Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Περί γελοιότητας, υποκρισίας των Ηλείων πολιτικών και αγανάκτησης μας Δασικοί Χάρτες-Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» -Ελαιοκαλλιέργεια

Περί  γελοιότητας, υποκρισίας των Ηλείων πολιτικών και αγανάκτησης 
Δασικοί Χάρτες-Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» -Ελαιοκαλλιέργεια



Οι Ηλείοι πολιτικοί , παρά τη θλίψη που σκορπάνε, ταυτόχρονα προκαλούν και τον γέλωτα με τις βλακείες και τις γελοιότητες  τους, αλλά και αγανάκτηση.
Πικρό και βαρύ γέλωτα βέβαια, υπαρκτόν εντούτοις, όπως και η αγανακτηση των Ηλείων .

Το ’χουν αυτό οι «δικοί μας άνθρωποι», να γελοιοποιούνται λέγοντας τα ίδια και τα ίδια(περί ανάπτυξης), να ψεύδονται ασυστόλως (περί έργων και άλλων παραμυθίων) και να αποδέχονται πάσα κριτική και πάσα δική τους ανοησία προκειμένου να μην ξεκολλήσουν από τις πολυθρόνες της εξουσίας.
Βεβαίως εννοώ όλο το πολιτικό σύστημα Περιφέρειας, Βουλευτών, Δημάρχων, ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, της τοπικής διαπλοκής, των επιδιόκοντων  να εκλεγούν ή να επανεκλεγούν, όλων αυτών που την τελευταία περίοδο καθορίζουν και ορίζουν τις τύχες του τόπου μας, της Ηλείας. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι.

Τι κι αν γίνονται περίγελως με τις άφρονες και άστοχες δηλώσεις τους, προϊόν της ανεπάρκειάς τους ή της σύγχυσης του νου τους, τι κι αν χλευάζονται και να προκαλούν δηκτικά σχόλια, το αξίωμά τους να ’ναι εκεί και αυτοί μέσα του.

Όντας καταγέλαστοι στην κοινωνία της Ηλείας, πιστεύουν ότι εκπέμπουν σοβαρότητα.
Όντας ανίκανοι με μηδενικό (..άντε ελάχιστο ) αποτέλεσμα για τα συμφέροντα του τόπου μας συνεχίζουν να (μας) κοροϊδεύουν δημοσίως ότι έχουν αποτέλεσμα θετικό (τρομάρα τους !).
Όντας μέρος του πολιτικού συστήματος που «κατατρόπωσε» την Ηλεία, επιμένουν θεωρούν εαυτόν (τους) σωτήρες και ότι ανοίγουν νέους δρόμους (προς πιο βαθύ γκρεμό).
Όντας μέχρι τα μπούνια μνημονιακοί είτε υποστηρικτές είτε ψηφίσαντες αυτά (Κατσιφάρας, Αντωνακόπουλος, Τζαβάρας, Κατρίνης κλπ)  παριστάνουν τους πονόψυχους  (μέσα από την βολή τους) για το κακό που επισυμβαίνει στον ελληνικό λαό.
Όντας αυτουργοί της εξαίρεσης του τμήματος «Πάτρα –Πύργος» από την έργο παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού» είτε με την ψήφο τους  (Αντωνακόπουλος, Τζαβάρας, Κατρίνης, Κουτσούκος, Σαλτάρη, κλπ), είτε με την σύμφωνη γνώμη τους (Κατσιφάρας, Γεωργιόπουλος) εκφράζουν την υποκριτική τους αγανάκτηση.

Και δεν είναι μόνο αυτά, καθημερινά προκαλούν αδιαφορώντας για την καταστροφή της Ηλείας, καθημερινά ψεύδονται, καθημερινά συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Απόδειξη ορισμένες εξελίξεις και γεγονότα των τελευταίων ημερών


Δασικοί Χάρτες


Σε αυτή την τεράστια αναστάτωση και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών  που εξελίσσεται είτε κάποιοι δεν ομιλούν, δεν  διαμαρτύρονται, δεν παρεμβαίνουν όπως η Περιφέρεια (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες κλπ), Δήμοι (Πύργου, Ολυμπίας κλπ) παρ’ ότι έχουν ευθύνη που δεν απέστειλαν  τις παρατηρήσεις τους όπως υποχρεούτο όταν εκλήθησαν προς τούτο ( οι δικαιολογίες του Δήμαρχου Πηνειού μόνο προφάσεις εν αμαρτίες είναι), είτε είναι ψεύτες.

Και λέω πως είναι  ψεύτες ( και ομιλώ για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) γιατί αυτό( οι δασικοί χάρτες ) συμπεριλαμβάνεται ως όρος του τρίτου μνημονίου που όλοι από κοινού ψήφισαν και συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που ψηφίστηκε  τον Μάϊο του 2016 που καθόρισε τους όρους και τις μέθοδες υλοποίησης  του.

Οι  δασικοί χάρτες και ο καθορισμός τους είναι σωστό και επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί, έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου και δεν πρέπει να εξελιχθεί σε χαράτσωμα των πολιτών, ξεκληρίσματος των αγροτών και ατελείωτης ταλαιπωρίας των πολιτών.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος είναι το γεγονός ότι αυτό στην Ηλεία, αφορά πάνω από 50.000 πολίτες, με πάνω 100.000 ιδιοκτησίες που επηρεάζονται (και άρα πρέπει να κάνουν ενστάσεις), με υπολογιζόμενο κόστος παράβολων άνω των 150.000.000 ευρώ πλέον των ποσών  που πρέπει να καταβληθούν σε ιδιώτες μηχανικούς, δασολόγους κλπ για να συντάξουν τις ενστάσεις. Μόνο στην Ηλεία….

Απίθανα πράγματα.

Μία η λύση: Αναβολή (2 ετών), παρέμβαση των Δήμων να λύσουν τα των οικισμών/οικιστικά, πρόσληψη προσωπικού, τη  μερίμνη  του Δημοσίου οι  καλλιεργήσιμες εκτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές του 2007 να εξέλθουν των δασικών χαρτών και δημιουργία γραφείων ( γραφεία ενημέρωσης των πολιτών και υποδοχής των αντιρρήσεων σε όλες τις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων)  από το Δημόσιο/Κράτος που θα βοηθούν  χωρίς χρέωση  και κόστος για τους πολίτες



Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» της «Ολυμπίας Οδού»

Αφού έδωσε μια νέα παράσταση μιας νάιλον αντίσταση και θυμού  κατά του υπουργού  υποδομών Σπίρτζη, ο θίασος της Περιφέρειας ( Κατσιφάρας, Γεωργιόπουλος κλπ )  σε μια σύσκεψη όλο χαμόγελα, κατέληξαν  εκεί που βρισκόμαστε προ ενάμιση χρόνο  το 2015, ότι θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις  τον Μάϊο  και θα ξεκινήσει το έργο.

Και αυτό όταν έχουν γίνει τρεις δημοπρατήσεις, έχει προγραμματιστεί μία, απομένουν τέσσερις, οι Αχαιοί  επιμένουν για την ανατολική χάραξη (και ο Δήμαρχος Πατρέων Πελετίδης  του ΚΚΕ), δεν έχουν περάσει από προσυμβατικό έλεγχο, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση σε καμία από τις δημοπρατήσεις, δεν έχει συνταχθεί ο φάκελος του έργου, δεν έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ/ΣΕΣ, δεν…
Απίθανη κοροϊδία !

Και όλα αυτά όταν μετράμε συνεχώς νεκρούς στο δρόμο καρμανιόλα Πύργου –Πατρών, το τμήμα  «Πάτρα - Πύργος» της « Ολυμπίας Οδού» έχει κατασκευαστικό τέλος στα Χανάκια και είναι σε απόσταση 8 χιλιομέτρων  από τον Πύργο που  δεν τον συνδέει τίποτα παρά  μόνο η υπάρχουσα άθλια εθνική οδός  και δεν έχει προβλεφθεί έργο σύνδεσης με Αρχαία Ολυμπία και Επαρχία Ολυμπίας και Μεσσηνία, έχει ακυρωθεί το έργο ««Πύργος-Τσακώνα» και ο  νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου που δεν συνδέεται και δεν διατρέχεται με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο (και δεν έχει σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο, σύνδεση με Αρκαδία κλπ) και όλοι οι νομοί θα έχουν από την άνοιξη, που παραδίνονται σε πλήρη χρήση οι  μεγάλοι οδικοί άξονες..

Ελαιοκαλλιέργεια


Γνωστό είναι,  πως  ένα από τα βασικά εισοδήματα των Ηλείων προέρχεται από την Ελαιοκαλλιέργεια, από το λάδι, με υπολογιζόμενο κύκλο εργασιών 200 εκατ ευρώ. Το 2016 οι απώλειες  ήταν ύψους 150 εκατ ευρώ και από τον Δάκο, 75% απώλεια πέρα των άλλων επιπτώσεων (μεροκάματα, μεταποίηση κλπ) .

Ενώ έχει καταστραφεί η ελαιοπαραγωγή της Ηλείας ( με τεράστια ευθύνη της Περιφέρειας και Υπουργείου) λόγω ελλειπών πιστώσεων (και αναξιοποίητων μεταφέρθηκαν πιστώσεις σε Μεσσηνία  με ευθύνη  του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου  που δεν υπέγραψε τις συμβάσεις –έλειπε  σε άδεια- όπως καταγγέλλουν οι αγρότες   ) για την προστασία από τον δάκο, τις ίδιες μειωμένες πιστώσεις  θα έχουμε  και για την ελαιοκομική περίοδο του 2017,όπως ψήφισε το Περιφερειακό  Συμβούλιο ….

Ενώ είναι γνωστό ότι τα ελαιόδεντρα στην Ηλεία είναι 9,7 εκατ. και χρειάζονται πολλαπλάσιες πιστώσεις (περίπου 2 εκατ ευρώ) από αυτές που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια (600 χιλ  ευρώ το 2016 ) για τη δακοκτονία ,ενώ το 2006 για 6 εκατ ελαιόδεντρα είχαμε για την δακοκτονία 1, 6 εκατ ευρώ.
Η απόλυτη αδιαφορία  για την Ηλεία

Τρία παραδείγματα που περιγράφουν πλήρως εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή  πολιτική τους   σε βάρος των Ηλείων πολιτών και των συνεπειών του μνημονίου( περικοπή προγράμματος δακοκτονίας, χαράτσι δασικών χαρτών) και της ανεπάρκεια των ηλείων  πολιτικών.

Τι κι αν γίνονται περίγελως με τις άφρονες και άστοχες δηλώσεις τους, προϊόν της ανεπάρκειάς τους ή της σύγχυσης του νου τους, τι κι αν χλευάζονται από τους πολίτες όταν βγαίνουν στο τηλεοπτικό γυαλί ή στις τοπικές εφημερίδες  και μέσα με δηλώσεις .

Το αξίωμά τους να ’ναι εκεί και αυτοί μέσα του.

Η φωτογραφία και το τηλεοπτικό πλάνο πάνω απ’ όλα. Όπως αυτός της Αγροτικής Ανάπτυξης Αντιπεριφερειάρχης που έχει μπερδέψει τον ρόλο του και αντί για Αυτοδιοίκητο στέλεχος παριστάνει το φωτομοντέλο.
  
Ενα μπουλούκι ατάλαντων ηθοποιών που αδυνατούν να εκμάθουν τον ρόλο τους (ούτε καν αυτό!), αυτό θυμίζει το ντόπιο  πολιτικό σύστημα, με το αλλοπρόσαλλον όσων εκστομίζουν ασταμάτητα, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, λες και είναι (δεν είναι οι άνθρωποι) τυχοδιώκτες, αρριβίστες , ματαιόδοξοι.

Μπας και ευθυμούν παίζοντας τούτον τον ρόλο; Μήπως ηδονίζονται να θεωρούνται σωτήρες και μήπως το ’χουν κιόλας πιστέψει;
Ποιος ξέρει.

Ο  κόσμος της εξουσίας τους  είναι ένας άλλος κόσμος, απόκοσμος, απάνθρωπος προφανώς, δεν δικαιολογείται διαφορετικά τόσος και τέτοιος αμοραλισμός, τόση και τέτοια αλαζονεία.

Εκάς μια τέτοια πολιτική
Εκάς ένας τέτοιος κόσμος...

Εκάς από την Ηλεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου