Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πολιτικοί χαμαιλέοντες….

Πολιτικοί χαμαιλέοντες….



Κάτι θα πουν οι κυβερνώντες (για τα δύο χρόνια  τους)  , κάτι θα παινευτούν, θα ξαναδηλώσουν αριστεροί, θα μιλήσουν  για οράματα, θα πουδραριστούν με μπόλική υποκρισία, θα ξαναμιλήσουν για τον πόνο τους για τον λαό, θα κάνουν και καμιά εκδήλωση πανηγύρεως και εκ του ασφαλούς και του επωφελούς (τους) θα προσπαθήσουν τις ντροπές τους και τις πομπές τους, την κατάντια τους να την μασκαρέψουν σαν επιτυχία.

Αυτοί που πήραν το στεναγμό του λαού και το έκαναν μνημόνιο (και χειρότερο), πήραν την ελπίδα και την έκαναν ντροπή, πήραν το «επιτέλους τέλος  το παλιό» και το ξαναέφεραν μασκαρεμένο ως νέο , πήραν την φτώχεια και την έκαναν εξαθλίωση, πήραν το δειλό χαμόγελο για μια καλύτερη ζωή και το έκαναν άγχος,  πήραν την αξιοπρέπεια και την μετέτρεψαν σε υποταγή, πήραν το μέλλον και το έκαναν παρελθόν, πήραν το ωχ ! του κόσμου και το έκαναν «αχ τι καλά !» δικό τους.

Από τα συνθήματα «αφήνουμε πίσω τα μνημόνια» , «η ελπίδα έρχεται», την «περήφανη», τη «σεισάχθεια»" , το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα "Merkel go home", ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αλυσοδεμένος με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, ομνύει στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής του, επιβάλλει εξοντωτική φορολογία, επεκτείνει την λιτότητα και την φτώχεια, καμπουριάζει τον λαό από  το βάρος των προβλημάτων, των αδιεξόδων, της απελπισίας.

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα του είδους της απόλυτης αλλοτρίωσης και τρομακτικής ηθικής κατάπτωσης στην οποία μπορεί να φτάσει κάποιος όταν του δώσουν ένα κόκκαλο εξουσίας και ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία
Πώς κανείς να σχολιάσει την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από την  Αριστερά  και μετά την ανάληψη της εξουσίας  έκτοτε έχει μετατραπεί σε ακραίου κυνισμού απολογητή της μνημονιακής καταστροφής, συνεχιστή της ισοπέδωσης της ζωής μας, ξεπουληταριού της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του παραγωγικού ιστού, πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
Αυτό ισχύει για το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και για κάθε στέλεχος, βουλευτή κλπ που το υποστηρίζει.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς φραγμούς και όρια. Δεν κωλώνουν μπροστά σε  τίποτα.
Ο καλός ο μύλος (τους)όλα τα αλέθει.
Εδώ δεν ντράπηκαν να πουν στο λαό ότι το τρίτο μνημόνιο δεν θα το καταλάβει, γιατί προνόησαν για τα ισοδύναμα και το παράλληλο πρόγραμμα.
Εδώ, την ώρα που έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις, δεν ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν πειράξει την πλειοψηφία των συνταξιούχων.
Δεν ντρέπονται να εκχωρούν στους τοκογλύφους λιμάνια αεροδρόμια, ΔΕΚΟ, δημόσια περιουσία και στρατηγικές υποδομές και να λένε ότι αυτά είναι ανάπτυξη και επενδύσεις.
Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου και δεν ντρέπονται να πουν ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί.
Δεν ντρέπονται να αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και με την τσέπη γεμάτη, έστω και προσωρινά, να νομοθετούν τη φτώχεια και να ζητάμε να την υπομείνουμε, γιατί είναι για το καλό μας και για το καλό της χώρας.
Ανέστησαν νεκρούς, έδωσαν ρόλο και δικαίωσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.
Ξέπλυναν τον Ομπάμα, τη Μέρκελ ,την ευρωζώνη, το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Δηλώνουν με περηφάνια ότι έσωσαν το ευρώ και την ευρωζώνη, την ώρα που η αμφισβήτησή τους σε όλη την Ευρώπη φουντώνει και το οικοδόμημα είναι υπό κατάρρευση.
Νίκησαν τον ελληνικό λαό, που αντιδρούσε στα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό και του ζήτησαν να αφεθεί στη μοίρα του γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Σπίλωσαν το όνομα, τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς την οποία ακόμα και τώρα δεν έχουν σταματήσει να επικαλούνται.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπά τους "μέσα" και τους "κάτω" και δέχεται προσβολές και διαταγές από τους "έξω" και τους "πάνω"…
Αυτοί είναι…

Πολιτικοί χαμαιλέοντες…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου