Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι του ΣΥΡΙΖΑ(και της Ηλείας) … μόνο στ’ απόσκια περπατούν, τ' απόζερβα αγναντεύουν Η καταστροφή (και των Ηλείων) πολιτών θα αγριέψει πολύ τα πράγματα και τις καταστάσεις

Οι του ΣΥΡΙΖΑ(και της Ηλείας) … μόνο στ’ απόσκια περπατούν, τ' απόζερβα αγναντεύουν












Η καταστροφή (και των Ηλείων) πολιτών θα αγριέψει πολύ τα πράγματα και τις καταστάσεις 


Η αποδοκιμασία γενική, η οργή μεγάλη, οι φωνές κραυγές !
Η καταστροφή πλήττει τους πάντες, οι ανοχές τελείωσαν και η αγανάκτηση έγινε θυμός και ο θυμός γίνεται οργή...

Οι …συνθήκες δεν επιτρέπουν τις δημόσιες και προγραμματισμένες εμφανίσεις των μελών της κυβέρνησης , των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κρυφά πάνε και έρχονται οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, μην τους δει ανθρώπου μάτι, δεν πλησιάζουν τους αγρότες, ούτε τους συνταξιούχους μηδέ τους ελεύθερους επαγγελματίες.
… μόνο στ’ απόσκια περπατούν, από τ' απόζερβα(δεξιά) αγναντεύουν.

Τα τοπικά στελέχη και αυτά εξαφανισμένα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη  Ηλείας  του ΣΥΡΙΖΑ (που συγκλήθηκε την περασμένη Κυριακή) σε …άλλο κόσμο, αποφαίνεται απίθανα πράγματα  και ωραιοποιεί τις πομπές τους.

 Απεφάνθη ο άνευ ρόλου και αντικειμένου υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης (δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα ούτε μια απόφαση να υπογράψει ) και οποίος έχει στην υπηρεσία του έντεκα άτομα ( πέντε αστυνομικούς, δύο αποσπασθέντες εκπαιδευτικούς, δυο ειδικούς συμβούλους και δύο μετακλητούς υπάλληλους) εκτός των υπάλληλων του υπουργείου που τον υποστηρίζουν, απεφάνθη λοιπόν ότι  «οι σκεπτόμενοι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους» και ότι «Οι συμπολίτες μας, έστω και σιωπηλά, στηρίζουν την κυβέρνηση».

Τι να πρωτοπεί κανείς ;
  • Να πει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 91% των Ελλήνων είναι  απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, το 28% δηλώνει οργή και αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή και το 88%  πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή( μάλλον αυτοί είναι οι σκεπτόμενοι, το 8%).
  •  Να πει ότι ας πάνε -οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας-  στα χωριά και στις γειτονίες, στα καφενεία, για να δουν τι αντιλαμβάνονται οι Ηλείοι.
  • Να πάνε στους αγρότες, στις ουρές στις τράπεζες (που πληρώνουν όσοι ακόμα μπορούν τα χαράτσια ), στα 22.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις  της Ηλείας που αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ για να αντιληφθούν πόσο τους στηρίζουν.


Αμ η άλλη,  η βουλευτής Έφη Σαλτάρη που είπε «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε υπέρ των ασθενέστερων, όπως φάνηκε και με τη 13η σύνταξη» και ότι «η εικόνα στην Ηλεία δεν είναι άσχημη αλλά αισιόδοξη για το κόμμα» αλλά και «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις αξίες μας και τις κρατάμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των περισσοτέρων».

  • Να επισκεφθεί τους πληγέντες από τις κακοκαιρίες αγρότες και επιχειρήσεις (και που ακόμα περιμένουν την υλοποίηση των υπεσχημένων) , τους αγρότες  στα μπλόκα, του μισούς πολίτες της Ηλείας που έχουν τεράστια προβλήματα με τους δασικούς Χάρτες για να δει την αισιοδοξία τους
  • Να  πάει στους πάνω 50.000 από Ηλείους φορολογούμενους (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που έχουν οφειλές προς τη φορολογική , στους πάνω από 10.000 Ηλείους  που τους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κλπ)  και στους πάνω  από 21.000 Ηλείους φορολογούμενους  στους οποίους θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης(κατασχέσεις)  και στους 22.000  Ηλείους επαγγελματίες, εργοδότες, μπλοκάκια και αγρότες που λαμβάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια/μπιουγιουρντιά  του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την καταβολή του ασφαλιστικού χαρατσιού από 20,9% έως  37,9 % .
  • Να πάει λοιπόν  η κυρία βουλευτής, σε αυτούς που είναι αρκετοί και που αν προσθέσει και τους άνεργους, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (που δεν τους εδόθη η 13η  σύνταξη αλλά ένα εφάπαξ βοήθημα)  αποτελούν το 95% των Ηλείων για να τους πει πως ανταποκρίνεται «στις ανάγκες των περισσοτέρων»


Πρέπει να κατανοήσουν ( αν μπορούν και να θέλουν ) οι του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πως τα πράγματα πηγαίνουν πού άσχημα (δραματικά μπορώ να πω) και από αυτό δεν μπορούν να  ξεφύγουν όσα  και ψέματα να πουν, όσες πιο ευφάνταστες ωραιοποιήσεις παρουσιάσουν/κατασκευάσουν
Η κυβέρνηση πλέον έφτασε στον κάβο,  και η Ελλάδα στα βράχια !
Είναι το αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της , του δρόμου που ακολουθήσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αυτόν που νόμιζε ότι θα τον αποφύγει, στην λογική: «Ότι όσο πιο υπάκουος στους δανειστές, τόσο πιο επιεικείς θα είναι μαζί του»
Λάθος τους και αποδείχθηκε ..

Και τα πράγματα έχουν φθάσει σε καταστροφικό σημείο
Οι δανειστές ζητούν όλο και πιο πολλά και οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, ζητούν τα ελάχιστα που τους υποσχέθηκε, οι Ηλείοι  κάτι τέλος πάντων, αλλά όχι τίποτα !

Η κατακραυγή ( δηλαδή το κράξιμο)  κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και  των εν Ηλεία υποστηρικτών της, η προπαγάνδα, οι ταλαίπωροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρύβονται άλλοι από ντροπή(όση τους έχει απομείνει)  άλλοι για να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα τους, η αποφυγή  συχνωτισμού με τον λαό , ξυπνούν άλλες δυσάρεστες μνήμες.

Τότε που τα σημερινά «θύματα» ήταν οι θύτες.

Όταν ακύρωναν την παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, κυνηγούσαν υπουργούς, παρέλυαν την κυκλοφορία στους δρόμους.

Όταν στον Πύργο παρέλαυναν στις επετείους με μπροστάρηδες νυν βουλευτές πετώντας μπουκάλια νερό στους «επισήμους» βρίζοντας τους για την μνημονιακή υποταγή, απέκλειαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε καφετέρια στον Πύργο (καλά του έκαναν) , γιατί ψήφιζε μνημόνια και στην πλατεία Ιατρίδη έδιναν όρκους αντιμνημονιακής καθαρότητας και απαρασάλευτων αρχών και αριστερής εντιμότητας.

Όταν κολλούσαν αφίσες με το «Καταζητούνται» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ως «εντολοδόχους της τρόικας» και επειδή ψήφισαν τα μνημόνια.

Τότε που ήταν σαν και εμάς (ήταν ;) αριστεροί, έντιμοι και αγωνιστές.

Τότε που η διάλυση έφερνε την παραίτηση μιας άλλης κυβέρνησης…

Έτσι δεν είναι κυρία και κύριοι βουλευτές (Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκης Μπαλαούρα ) και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ?
…αλλά, καιρός φέρνει τα λάχανα........καιρός τα παραπούλια
Με την επιλογή σας να γίνεται υποταχτικοί του Μνημονίου και να το ψηφίσετε, έρχεται η σειρά σας..

Και αφήστε τις ψευτοδικαιολογίες , ότι το κάνετε με βαριά καρδιά, για να μας σώσετε !
Από τι ?
Από την καταστροφή, από την λιτότητα, από τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, από την ανεργία, από την φτώχεια, από το ξενιτεμό των παιδιών μας, από την αύξηση της φορολογίας, από τη καταπάτηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας, Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, από την διάλυση του κράτους πρόνοιας, του συστήματος υγείας και της παιδείας ,από τους πλειστηριασμούς, από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, από.. από…

Και αυτό που ζούμε τι είναι ?
Όνειρο, εφιάλτης που θα περάσει όταν ξυπνήσουμε ?
Ξυπνήστε !
Έρχεται η σειρά σας..

Αυτό δεν είναι απειλή, είναι η διαπίστωση της πραγματικότητας !
Σήμερα η διάλυση και η κατάρρευση έχουν πάρει πολύ πιο άγριο ρυθμό…
Οι πιο ψύχραιμοι στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η βόμβα έχει πια απασφαλισθεί και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Το ΔΝΤ, οι Θεσμοι ο Γιούρογκρουπ φέρνουν νέα μέτρα, κόφτες, δημοσιονομικό, μείωση αφορολόγητου, με μια τρύπα που όλο και μεγαλώνει.
Και μετά ακολουθούν κι άλλα.
…και τα πράγματα θα αγριέψουν, πολύ μα πάρα πολύ

Δεν έχουμε δει (δηλαδή δεν έχουν δει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά και μη ) ακόμη τίποτα, μπροστά σε αυτό που έρχεται…
Διότι η σημερινή αντίθεση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαφέρει από την ανάλογη που είχε εκδηλωθεί προς τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ και διαφέρει ότι σήμερα υπάρχει η προδοσία της ελπίδας και της αριστεράς..
..και προδομένος τιμωρεί σκληρά και άσχημα…
…και τότε θα έχουν τι να πουν και που να κρυφτούν κυβέρνηση και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χαίρομαι για αυτά που τους συμβαίνουν, κάθε άλλο στεναχωριέμαι πολύ !
Πάρα πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλοι, από τότε που είμαστε στη Αριστερά.
Τώρα είναι στην «αριστερά» του μνημονίου .
Όμως ο καθένας υπόκειται τις συνέπειες και το αποτέλεσμα των επιλογών και των πράξεων του…

Κάποιοι μπορούν έστω και τώρα να αλλάξουν, να ξαναθυμηθούν γιατί αγωνίζονταν χρόνια.
Να θυμηθούν την Αριστερά, τις αξίες και τις αρχές της.

Δεν ομιλώ για τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί είναι τελειωμένοι.
Πούλησαν την ψυχή τους (είχαν άραγε; μπα..) στο μνημόνιο για την εξουσία και τα οφέλη που προσπορίζονται από αυτήν (οικονομικά, παραγοντιλίκι κ.α…)

Μιλώ για τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που τους αφιερώνω μια φράση του Εντουάρντο Γκαλεάνο: «Είμαστε όλα όσα κάνουμε, και ιδίως αυτά που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε: Η ταυτότητά μας βρίσκεται στις δράσεις μας και στον αγώνα μας».

Να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στα μνημόνια και στα μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ), κόντρα στο φασισμό των νεοναζί της ΧΑ για μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική συμπαράταξη .


Να ξεφύγουν όσο είναι καιρός και να πετάξουν το στίγμα της υποστήριξης (ή ανοχής)του 3oυ Μνημονίου και να ξαναβγούν στο κλαρί..

1 σχόλιο: