Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Οι φασίστες εφορμούν στην Ηλεία και προκαλούν την Δημοκρατία

Οι φασίστες εφορμούν στην Ηλεία και προκαλούν την Δημοκρατία



Τα  τέρατα του φασισμού με ένα από τα πιο ακραία στελέχη  της Χρυσής Αυγής, τον υπόδικο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη εμφανίζονται δημόσια με ομιλία στον Πύργο.

Μια ομιλία που δυστυχώς κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης  την πρόβαλαν και κάποιες επιχειρήσεις (απαραδέκτως ) τους παραχώρησαν τον χώρο τους  για πραγματοποιηθεί η νεοφασιστική σύναξη.

Μια συγκέντρωση  που πραγματοποιείται απέναντι από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό και ναζισμό και στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα( αυτήν που θέλει να μετονομάσει ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής) που βασανίστηκε και φυλακίστηκε από την χουντική και φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών. Οποία πρόκληση!

 Ο καθένας έχει ένα μέτρο εσωτερικό, που λέγεται συνείδηση και δημοκρατικές  αρχές και  με αυτό μετράμε τα βήματα μας στην ζωή και αναλόγως πορευόμαστε.

Το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης της Ηλείας και της Ελλάδας( με ελάχιστες εξαιρέσεις ) δεν δίνει βήμα στον φασισμό, οι δημόσιοι χώροι δεν παραχωρούνται (όπως είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση που τους φιλοξενεί),  στους ρατσιστές, στους μισάνθρωπους, στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους καταδιώκτες του διαφορετικού,  στους αρνητές της δημοκρατίας  και τους οπαδούς του ολοκληρωτισμού.

Οι δολοφόνοι που  αποφυλακίστηκαν,  οι κατηγορούμενοι  για συμμετοχή   σε εγκληματική οργάνωση βγάζουν λόγους  (και στη Ηλεία..),γίνονται αποδεκτοί με το πρόσχημα της Δημοκρατίας ( αυτήν που θέλουν να καταλύσουν).

Μα πως μπορούμε να αποδεχόμαστε αυτούς είτε προβάλλοντάς τους είτε παραχωρώντας χώρους για συγκεντρώσεις είτε με την παθητικότητα, αυτούς που είναι νεοναζί, χαιρετούν φασιστικά, έχουν τατουάζ αγκυλωτό σταυρό , οργανώνουν ομάδες θανάτου, κηρύσσουν το μίσος, νοσταλγούνε το Χίτλερ, θέλουν κατάλυση  της Δημοκρατίας, πως μπορείτε και τους αποδέχεστε ;  Πως ;  


Και ελάχιστοι μιλούν, τα κόμματα  της Ηλείας ..σιωπή, οι παρατάξεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο μούγκα, τα  μέσα ενημέρωσης (εκτός από αυτά  που ντροπιαστικά προβάλουν  την φασιστική σύναξη ) δεν κάνουν κριτική και πολλοί λένε « δεν μιλώ γιατί είναι επικίνδυνοι» .



Ποιους ;
Αυτούς που ο τσαμπουκάς  της  δειλίας τους τους  μεταφέρει στο φαντασιακό γενναίο.
Αυτούς που η αυθαιρεσία και η καταπάτηση της ελευθερίας του άλλου στους μικρόμυαλους ονειρώνεται  ως μαγκιά.
Αυτούς που  το κυνήγι του συνανθρώπου από όπου γης  ως αντριλίκι.
Αυτούς που το μίσος το  βαφτίζουν αρετή, το κυνήγι του όποιου διαφορετικού (σώματος, χρώματος, ερωτικής προτίμησης, φυλής, φύλου …) παλλικαριά.
Αυτούς που ο απανθρωπισμός και η βία αποτελεί υποχρεωτική αναγκαιότητα,
Αυτούς που οι γρυλλισμοί είναι πολιτικός λόγος,
Αυτούς που ο φασισμός είναι πολιτική διέξοδος.

Τα ζόμπι του ολοκληρωτισμού, του μισανθρωπισμού και του  νεοναζισμού έχουν βγει παγανιά και τρέφονται με φουσκωμένα σώματα, με  κλειστά μυαλά και άσκεφτα χέρια.

Χτυπούν τον αδύνατο, με το μάτι τους να γυαλίζει ή να είναι απλανές, υπηρετούν τον δυνατό (σε χρήμα και εξουσία) και  κομπλεξικά αυτοθαυμαζόμενοι εξουσιάζονται από την σκοτεινή πλευρά της ψυχής, την μαύρη, ως μαύροι ψυχικά και για αυτό δεν ξέρουν άλλο από τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Είναι έξω από το τόξο των χρωμάτων της κοινωνίας εκεί που θέλουν να την παρασύρουν.

Ορισμένες φορές κοιτάζεις πίσω, για να βρεις τις προφητείες.
 Θυμόμουν κάποιο κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι που δεν έχει δημοσιευτεί στα βιβλία του, από ένα ημερολόγιο του 2001. Γράφτηκε το 1992, μακρινή χρονιά και εν πολλοίς δυσοίωνη:
«Είναι φορές που το κτήνος, πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή “λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων” σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες…

Είναι κάποιοι που δίνουν  βήμα σε αυτούς, στο φασισμό και κάποιοι (δυστυχώς αρκετοί) που τους υποστηρίζουν, συστρατεύονται με αυτούς, του ψηφίζουν  
Επιλογή τους, με την οποία όμως άλλοι (όπως εγώ) διαφωνούν  και  καταδικάζουν.
Επιλέγουν διαφορετικά και τους  «πολεμούν» και τους αντιμάχονται.


Ο καθένας κρίνεται ….
Και κριτής είναι οι δημοκρατικοί πολίτες, τα  θύματα του φασισμού και των ναζί, είναι ο Παύλος Φύσσας και η μητέρα του, το αντιφασιστικό και το ευρύ δημοκρατικό κίνημα.



Και κάτι ακόμη…

Ο φασισμός (που τον τροφοδοτεί η φτώχεια, τα μνημόνια, το προσφυγικό/ξενοφοβία ) στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές.
 Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα ή οικονομικές εξελίξεις  που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους (και αυτό αφορά τον εσμό των νεοναζί),
ή ο παθητικός, μες τον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας( και αυτό αφορά τον καθένα από εμας).

Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν.
Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση.
Με την ανοχή των πολλών.
Προτιμότερος ο αργός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού κι ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.
Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία, όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός, η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστικτο στο εσωτερικό τους…

Βιώνουμε μέρα με την ημέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας που ή φοβάται ή δε σκέφτεται.
Δεχόμαστε να ’μαστε απάνθρωποι μπρος στο διαφορετικό, στον πρόσφυγα, στον «γύφτο»  στους φορείς του AIDS, από άγνοια, από αδιαφορία, αλλά και τόσο “ανθρώπινοι” και συγκαταβατικοί μπρος στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά και από φόβο κι από συνήθεια. 
Και το κακό ελλοχεύει, χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή.

Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία.
 Είναι μια παράσταση.
 Εσείς κι εμείς.
Και πρωταγωνιστής είναι ο Θάνατος.
Και αποτέλεσμα του είναι η συντριβή  του ανθρώπινου, του ανθρώπου.


Μεθύστερη Καταχώρηση που αποδεικνύει την φρίκη της Χρυσής Αυγής, ότι είναι Ναζί, Χιτλερικοί και Γερμανοπροσκυνημένοι


  Όταν σύσσωμη η Χρυσή Αυγή τραγουδούσε υπέρ του τρίτου ράιχ

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από τον Ιανουάριο του 2005 φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, για να επιβεβαιωθεί ότι η Χρυσή Αυγή υμνούσε το τρίτο ράιχ.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Γιώργος Μισιάκας να χαιρετούν ναζιστικά και να τραγουδούν τον ναζιστικό ύμνο «Υπεράνω όλων η Γερμανία».

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για βίντεο από συναυλία που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.01.05, με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή, ενώ σε αυτήν ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια η ηγεσία της οργάνωσης.

Στο χώρο υπάρχουν ναζιστικές σημαίες, ενώ κυριαρχούν τα συνθήματα Sieg Heil (Ζήτω η νίκη) και Juden Raus (Έξω οι Εβραίοι).


2 σχόλια: