Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Η Πανελλαδική και Ηλειακή κατηφόρα, εξουσιολαγνεία και ανοχή

Η Πανελλαδική και Ηλειακή κατηφόρα, εξουσιολαγνεία  και ανοχήΕπιστρέψαμε στο παρελθόν  και ακόμα πιο πίσω…

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων  και η οικονομία της Ελλάδας επανήλθε στα  προ του 1980, αν και τότε υπήρχε στον ορίζοντα ελπίδα, ενώ τώρα η ελπίς εξέλειπε  και μόνο μνημόνια και η απελπισία είναι ορατά για το μέλλον (έτσι που το κατάντησαν)
Η κατάσταση της Ηλείας επανήλθε και αυτή στα  προ του 1980 και βάλε…
 Τα 1980 είχαμε την νέα Εθνική Οδό Πύργου –Πατρών,   είχαμε Σιδηρόδρομο, είχαμε Αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα, ξεκινούσε  η κατασκευή της Εθνικής Οδού  74 (ΕΟ74) Πύργος -Αρχαία Ολυμπία – Τρίπολη με την διαπλάτυνση του τμήματος Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας, λειτουργούσαν πλήρως τα ιαματικά λουτρά στον Καϊάφα, η αγροτική παραγωγή σε πλήρη ανάπτυξη, ανεργία σχεδόν μηδενική, εργοστάσια υπήρχαν αρκετά και παρήγαγαν, οι αγορές των πόλεων έσφυζαν από κίνηση.

Και τώρα η απλή σύγκριση σε κάνει να μελαγχολείς και να οργίζεσαι ταυτόχρονα.
 Και από την άλλη πλευρά έχει του πολιτικούς  που διαχειριστήκαν τα της Ελλάδας και της Ηλείας  και τις πολιτικές που εφάρμοσαν αυτοί..

Εντυπωσιάζει η εμμονή (ξοφλημένων ) πολιτικών προσωπικοτήτων να παραμένουν στα φώτα της δημοσιότητας, με έκδηλη τάχα αγωνία για το μέλλον του τόπου, με σχέδια για εθνική ανάταξη  ή τοπική (Ηλειακή) ανάπτυξη (δεν ντρέπονται), με ριζοσπαστικές δήθεν προτάσεις για την προοπτική της νέας γενιάς, της Ηλείας. της Ελλάδας  και... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Είναι γλυκό το ποτό της εξουσίας... μεθάει, χτυπάει, ως φαίνεται, όχι κατακούτελα αλλά στη συνείδηση(δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ).

Τους γνωρίζουμε  ήδη,  θα γελάσουμε αλλά και θα κλάψουμε πολύ, με όλον αυτόν τον εσμό των γυρολόγων εξουσιομανών, των τυχάρπαστων της πολιτικής ζωής του ευκλεούς/δοξασμένου  αλλά και δύστυχου τόπο(και της Ελλάδας και της Ηλείας  ).

Η αγωνία τους εμφανής,
κάτι η πιθανότητα βουλευτικών εκλογών,
κάτι οι πιθανές υπουργοποιήσεις,
κάτι η συμπολίτευση να παραμείνει συμπολίτευση και η αντιπολίτευση  να επιθυμεί διακαώς να καταστεί συμπολίτευση,
κάτι τα μικρότερα κάποια  κόμματα να συγκυβερνήσουν
κάτι η αλλαγή Αντιπεριφερειαρχών και Αντιδημάρχων,
κάτι που κλείσαμε δυόμιση  χρόνια από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και οι φιλοδοξίες ξεβλαστώνουν (αν και λίγο πρόωρα) και
όλοι επί σκηνής … 

Εφευρίσκουν  διάφορες κενότητες για να κρύψουν την ένδεια τους και την γύμνια τους σε  έργα, υποδομές, δράσεις, δραστηριότητες, να κρύψουν τα σκουπίδια, τη καταστροφή της Ελλάδας την οπισθοδρόμηση της Ηλείας και..

  •         άλλοι τάζουν έργα που ποτέ δεν πραγματοποιούνται,
  •         άλλοι επιδόματα αλληλεγγύης, επιδοτούμενες περιορισμένου χρόνου θέσεις εργασίας,
  •         άλλοι κρατούν ένα προϊόν της (τομάτα, πατάτα, πιπεριά, πεπόνι, για αγγούρι δεν έτυχε κανένα να δω να κρατά-θα ήταν και λίγο..),
  •         όλοι φωτογραφίζονται σε κάθε περίπτωση (δίπλα σε γελάδια, με βοσκούς, σε χειμάρρους που τάχαμου καθαρίζουν, σε απονομές πτυχίων, σε δρόμους που επισκευάζουν –λένε τώρα-,με χαλάζια, με χιόνια…), θέλουν την φωτογραφία με πόζα τους και με ρετούς στις εφημερίδες, επιδεικνύουν φωτογραφίες με τα παιδιά τους, την οικογένεια τους( κατάντια και αμερικανιές), …βλαγκουλίζουν …,
  •         άλλοι (όλοι δηλαδή) τρέχουν από κοπή πίτας σε  κοπή πίτας(οι λεγόμενες πιτοδρομίες ) αναζητώντας δημοσιότητα  κάποια επαφή με τον κόσμο,
  •         άλλοι βλέπουν οράματα, όπως ο Περιφερειάρχης για την ανάπτυξη της Ηλείας, την απογείωση της Αρχαίας Ολυμπίας, την κατασκευή της «Ολυμπίας οδού» μέχρι τον Πύργο και την Μεσσηνία, τα οποία παραμένουν όνειρα για τους Ηλείους ή καλύτερο νανουρίσματα για να συνεχίσουν τον ύπνο τους( οι Ηλείοι) …
  •         αερολογούν,
  •         μαυρογιαλούρίζουν ,
  •         δημιουργούν τεχνητές αντιπαλότητες (δείτε  τη αντίθεση Περιφέρειας/Κατσιφάρα- Υπουργού Υποδομών  Σπίρτζη)- για να κρύψουν την ανυπαρξία τους και οι δύο και  τα ματαβρίσκουν πάλι,
  •         κατασκευάζουν συρράξεις  ή οποίες έχουν αίσιο τέλος (όπως του τοπικού εκδότη με πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο, που ξαναγαπηθήκαν, με άγνωστο το δούναι και λαβείν του συμβιβασμού, που θα φανεί όμως)


Κεντροδεξιοί ή κεντροαριστεροί, βαρύγδουποι, φλύαροι, αρχιερείς της ηθικής (βρε τους μπαγάσηδες), συν..ομαδώνονται (γιατί ως μονάδες είναι κενοί) και εκστομίζουν διάφορα για τους νέους, είτε φοιτητές είναι αυτοί, είτε άνεργοι, είτε επιχειρηματίες που έπεσαν έξω, είτε αγρότες, για τα μεγάλα έργα στην Ηλεία για το λαμπρό μέλλον μας(τρομάρα τους ).

Τους ακούς και δεν πιστεύεις στ’ αυτιά σου.

Χρόνια τώρα στο κουρμπέτι της πολιτικής άλλο δεν έπραξαν παρά να:
×          Καταστρέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες,
×          Να οδηγήσουν τον τόπο μας (την Ηλεία ) στον πάτο της ανάπτυξης, χωρίς υποδομές, χωρίς κάποιο σχέδιο ανόρθωσης (μήπως θυμάστε που έχουν πάει τα σχέδια ανασυγκρότησης που υποσχέθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υποστήριζε και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυρκαγιές του 2007).
×          Να διορίζουν, να διορίζουν, να διορίζουν….
×          Να φτιάξουν την περιουσία τους(ορισμένοι), δική τους και των εγγονών τους.

Μηδενικά που κινούνται (προσομοιάζει  με τροχό το μηδενικό «0» για αυτό και η κατηφόρα   ο πιο επιθυμητός  δρόμος για αυτούς.

Και όμως, αυτοί οι ουτιδανοί(τιποτένιοι, μηδαμινοί)- σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πολιτικής σκέψης και πράξης)  και οι δημοβόροι (αυτοί που καταβροχθίζουν τα δημόσια, αλλά και ξεπουλούν ), εξακολουθούν να απολαμβάνουν εμπιστοσύνη από ικανό πλήθος,τόση ώστε να θρονιάζονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε βουλευτικά έδρανα , σε δημαρχιακούς και περιφερειακούς  θώκους( και όσοι δεν τα «καταφέρουν» σε υψηλές θέσεις του Δημοσίου -σίγουρες, προσοδοφόρες).

Αλλά...

!          Όσο δεν απομπλεκόμαστε από τα τετριμμένα του πολιτικού μας συστήματος και την εφαρμοζόμενη(μνημονιακή) πολιτική,
!          Όσο ανεχόμαστε  τα ρετάλια του παρελθόντος και κουρέλια του παρόντος (βουλευτές, αντιπεριφερειαρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι) σε ανακυκλωμένο ρόλο και σε σύστημα  ρολόι (όπως στο βόλεϊ- Αντωνακόπουλος-Αντιπεριφερειαρχες κλπ) καθορίζουν το παρόν και θέλουν να ορίσουν και το μέλλον.
!          Όσο αποδεχόμαστε τους Λιατσήδες να ντροπιάζουν τον Πύργο, τους Κατσιφάρες να κοροϊδεύουν την Ηλεία, τους Γεωργιόπουλους να είναι ελλείπων, τους Κοτζάδες να προσβάλουν την Ολυμπία πολλαπλώς, τους Χριστοδουλόπουλους να κρύβουν το σκάνδαλό με το νερό του φράγματος Πηνειού, τους εκδότες αντί για κριτική και έλεγχο να έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές, τους Γιάννηδες υπηρέτες αφεντικών να θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, τους ανυπάρκτους Τάκηδες ως  βουλευτές να θέλουν να βολευτούν ως δήμαρχοι.
!          Όσο και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι αριστερά ή προοδευτική πολιτική δύναμη, ο ακραία νεοφιλελεύθερος μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ.
!          Όσο επιτρέπουμε  οι καταστροφείς του παντός μας χρόνου -παρελθόν-παρόν-μέλλον(?)-  να εμφανίζονται ως σωτήρες (ΝΔ/ Κούλης- ΠΑΣΟΚ κλπ)
!          Όσο  από την μια μεριά τους βρίζουμε και από την άλλη τους ψηφίζουμε.
!          Όσο  δεν αγωνιζόμαστε.

Τόσο θα διαιωνίζουμε τη μικρότητα της πολιτικής και τη φτώχεια των πολλών και με την Ηλεία αντικείμενο κοροϊδίας και στον πάτο .

Αυτών, τι τους μένει;
Να συνευρίσκονται, να συνωμοτούν, να σχεδιάζουν την επόμενη επίθεση (διότι, παρ' ότι η κοινωνία τούς «φτύνει», εξακολουθούν να απεργάζονται σχέδια καταστροφής). Αλλά αντιλαμβάνονται ότι έχουν παραμείνει δραματικά μόνοι, αποξενωμένοι, περιφρονημένοι.

Εμάς τι μας μένει ;
Να  σκεφτούμε, να αγανακτήσουμε και να οργιστούμε !
Να οργιστούμε (όχι μόνο με λόγια…), να τους αποκαλύψουμε, να τους μαυρίσουμε ( δηλαδή να μην τους ξαναψηφίσουμε ), να αγωνιστούμε !
Έτσι δεν είναι ;

1 σχόλιο: