Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οι πολιτικοί της Ηλείας και της Περιφέρειας εκτός από ψεύτες και υποκριτές είναι και ηθικοί αυτουργοί κατά συρροή εγκλημάτων

Οι πολιτικοί της Ηλείας  και της Περιφέρειας εκτός από ψεύτες  και υποκριτές είναι και  ηθικοί αυτουργοί  κατά συρροή εγκλημάτων

























Βωμός ανθρωποθυσιών και θανάτου η «Πατρών- Πύργου» λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης της και της μη  κατασκευής της «Ολυμπίας Οδού» με « εκτελεστές» το τοπικό  πολιτικό σύστημα και τις κυβερνήσεις.


Το  νέο πολύνεκρο δυστύχημα στην εθνική (!) οδό (!!!) Πατρών- Πύργου ξαναέφερε στην επιφάνεια τις εγκληματικές ευθύνες, του πολιτικού συστήματος  της Ηλείας (βουλευτών, κομμάτων, Δημάρχων, φορέων κλπ),  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιαιτέρως του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα  καθώς και των Αντιπεριφερειαρχών, Συμβούλων και της αντιπολίτευσης ) και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ .
Οι  τεράστιες ευθύνες  του πολιτικού συστήματος  που είναι  ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί και συνεργοί των τροχαίων εγκλημάτων  με τους δεκάδες/εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες   που επισυμβαίνουν  στο δρόμο Πατρών- Πύργου συνοψίζονται,

πρώτον στην τεράστια επικινδυνότητα αυτής της οδού (κάθε διασταύρωση, κάθε στροφή, κάθε δύσκολο σημείο του δρόμου έχει εικονοστάσια, στην μνήμη των αθώων οδηγών που έχασαν τη ζωή τους στον πιο «αιματοβαμμένο» ίσως δρόμο της χώρας μας!)  συνέπεια των τεράστιων προβλημάτων που έχει (ασυντήρητος, χωρίς σήμανση, οι φωτεινοί  σηματοδότες μικροί και συνήθως δεν λειτουργούν , πνιγμένος από δέντρα και φυτά, με λακκούβες, με δεκάδες διασταυρώσεις κ.α.)   και  
δεύτερον στο ότι το τμήμα  «Πάτρα - Πύργος»  του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπίας Οδού» έχει ανασταλεί η κατασκευή του.

Είναι καθαρό πως  αν η υπάρχουσα Ε.Ο. Πατρών- Πύργου  ήταν συντηρημένη, είχε διαγράμμιση, σήμανση και λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες (τα φανάρια)  ή αν είχε κατασκευαστεί  το τμήμα  «Πάτρα - Πύργος»  του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπίας Οδού» δεν θα θρηνούσαμε  και πάλι νεκρούς.

Ο  Περιφερειάρχης  Απ. Κατσιφάρα και οι εν Ηλεία αυλικοί  του και ορντινάντσες τους  ψευδώς και υποκριτικά ανακοινώνουν ότι συντηρούν την υπάρχουσα Ε.Ο. Πατρών- Πύργου (εκτός από κάποια …πασαλείμματα) και αψευδής μάρτυρας είναι υπάρχουσα κατάσταση της και  η σύγκριση της με  το αντίστοιχα τμήματα της Αχαΐας.

Επαναλαμβάνω είναι ψεύτες και υποκριτές και ευθύνονται για την μη πραγματοποίηση μέχρι τώρα του έργου «Οδικός άξονα  Πάτρα – Πύργος»  της «Ολυμπίας Οδού» και το  μόνο που κάνουν όλοι τους (Κυβερνήσεις, Περιφέρεια, βουλευτές κλπ) είναι να κοροϊδεύουν κατάμουτρα  και ξεδιάντροπα τους Ηλείους πολίτες προσποιούμενοι πως αγωνίζονται (σιγά μην σκίσουν κάνα καλτσόν )

Στην Αχαΐα παραδίνεται σε πλήρη χρήση σε λίγους μήνες η «Ολυμπία Οδός», στην Αιτωλοακαρνανία την ίδια περίοδο η «Ιονία Οδός», ο «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Πελοποννήσου»  λειτουργεί ήδη και  εξυπηρετεί την Μεσσηνία την  Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα!
Η Ηλεία χωρίς αυτοκινητόδρομο  και μετρά νεκρούς και σακατεμένους.

Οι ευθύνες των πολιτικών της Ηλείας  αλλά και των κομμάτων έγκειται στο ότι από  κοινού -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ψήφισαν  (και Κατσιφάρα συμφωνούντος ) την εξαίρεση  του τμήματος Πάτρα-Πύργος -Τσακώνα- από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού και η  πιθανότητα να ολοκληρωθεί  είναι το νωρίτερα σε μία οκταετία (αν ξεκινήσει τέλει του 2017 και αν όλα πάνε καλά, που δεν πάνε…) . Και μέχρι τότε θα μετράμε νεκρούς και τραυματίες…

Σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθεί το τέταρτο τμήμα «Βάρδα-Κυλλήνη» και ίσως αργότερα και το πέμπτο τμήμα του οδικού έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, αλλά συνολικά η κατασκευή του τίθεται εν αμφιβόλω, λόγω  των εμπλοκών που προκύπτουν για τα τρία πρώτα τμήματα που έχουν μειοδοτήσει εταιρείες συμφερόντων Καλογρίτσα και την πιθανότητα αυτά να μην κατακυρωθούν στα σχήματα Καλογρίτσα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πορεία υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος, συνολικού προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ παραμένει στον "αέρα”.
Ήδη, από τον Απρίλιο του 2015 οπότε ο Χρ.Σπίρτζης διαβεβαίωνε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαΐα και την Ηλεία ότι το έργο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα έχουν περάσει 20 μήνες.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρα που την μία παίρνει τα άρματα ( με προσοχή μην σκίσει τίποτα ..) και λέει «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο χιλιόμετρο της Ολυμπίας Οδού», την άλλη  διακηρύσσει «Το όραμα μας είναι να φτάσει Αρχαία Ολυμπία, Πύργο, Τσακώνα. Θα είναι μία μόνιμη, σταθερή διεκδίκηση της Περιφέρεια και θα σταθούμε δυναμικά σε αυτό.», την παράλλη, μιλά « το Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα αποτελεί κόκκινη  γραμμή» και άλλα απίθανα  συνεχίζει να περιπαίζει τους Ηλείους

 Μα δεν ντρέπονται όλοι ;

Δεν ντρέπονται να μας κοροϊδεύουν τόσο ξεδιάντροπα όταν:

1. Δύο  χρόνια στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν γίνει μόνο τρεις από τις οκτώ  δημοπρασίες, δεν έχει συμβασιοποιηθεί καμία, δεν υπάρχει μελέτη, δεν έχει λήξει το θέμα της  Νότιας Χάραξης στην Αχαΐα  δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ/ΣΕΣ 2014-2020, και  δεν υπάρχει έγκριση του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δηλαδή δεν προβλέπεται  έναρξη εργασιών (αν ποτέ..) πριν το τέλος του 2017 και με τέλος… άγνωστο…

2. Το τμήμα  «Πύργος –  Τσακώνα»  κόπηκε με συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κατσιφάρα από τις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικά του άξονα «Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», αυτός που έλεγε πως δεν θα δεχτεί καμία περικοπή του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου, όπως ήταν και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία και καταπάτησε .

3.Το τμήμα  «Πάτρα - Πύργος» της « Ολυμπίας Οδού» έχει κατασκευαστικό τέλος στα Χανάκια και είναι σε απόσταση 8 χιλιομέτρων  από τον Πύργο που  δεν τον συνδέει τίποτα παρά  μόνο η υπάρχουσα άθλια εθνική οδός  και δεν έχει προβλεφθεί έργο σύνδεσης με Αρχαία Ολυμπία και Επαρχία Ολυμπίας και Μεσσηνία.

4. Ο νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου που δεν συνδέεται και δεν διατρέχεται με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Όλοι θα έχουν από την άνοιξη που παραδίνονται σε πλήρη χρήση οι  μεγάλοι οδικοί άξονες..

Ευθύνη  έχουν  και οι Δημοτικές Αρχές (Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια) που δεν μιλούν δεν διαμαρτύρονται λες και το έργο δεν τους αφορά, λες και ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» δεν θα διέρχεται από του  Δήμους τους, λες και δεν θα το χρησιμοποιούν οι δημότες τους, λες και ο δρόμος καρμανιόλα η  «Ε.Ο. Πατρών- Πύργου» δε αποτελεί  κίνδυνο για αυτούς.

Ευθύνη  έχουν  και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που δεν αναδεικνύουν την πολιτική διάσταση  των προβλημάτων ( της άθλιας   οδού Πατρών- Πύργου και της μη κατασκευής της Ολυμπίας οδού» δεν ασκούν την κριτική και το έλεγχο ,δεν αποδίδουν ευθύνες.
…αλλά όλοι τους έχουν ανοχές (υποστήριξη της κάθε φορά κυβέρνησης)   γιατί έχουν ενοχές  (ως συνυπεύθυνοι και μέρη του πολιτικού συστήματος)  και οφέλη ( κάποια μικροέργα για του Δήμους, κάποια άλλα οφέλη για τα μέσα ενημέρωσης).


Ευθύνες έχουν  και  πολίτες της Ηλείας που τους ανέχονται και τους (ξανά)ψηφίζουν .

1 σχόλιο:

  1. ΘΑΝΑΤΟΣ ,,,,,, Η ΕΘΝΙΚΗ --- ΠΑΤΡΩΝ -- ΠΥΡΓΟΥ , ΑΠΟΔΗΚΝΗΕΤΑΙ,,,, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ,,,, ΠΑΤΡΩΝ -- ΤΣΑΚΩΝΑ,,,, ΒΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή