Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Μινώταυρος, ο Λαβύρινθος και ο Μίτος (αναζητείται ο Θησέας)

Ο Μινώταυρος,  ο Λαβύρινθος και ο Μίτος (αναζητείται ο Θησέας)



Γνωστός ο μύθος του Θησέα, ήρωα και βασιλιά της Αθήνας, της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης των Αθηναίων στην υπέρτερη δύναμη του Μίνωα, της θυσίας  κάθε εννέα χρόνια επτά κοριτσιών  κι επτά αγοριών  τους για να τα φάει ο τρομερός Μινώταυρος στο λαβύρινθό του και που ο Θησέας τον σκότωσε με τη βοήθεια του μίτου της Αριάδνης και απάλλαξε την Αθήνα από τον φρικτό φόρο υποτέλειας.
Προφανώς είναι αντιληπτό το υπονοούμενο…

Οκτώ χρόνια μνημόνια, ατελείωτη φρίκη  και πόνος στους Έλληνες, θυσίες στις  υπέρτερες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στο ΔΝΤ,  και ο Μινώταυρος δεν χόρτασε ακόμα…
Δεν φτάνει η  μέχρι τώρα κατάντια  και αθλιότητα μας:Ανεργία, μεροκάματα πείνας, οι αγρότες  και υπό εξόντωση, οι επαγγελματίες υπό διάλυση, οι νέοι, μετανάστες, αλλεπάλληλοι φόροι  κλπ
 Οι δανειστές μάς επιβάλλουν μια πολιτική που εξουθενώνει την πλειονότητα των πολιτών, αποδιοργανώνει την παραγωγική βάση της χώρας και θέτει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Επίσης υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Παρ’ όλα αυτά ο χρηματοπιστωτικός, ο τραπεζικός  Μινώταυρος θέλει να συνεχίσει  να τρέφεται με τις σάρκες και το αίμα της νεολαίας, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και να ξεσχίσει τα θύματά του με τα νέα μέτρα που ζητά.
Στο  τραπέζι  της «ανθρωποφαγίας» νέα  μείωση του αφορολόγητου, και των συντάξεων, το εργασιακό, η ενέργεια( ιδιωτικοποίηση  των πάντων), νέο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τα "κόκκινα" δάνεια κλπ
Ο μακάβριος φόρος υποτέλειας στους Μινώταυρους θα είναι συνεχής, δεν χορταίνουν μέχρι εξαφανίσεως των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Τα οκτώ χρόνια θυσιών που δεν τους χόρτασαν, τουλάχιστον θα έπρεπε να μας έχουν πείσει ότι η κατασπάραξη μας  δεν τους εξευμενίζει, αντιθέτως τους ανοίγει την όρεξη…
Δεν δίνουν ούτε  μια ανάσα στους ηττημένους Έλληνες και  καταβροχθίζει τους πάντες σε ένα παρατεταμένο  οικονομικό και οικουμενικό δράμα.

…και ο Θησέας και ο Μίτος ;

Ο λαός  επέλεξε το  Θησέα του αλλά του βγήκε τζούφιος.
Ο  σύγχρονος Θησέας δεν πήγε στο βασίλειο του Μίνωα στην Κρήτη αλλά στο Λαβύρινθο των Βρυξελλών, του ΔΝΤ, της Γερμανίας  και εκεί αντιμετώπισε το σαρκοβόρο κτήνος, αποφεύγοντας την ρήξη, καταλήγοντας σε μια συμφωνία μαζί του (όπως και οι προηγούμενοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) κα τα αποτελέσματα γνωστά…
Ακόμη στο Λαβύρινθο είμαστε και θυσία γινόμαστε.

Ο Θησέας απαρνήθηκε το μοναδικό όπλο που θα του επέτρεπε να πολεμήσει τον Μινώταυρο και έκοψε τον Μίτο: τη λαϊκή θέληση να τερματιστεί ο φόρος ιδρώτα, πόνου και αίματος που χρόνια τώρα πληρώνουν οι νέοι και σχεδόν όλος ο λαός.

Τα νέα μαντάτα, οι νέες απαιτήσεις ξαναθέτουν τα ερωτήματα   σε όλους, όπως αυτά, του αδιέξοδου των μνημονίων, της παραμονής μας  στην Ευρωπαϊκή  Ένωση  και το Ευρώ,  υπογραμμίζουν ότι η συνέχιση αυτής της οικονομικής πολιτικής λιτότητας θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη κατάσταση τη χώρα.
Με το πιο απίθανο Τσίπρας  και παρέα του να πει όχι  στα μέτρα και να  στήσει κάλπες (που  θα είναι για να κάνει ηρωική έξοδο), το πιθανότερο  είναι  να έχουμε ακόμη ένα συμβιβασμό  και μια νέα συμφωνία αφού οι δανειστές δείξουν  ψήγματα "ευελιξίας"( μείωση της αξίας των μέτρων που θα ζητηθούν (μέσα από τον επαναϋπολογισμό της επίπτωσης της υπεραπόδοσης του στόχου του 2016) και στα έτη επιβολής του 3,5% του ΑΕΠ και ίσως στα εργασιακά) αλλά και με ένα νέο μνημόνιο το  4ο

Και η Ελλάδα και οι Έλληνες  στα ίδια και πολύ χειρότερα !

…. και ίσως με πιθανή πτώχευση της χώρας και τη βίαιη αποπομπή της Ελλάδα εκτός ευρωζώνης που θα την διαχειριστεί με αντιλαϊκότητα κάποια οικουμενική κυβέρνηση του κατεστημένου.


Στον Λαβύρινθο, τα Μνημόνια όπου εδώ και οκτώ  χρόνια δεν μπορούμε να βγούμε, πρέπει να εξευρεθεί ο Θησέας της εποχής μας, που θα δώσει ένα λυτρωτικό τέλος στη μιζέρια και τη ντροπή  με μια ανατροπή που θα την απάλλασσε συντονισμένα, σχεδιασμένα και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος από τα μνημόνια, το ευρώ, την υποτέλεια, τη λιτότητα και το φοροπνίξιμο της οικονομίας και του λαού.

Ο Θησέας της εποχής μας είμαστε όλοι εμείς, αν το θελήσουμε κι αν το πιστέψουμε,  εμείς  ο λαός που πλημμύρισε της πλατείες των Αγανακτισμένων κι έριξε τρεις Μνημονιακές κυβερνήσεις που ψήφισε το συντριπτικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

 Ο Μίτος  είναι η θέλησή μας  και ο αγώνας μας !

Υ.Γ. :
Τα ερωτήματα  και τα συμπεράσματα  αυτά τίθενται σε εποχή που τα πάντα αλλάζουν με καταιγιστικό ρυθμό και σε συνθήκες κατολισθήσεων, μεγάλων σεισμών, αλλαγών και αβεβαιότητας.
Οι αλλαγές στις ΗΠΑ που θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο, η διαφαινόμενη διάλυση  συρρίκνωση της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, οι επερχόμενες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ανακατατάξεις (Μέση Ανατολή, νέος δρόμος μεταξιού της Κίνας, ασταθότητα της Τουρκίας, νέος ρόλος Ρωσίας, νέες παγκόσμιες συμμαχίες, νέοι αγωγοί ενέργειας κλπ)οι ανακατατάξεις λόγω εκλογών στην Ευρώπη  κάνουν κάτι πιο πολύ από αναγκαίο  έναν νέο πολιτικό προσανατολισμό της Ελλάδας( μακριά από εθνικισμούς  ) σε σύγκρουση  με την ολοκληρωτική  παγκοσμιοποίηση, χωρίς τραμπισμούς και λεπενισμούς.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΟ ,,,, ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΓΩΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ,,,, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή