Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Μας ρημάξατε τις ζωές. Άθλιοι !

Μας ρημάξατε τις ζωές. Άθλιοι !Ο ζόφος που ζούμε,  σε ένα μαντάτο, δύο εικόνες και μια εμπειρία και όλα αυτά κατά τη διάρκεια ενός περιδιαβάσματος στην πόλη μου( στον Πύργο της Ηλείας ).

Το μαντάτο: Συγγενικό μου πρόσωπο με ενημέρωσε ότι η σύνταξη της μειώθηκε (λόγω κόψιμο του ΕΚΑΣ 124 ευρώ) από 714 ευρώ σε 590 ευρώ € και που ουσιαστικά την καταδικάζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση λόγω των ειδικών αναγκών φροντίδας που απαιτεί η κατάσταση της και η ηλικία της.

Οι δύο εικόνες…
Εικόνα πρώτη: Στα σκουπίδια  μανάβικου μια γνώστη μου κυρία της γειτονιάς μας, μάζευε ένα χαλασμένο λάχανο και μερικές (μάλλον) σάπιες ντομάτες, προφανώς για να συμπληρώσει το φαγητό της..
 Εικόνα δεύτερη: Μια ουρά ανθρώπων έξω από το Δημαρχείο (έτσι του παράταξαν για να τους διαπομπεύσουν οι του Δήμου) να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (αυτά τα 200 ευρώ συν κάτι), συμπολίτες μας με σκυμμένα κεφάλια, με κουκούλες για να κρυφτούν μέσα σε αυτές και μέσα η απεχθής αντιδήμαρχος με τα χρυσαφικά στρογγυλοκαθήμενη στο τραπέζι εξυπηρέτησης των αιτούντων (αυτό το είδα στις εφημερίδες) για να προβληθεί και να εισπράξει μικροπολτικά..

Η εμπειρία (μου): Παλιός φίλος, πρώην ιδιοκτήτης μικροεπιχείρησης που έβαλε λουκέτο λόγω αναδουλειάς, με πλησίασε και κοκκινίζοντας μου ζήτησε 20 ευρώ γιατί το είχε μεγάλη ανάγκη (δεν είναι από αυτούς που κατά σύστημα επιδίδονται στην ζητουλιά).Έφυγε ευχαριστώντας και με το κεφάλι σχεδόν ακουμπισμένο στο δρόμο.

Αυτό ζει ο λαός μας, μια ατελείωτη φτώχεια, μια διαρκή προσβολή της αξιοπρέπειας του, μια απόγνωση που πνίγει σαν θηλιά στο λαιμό, που σε σώνει, σε τελειώνει.

Διάλυση του κοινωνικού ιστού, γκρίνια που φέρνει η φτώχεια, διάλυση της οικογένειας, φόβος των παιδιών, σμπαράλιασμα της ψυχής και του εαυτού και μια μη-ζωή μετατρέπει ζωντανούς πολίτες σε   άχρηστους, περιττούς, διαφανείς, σκυφτούς.

Η  φτωχοποίηση και η δυστυχία του ελληνικού λαού είναι χωρίς προηγούμενο, ακόμη και για εμπόλεμες καταστάσεις.

Το τέρας των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, της αθλιότητας, του ξεπεσμού και της εξαθλίωσης μας έχει αρπάξει και μας τρώει.
Κατασπαράζει και μετατρέπει εργαζόμενους σε ανέργους, επιχειρηματίες και μαγαζάτορες σε λουκέτα, παιδιά που χαμογελούν, σε θλιμμένα και νηστικά, την δημόσια περιουσία, σε ιδιωτική των ξένων αρπάγων, τους μισθούς και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα, την φορολογία σε γδάρσιμο, τους αγρότες σε κολλήγους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε ιδιοκτησία των κορακιών, την αξιοπρεπή ζωή σε καταραμένη φτώχεια, την υγεία και την πρόνοια, σε παραπέταμα, τους νέους, σε ..απόμαχους και μετανάστες, την ηρεμία και την χαρά του κόσμου σε διαρκή αγωνία και φόβο, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε διαρκή προσβολή, την υπερηφάνεια τους σε ζητουλιά, την ανάπτυξη σε διαρκή κατήφορο, την παραγωγή (αγροτική, βιομηχανική) σε απραξία και αδράνεια, την Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία σε υποταγή, την ζωντάνια της κοινωνίας,  σε ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια, την αισιοδοξία για το αύριο, σε τρόμο για αυτό που έρχεται, την ελπίδα, σε απελπισία, την δημοκρατική στάση, σε φρίκη, σε φασισμό, σε νεοναζισμό.

Αυτά συνέβαιναν (πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συμβαίνουν και τώρα επί «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνει φόρους, κόβει συντάξεις, επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, βαθαίνει την φτώχεια επεκτείνει την ανεργία, την εθνική υποταγή και υποτέλεια, βαθαίνει την ύφεση, καταστρέφει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, γίνεται η χρήσιμη (για τους ισχυρούς) «αριστερά», απαξιώνει  και μολύνει  την έννοια και το ήθος της Αριστεράς.

Μπορούν να εκφράζουν όποιες  δικαιολογίες θέλουν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης, αλλά ας δουν την  πραγματικότητά που «στέκεται»  μπροστά τους αποκρουστική, που είναι ίδια και απαράλαχτη με αυτήν της ΝΔ (του Σαμαρά πριν και του Κούλη τώρα).

Δεν είναι έτσι θα πουν ορισμένοι, που ακόμα υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λένε  και οι βολεμένοι (παντοιοτρόπως.. ) βουλευτές και  στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. 
Αλλά αφού δεν καταλάβατε να σας τα επαναλάβω και να προσθέσω..(και πέστε μου που κάνω λάθος )

Τα σπίτια του κόσμου θα βγουν σε πλειστηριασμό,  η φτώχεια είναι παντού, παιδιά πεινούν, το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται σε οικογένειες, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, η ανεργία αυξάνεται, οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε για χρέη στα Ταμεία  και Δημόσιο άρχισαν, οι «μισθοί» και οι «συντάξεις» καταρρέουν και κόβονται, οι  τράπεζες ενισχυθήκαν με δισεκατομμύρια που πληρώνει ο λαός, αρπάζουν τζάμπα  οι ξένοι, δημόσια περιουσία λιμάνια, αεροδρόμια, ακτές…, ξεπουλιούνται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η φορολογία αυξάνεται, η υγεία είναι σε διάλυση, η Δημοκρατία αναιρείται με την καθ’ υπόδειξη ψήφιση νόμων στην Βουλή από τα ανδρείκελα που λέγονται βουλευτές, τα ΜΑΤ ξανάπιασαν δουλειά , η αποικία χρέους επεκτείνεται ελέγχοντας τα πάντα ( Τράπεζες,  ΓΓ Εσόδων, Έξοδα με αυτόματους κόφτες…), το χρέος αυξάνεται, η Παιδεία υπό κατάρρευση, οι συντάξεις κόβονται, οι αγρότες και η αγροτική παραγωγή τελειώνουν, η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται συνεχώς, ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του και ούτε για καφέ δεν βγαίνει, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων ποδοπατείται,  η υπερηφάνεια γίνεται υποταγή, η Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία σε κίνδυνο και ο κατάλογος είναι αμέτρητος …

…και η  κατάσταση χειροτερεύει, οι αυτοκτονίες πληθύνονται, η σχιζοφρένεια καταλαμβάνει, όπως και η κατάθλιψη, πολλούς από τους εναπομείναντες Έλληνες.

Και υπάρχουν κάποιοι που τα ανέχονται, τα  δικαιολογούν και ορισμένοι τα υποστηρίζουν.
Δεν μιλώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Τσίπρα, γιατί αυτοί είναι οριστικά μνημονιακοί, είναι  απέναντι συντάχθηκαν και υπηρετούν τους εχθρούς του λαού.
Μιλώ για αυτούς που  ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ.
Μα πως τα δικαιολογείτε και πως πείθετε τον εαυτόν σας για αυτό ?

Για ποια έξοδο από την κρίση μιλάνε αδιάντροπα οι βέβηλοι και οι άθλιοι της νυν κυβέρνησης και της επομένης  ?
Ντροπή σας πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και αφήστε  τα περί προσωρινής υποχώρησης μπροστά σε ένα μεγάλο και ανυπέρβλητο ανώτερο αντίπαλο  την ΕΕ και την Γερμανία και τη αναγκαιότητα της συνθηκολόγησης.
Απλά σας θυμίζω αυτά που λέγατε μέχρι τις αρχές του 2015 ότι αυτή η επιχειρηματολογία είναι ακριβώς ίδια με αυτούς που συνεργάστηκαν με τους, τους  Τούρκους,  τους Γερμανούς και την Χούντα

Για ποια έξοδο από την κρίση μιλούν αδιάντροπα οι βέβηλοι και οι άθλιοι της νυν κυβέρνησης και της επομένης ;

Και εμείς ?
Στην τρύπα που μας χώσανε, ας μην τους αφήσουμε να μας θάψουν κιόλας!
Η ανατροπή αυτής της  κατάστασης αποκληροποίησης των Ελλήνων  είναι μονόδρομος.
Ο μοναδικός μονόδρομος.

Για να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,,,,, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή