Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο μίζερος και αποκρουστικός δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ως «Βασιλιάς Καρνάβαλος»

Ο μίζερος  και αποκρουστικός δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής  ως «Βασιλιάς Καρνάβαλος»

Σε όλες  τις πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής  Ελλάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις  εορτασμού, χαράς και κεφιού  την περίοδο των Απόκριων, κάποια  Καρναβάλια, παιδικοί χοροί, παρελάσεις, τέλος πάντων κάτι γίνεται για να ξεφύγει ο κόσμος, να ξεδώσει,  να  μασκαρευτούν, να διωχτεί αυτή η καθημερινή μουτζούρα  που μας συνθλίβει .

Σε όλη την Ηλεία έχουμε καρναβαλικές εκδηλώσεις, στην Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, στην Κρέστενα, στο Κάστρο, στο Τραγανό, στο Γούμερο, στην Καλίδονα και σε δεκάδες άλλες πόλεις και χώρια κυρίως με πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με πρωτοβουλίες κατοίκων.

Μόνο στον Πύργο στην πρωτεύουσα της Ηλείας «δεν κουνιέται φύλλο»..
Τίποτα, μηδέν !
Καμία,  μα καμία εκδήλωση !
Ενώ η πόλη το έχει ανάγκη να γιορτάσει βρε αδελφέ, 
να αλλάξει παραστάσεις,  να μασκαρευτεί και να σατιρίσει,  τα παιδιά να φορέσουν στολές  και  τις μάσκες τους,  να  γελάσουν και να  παίξουν, οι Πυργιώτες  να ξεδώσουν λίγο, η αγορά να κινηθεί, τα μαγαζιά να δουλέψουν να έρθουν κάποιοι στον Πύργο  και η πόλη να αποκτήσει  μια ζωντάνια,
ο μίζερος, αγέλαστος  και κακότροπος δήμαρχός της, αυτός που έχει αποδράσει από τη πραγματικότητα  κα το αναγκαίο σήμερα της πόλης, ποιεί το τίποτα.
Μα το απόλυτο τίποτα !

Ο Πύργος  μας είναι μια άζωη  και μίζερη πόλη,  μια πόλη που δεν έχει ταυτότητα, χαμόγελο που ο πολιτισμός η διασκέδαση, η χαρά και η δημιουργία είναι υπό διωγμό.

Κάποτε ο Πύργος είχε καρναβαλικές εκδηλώσεις με χορούς στο Θέατρο Απόλλων , Ανθεστήρια, ατελείωτα τσικνίσματα, είχε πολλαπλές  δράσεις πολιτισμού με θεατρικές ομάδες και παραστάσεις, κυψέλες δημιουργίας χαράς και ζωντάνιας, είχε πινακοθήκη ( την έκλεισε  και αυτή ο Λιατσής),  είχε αίθουσες εκδηλώσεων ( αυτήν που κατήργησε ο ανθρωποδιώκτης  δήμαρχος ), ενίσχυε ( ο Δήμος) δράσεις και πανηγύρια στα χωριά,  προσπαθούσαν οι τοπικοί «άρχοντες»  να ζωντανέψουν( έστω και πρόσκαιρα)  την πόλη  και τα χωριά, οι δημότες, οι Πυργιώτες , οι επισκέπτες να κάνουν ένα διάλειμμα χαράς και ξεγνοιασιάς.
 Παλιά παιάνιζε η Φιλαρμονική  έδινε ένα τόνο χαράς, τώρα  Λιατσής  δεν την ενισχύει,  την εχθρεύεται και θέλει να της κάνει έξωση από  τον χώρο που στεγάζεται.

Μισεί  Λιατσής ότι έχει σχέση και αφορά τον Πολιτισμό, την παιδεία, τον στοχασμό, τον πολιτισμό, την διασκέδαση το γέλιο, την χαρά, την ζωή.

Ευχαριστείται να  δημιουργεί εντάσεις και  κρίσεις και να ονειρώνεται  το εαυτό του μέγα και τρανό που δίνει  λύσεις στα  αδιέξοδα  που ο ίδιος δημιουργεί, όπως  αυτό την απίθανη μικρομέγαλη γελοιότητα «Επανιδρύεται το ΚΕΠ στο Καράτουλα με εντολή Γ. Λιατσή» . «Με εντολή  Γ. Λιατσή»  !!! μεγάλε εντολοδότη δήμαρχε, είσαι μέγας παμμέγιστος.

Την μιά διώχνει το ΤΕΙ λέγοντας « του χρόνου θα ψάχνει για κτίριο»  και την άλλη  θέλει να το ενισχύσει  και το βραβεύει.
Στην αρχή δηλώνει  ότι θα γκρεμίσει το Εργοστάσιο Ξυστρή ( και το ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του )  και ύστερα  καταθέτει αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέου.
Ο αντιδήμαρχος βάζει λουκέτο στο Στάδιο του Πύργου και αυτός  μετά το ξαναδίνει προς χρήση.
Εκεί που έχει εγκαταλείψει τα χωριά και τους καποδιστριακούς Δήμους, έχουν κλείσει τα ΚΕΠ, αυτός ως δήμαρχος δεν τους έχει επισκεφτεί  ποτέ επί θητείας του, είτε με κουστωδία αναγγέλλει μεγαλεία (  όπως στο Καράτουλα )  ή υπερφίαλές ανοησίες για θέατρο  στο Κατάκολο ( ανάλογου βαρύτητας του τελεφερίκ  που είχε υποσχεθεί πιο παλιά ).
Βγάλτε συμπέρασμα …
Συμπεριφορά που κινείται (πέρα της  γνωστής  λιατσικής μεθόδου» δημιουργώ πρόβλημα για να το λύσω» ), παιχνιδίσματος κακομαθημένου μικρού παιδιού  και εμμονικής δράσης  υπερήλικα που έχει απωλέσει την επαφή  με την πραγματικότητα.

Τι μπορεί να περιμένει  μια πόλη, ο Πύργος από αυτόν που παριστάνει τον Δήμαρχο ;  
Η  μόνη προοπτική της πρωτεύουσας  της Ηλείας με τον Λιατσή δήμαρχο είναι επιταχυνόμενη πορεία  προς την απαξίωση ( την πλήρη) !
Ο Πύργος θα έχει  μια πενταετία χαμένη, μίζερη  και θλιβερή.

Ο δήμαρχος  Γαβρίλης Λιατσής έωλος, ανίκανος  και μίζερος την  μόνη  άμεση «υπηρεσία»  που μπορεί  να προσφέρει (αφού δεν διοργανώνει καμία αποκριάτική εκδήλωση )  να παρελάσει ως «Βασιλιάς Καρνάβαλος» και με τους υποστηρικτές του (Μέσα Ενημέρωσης , οι «τάχα μου τάχα μου» αντιπολιτεύσεις, πολιτικά  κόμματα που τον ανέχονται κλπ)     ως μαζορέτες , μπας και δώσει τουλάχιστον  με αυτόν τον τρόπο χαρά και γέλιο  στου Πυργιώτες.

2 σχόλια: