Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η κοροϊδία του Τσίπρα

Η κοροϊδία του Τσίπρα



Την  ίδια ώρα που  η  φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού έχει εκτιναχθεί στο 48%, οι άνεργοι να είναι 1.5000.000, οι μισθοί 300-500ευρώ(και αν καταβάλλονται ..), 500.000 έχουν πάρει τον δρόμο για τα ξένα, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι αποζημιώσεις στους πληγέντες δεν καταβάλλονται,
την ίδια αυτή ο πρωθυπουργός ως κοινός απατεώνας με απύθμενο θράσος (χιλίων πιθήκων)  βγήκε και ανακοίνωσε κάτι ψίχουλα που θα πετάξει στα μούτρα των οικονομικά εξουθενωμένων και ηθικά καταρρακωμένων γερόντων σαν  χαρτζιλίκι , ενώ την ίδια στιγμή θα τους τα πάρει δεκαπλάσια από άλλη πόρτα.

Την  ίδια ώρα που  η αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων με τον νέο Προϋπολογισμό  θα ξεπεράσει τα 4 δις το 2017.
Την  ίδια ώρα που  νέος Προϋπολογισμός φορτώνει πρόσθετους φόρους ύψους 2,5 δις (1,1 δις από άμεσους και 1,4 δις έμμεσους)κυρίως σε μισθωτούς, συνταξιούχους και λαϊκά στρώματα  (ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κυρίως μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών, μικροεπιχειρήσεων), αυξάνει κατά 14,5% (από 8 δις σε 9,1 δις), με μειώσεις αφορολόγητων ορίων, αύξηση συντελεστών.
Την  ίδια ώρα που  οι έμμεσοι φόροι, που πλήττουν κυρίως λαϊκά εισοδήματα, αυξάνονται κατά 5,3% (από 25,1 δις σε 26,4 δις), ειδικότερα αυξάνονται από ΦΠΑ (14,5 δις), φόρους συναλλαγών (15,9 δις), φόρους κατανάλωσης (12,9 δις), πετρελαιοειδών (1,8 δις), κά.
Την  ίδια ώρα που  τον νέο Προϋπολογισμό, συνεχίζονται οι περικοπές των συντάξεων (1 δις), ενώ αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές (1,4 δις) και ειδικότερα οι περικοπές του ΕΚΑΣ ανέρχονται 431 εκατ., των επικουρικών 234 εκατ., των κύριων συντάξεων 86 εκατ. κλπ.

Την  ίδια ώρα αυτή αναγγέλλει την διάθεση “κοινωνικού” μερίσματος, από το ματωμένο από τη λεηλασία του λαού πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που δέχονται προσφυγική πίεση και με την παρατήρηση ότι, δίνω 13η σύνταξη σημαίνει τη δίνω στο διηνεκές. Όταν δίνεται εφάπαξ, είναι βοήθημα για να πληρώσεις κανένα λογαριασμό

Εξαγγελίες φιλοδώρημα , που έχουν διπλή στόχευση:
1.Να αποτελέσουν «στάχτη στα μάτια» ανοχή του λαού στη συνέχιση ενός μνημονιακού δρόμου και την ψήφιση των νέων μέτρων που απορρέουν τις αποφάσεις του Eurogroup και του νέου μνημονίου, του τετάρτου.
2. Της διαφυγής μέσω πρόωρων εκλογών και της εμφάνισης μια ψεύτικης αντίστασης στην τρόικα  Στο  εμπόριο, όταν πέφτουν οι δουλειές και τα ποσοστά του τζίρου, αρχίζουν τις προσφορές…Κυρίως στο τέλος της σαιζόν.

Το τέλος του είναι κοντά…
…και που πρέπει να συνδυαστεί  με την ενότητα των  αριστερών και ανατιμνημονιακών δυνάμεων και  τους αγώνες του λαού …



Υστερόγραφο: 
Κάτι ανάλογο  είχε  κάνει και ο Αντ. Σαμαράς το 2014και μετά έχασε στις εκλογές….

2 σχόλια: