

Ποιός, αυτός ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας που συμφώνησε το 2013 να εξαιρεθεί το τμήμα Πάτρα -Πύργος – Τσακώνα (καταστρατηγώντας προεκλογικές του δεσμεύσεις και αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου), στην γνωστή σύσκεψη με τον Χρυσοχοϊδη.
Ποιός αυτός που βλέπει να ολοκληρώνονται όλοι οι οδικοί άξονες της Ελλάδας (την άνοιξη του 2017 ), η Πελοπόννησος και όλες   οι ο πρωτεύουσες  των νομών να συνδέονται με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, εκτός από την Ηλεία και τον Πύργο.
Ποιος αυτός που αποδέχτηκε ο οδικός άξονας να μην φτάσει στον Πύργο αλλά σε απόσταση 8 χιλιόμετρων (Χανάκια), να μην  προβλέπεται παράκαμψη του Πύργου, μηδέ πλήρης αναβάθμιση του άξονα Πύργος – Ολυμπία και καμία πρόβλεψη για το τμήμα Πύργος -Τσακώνα  που μπορούσε να κατασκευαστεί εκτός του τμήματος (Κλειδί Καϊάφα – όρια νομού )που υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα (ΣΤΕ) καθώς και η νέα γέφυρα του Αλφειού (μας έμειναν τα πέδιλα…).
Ποιός, αυτός ο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρας που το  μόνο που ξέρει  να κάνει  για την Ηλεία είναι, να κάνει συσκέψεις (αν έχω μετρήσει καλά αυτή της 24/102016 είναι 17η !  για την Ολυμπία Οδό  ), να λέει παχιά λόγια και να μας κοροϊδεύει ασύστολα!

Και αν υπάρχει αντίλογος ότι «είναι άνθρωπος καλών προθέσεων», αλλά δεν τα κατέφερε, ε ! τότε !, εγώ τον λέω ανίκανο !

Έξι χρόνια χειρίζεται το θέμα του οδικού άξονα «Πάτρα –Πύργος» Ή έχεις σχέδιο υποβάθμισης της Ηλείας (σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Βιομηχανική Ζώνη, με επαρχιακούς δρόμους σε άθλια κατάσταση, χωρίς σύνδεση με Αρκαδία, Πανεπιστήμιο κλπ)δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν :Ή δεν θέλεις ή δεν είσαι ικανός (είσαι ανίκανος )..
Υπάρχει και η περίπτωση να συντρέχουν συνδυαστικά και τα δύο …

Ο Δήμαρχος Πύργου

Ο Δήμαρχος (δυστυχώς και ατυχία μας) του Πύργου, ο Γαβρίλης Λιατσής, επιτελεί έναν άλλον ρόλο:
Του καταστροφέα του Δήμου και της πόλης του Πύργου.

Το νέο του κατόρθωμα η απόφαση κατεδάφισης, ενός κτηρίου αναφοράς για την πόλη του πρώην «εργοστασίου Ξυστρή» !
Καταστρέφει ενεργητικά μια μνήμη της πόλης, όπως καταστρέφει παθητικά δεκάδες νεοκλασικά κτήρια (ΑΣΟ, Παλαιά Βιβλιοθήκη, οικία Παπαγιάννη,  π Μανωλοπούλειο  Νοσοκομείο, της «Δήμητρας»),  αδυνατώντας  να καταλάβει πως η μνήμη (κτίρια, γειτονιές, παραδόσεις, πολιτισμός  ) αφηγείται την πόλη και η  μνήμη της πόλης διαπλέκεται με το σήμερα, με τους ανθρώπους της .

Η πόλη δεν είναι αυθαίρετες πλακοστρώσεις και αναπλάσεις (που είναι ίδιες παντού σε όλη την Ελλάδα) .
Είναι σεβασμός στο Παρελθόν, έργα στο Παρόν, Πολιτισμός, Παιδεία, Ζωή και Ζωντάνια, σεβασμός στο Περιβάλλον, Δημιουργία, Δημοκρατία, Φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους Ηλικιωμένους, Εκδηλώσεις, Δρώμενα, Καθαριότητα,  Οικονομική  Αναζωογόνηση .
Ο δήμος δεν είναι μόνο η πόλη του Πύργου (όσο είναι..), αλλά και τα χωριά, οι άλλες πόλεις. Το Γούμερο, του Καράτουλα, το Επιτάλιο, το Βούναργο, η Μυρτιά, το Σκουροχώρι, το Ρώμεσι, το Μαλαπάσι, ο Αγιάννης,  πλήρης εγκατάλειψη …
  
Η ωμότητα της κουλτούρας του, ο σατραπισμός της συμπεριφοράς του, η απέχθεια προς τον πολιτισμό, η μανία σβησίματος της μνήμης της πόλης, η ιδιοτέλεια των ενεργειών του, η απουσία έργων,  το «γλείψιμο» της κάθε φορά εξουσίας, η διάχυση και διασκορπισμός κάθε είδους σκουπιδιών (λεκτικά, στερεά απόβλητα και συμπεριφορά), είναι ο δήμαρχος.

Θεωρεί εαυτόν αποφασιστικό και  λεβεντοδήμαρχο  (ουδεμία σχέση με το λεβεντομαλάκας ή το γεροντομαλάκας), αφρίζων κι επιτιθέμενος κατά παντός που θίγει τα ιερά του και τα όσιά του (που δεν έχει ούτε τα μεν ούτε τα δε ) όχι με επιχειρήματα αλλά με  αθλιότητες.

Φαντασιώνεται ανύπαρκτα μεγαλεία, εξαγγέλλει ανοησίες, εκστομίζει επικές ασυναρτησίες .

Δεν έχει καταλάβει ότι αποτελεί  χλεύη  των Πυργιωτών (και όχι μόνο..)
Τραγικός και κακομοίρης .
Την μια φωτογραφίζεται μπροστά από ένα περίπτερο που το ξηλώνουν και δηλώνει βαρύγδουπα «Μπαίνει σειρά στο ιστορικό κέντρο Πύργου»,
την άλλη ξαναφωτογραφίζεται (μαζί με μια κουστωδία ) στο Επιτάλιο στο πρώην Οινοποιείου του ΑΣΟ και να ανακοινώνει το εξής σουρεαλιστικό .. «Ήρθαμε με πρόθεση όχι να δούμε και να φύγουμε, αλλά για να δούμε και να προγραμματίσουμε να φτιάξουμε…. Σε πρώτη φάση, θα το καθαρίσουμε» …Και μετά έφυγε και θα στείλει συνεργεία να ξεβατώσουν …
την δε τρίτη  φωτογραφίζεται (πάλι) και ανακοινώνει την σύνδεση του ιστορικού κέντρου με νέο δίκτυο πεζόδρομων, χωρίς να ρωτήσει κανένα, χωρίς να σκεφτεί ποια ιστορία (κτίρια, αντικείμενα, χώροι.. ) έχει μείνει ζωντανή για να την συνδέσει.
Αλλά οι πεζοδρομήσεις (του έτσι γουστάρω) έχει κυβόλιθους, εργολαβίες, φωτιστικά, δέντρα και το παρελθόν έχει δείξει πως τα καταφέρνει καλά και ωφέλιμα (…για την πόλη εννοώ..).

Ο Γαβρίλης Λιατσης  δεν μπορεί να κρύψει την μοιραιότητα του  και ότι έχει καταστεί  ο πλέον αποτυχημένος και καταστροφικός δήμαρχος για τον Πύργο και ότι δεν έχει την αξιοπρέπεια  να πάει σπίτι του, πριν ισοπεδώσει τον Πύργο και τον Δήμο !

Οι καταστροφείς της Ηλείας και του Πύργου διαβαίνουν και θερίζουν με «άρματα δρεπανηφόρα» τελειώνουν  τον τόπο μας.
Ουδέν ερύθημα στας παρειάς των!

Και οι πολίτες  ;
Όλοι είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, το λένε και το βροντοφωνάζουν, καθήμενοι, όμως, στον καναπέ τους.
 Απεχθάνονται, καταγγέλουν,την πολιτική και τους πολιτικούς (όχι, όμως, ποτέ την εξουσία)
Αχ, αυτός ο ραγιαδισμός, δεν λέει να μας εγκαταλείψει...

Υστερόγραφο:
1.      Για το Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλο, ένα κινούμενο κενό και τίποτα που η χρησιμότητα και  χρήση του, ως αυτή του πόμολου της πόρτας, μέσο για να ανοιγοκλείνει…
2.     Οι αντιπολιτεύσεις σε Περιφέρεια και  σε Δήμο Πύργου, οι μεν δεν υπάρχουν παντελώς (Σιώκος, Μάκης, Νέα Δημοκρατία/ Καστανιώτης /, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) οι δε  ελάχιστοι και ξεφωνημένοι που μοναδικό στόχο έχουν την καρέκλα της εξουσίας.
3.     Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μόνο που κάνουν (αντί της κριτικής και του ελέγχου) είναι να το παίζουν τρελαμένες θαυμάστριες και χειροκροτητές (εργολαβίες, διαφήμιση κλπ ..γαρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου